|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Glavobolja kod dece
8.5.2009 17:36:50   
mihi
Imate li iskustva sa ovim, moj stariji sin je kad je bio drugi razred počeo da se žali čak bi se ponekad i ispovraćao kad ga boli glava. Sve smo ispitali, neurolog, oftalmolog, EEg, rekli su možda migrena u najavi i evo danas mu se opet to ponovilo mada sam zapazila da se to dešava posle učestalog igranja igrica na kompijuteru, ovih dana sam ja bila zauzeta a on je visio na kompu neprestanouser posted image .
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Glavobolja kod dece
8.5.2009 21:56:18   
afrodita
I moju Maju je rano pocela boleti glava.
Ne bas u 2, ali oko 5 razreda. Pedagogica
u skoli je objasnila da decu boli glava ponekad
i od previse informacija, desavalo se da uci satima
a nista ne zapamti i bas tad je i boli. Dala je savet
kako rasteretiti mozak i kako i koliko uciti u takvoj situaciji.
Mislila sam da ponekad izmislja ali nije.
Mada to moze da se poveze i sa vidom. user posted image


(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Glavobolja kod dece
9.5.2009 9:06:53   
mamanp
I moj sin ima te ceste glavobolje, uz to ide i povracanje i bolovi u stomaku. Radili smo sve pretrage, kod ocnog, neurologa...sve mu je u redu. Mada sto kazes, Mihi, dosta vremena provodi za racunarom tako da sam ja igrice ogranicila na pola sata. Probaj, skloni ga malo od racunara, mozda mu orijede glavobolje.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Glavobolja kod dece
9.5.2009 10:59:57   
mihi
U pravu si Mamanp mislim da njemu te igrice koje su užasindukuju tu glavobolju, plus pritisak u školi i eto. Ako see ne urazumi odneću njegov računar u vikendicu.

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Glavobolja kod dece
9.5.2009 11:03:08   
mamanp
Mom sinu se te glavobolje cesce desavaju zimi, jer tad provodi vise vremena u kuci i uz kompjuter, a leti taj problem nemamo. Glavobolje su mu toliko ceste bile da sam vec mislila da folira zbog zelje da je u centru paznje, ljubomore prema sestri ili izbegavanja obaveza, dok nisam shvatila o cemu je rijec.
Ogranici mu vrijeme za igrice i mislim da ces resiti problem.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 5
   RE: Glavobolja kod dece
26.3.2012 20:37:21   
Anoniman
Neša mi se žalio danas da ga boli glava kad je jako svetlo, tačnije čelo. Predveče smo otišli na igralište, on se tamo vrteo, skakao, i kad smo došli kući rekao je da mora da legne jer ga jako boli glava. Ne folira sigurno, baš deluje kao da ga boli, a nema nikakve druge tegobe. Sad je legao u svoj krevet sa mm, kaže još ga boli, ali deluje opuštenije.
Na šta da obratim pažnju, koliko treba da se zabrinem?
Ja sve nešto kontam, i deca su kao mi, ljudi, mene nekad zaboli glava kad sam nezgodno spavala, kad sam umorna, kad sam žedna...je l' da ga vodim sutra kod dr, treba li možda da ga vodim odmahuser posted image

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 10:38:24   
Olga75
Nedjo , ja tek sad vidim da drugara boli glava user posted image
kako je danas ?


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 7
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 10:47:35   
Mama 78
Moje iskustvo je kad god je navukla virus,to je pocinjalo sa glavoboljom.user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 11:57:21   
Anoniman
Jutros je bio ok, naspavao se, i krenuli smo u vrtić. Izlazimo iz ulaza gde je malo mračnije, i kako sam otvorila vrata ona jaka svetlost nas je zaslepela, pa je rekao samo u sekundi da ga boli glava, zažmurio, otvorio oči i kaže - prošlo je. Sve ostalo je ok, normalno jede, normalno spava, veseo, igra se. Moja mama i ja smo oduvek osetljive na jaku svetlost, čak kad uđem u stan a napolju sija sunce treba mi par minuta da se adaptiram a dotle ne vidim ništa, bukvalno. Je l' moguće da je to i kod njega, samo on ne zna da definiše pa kaže da ga boli glava?

(odgovor članu Mama 78)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:01:25   
mihi
Nedjo još jedan doktorat sam mogla da uradima na temu Lukina glavobolja, mnogo sam se brinula i unosila u to. Luka je počeo tako sa 4 godine da se žali prvo u kolima kao zaboli ga, nekad se ispovraća uz put Ja sam mislila kinetoza (glavobolja i mučnina zbog vožnje). E onda je počelo i nevezano za vožnju isto tako zaboli ga uveče, smeta mu svetlo i mirisi nekad se ispovraća nekad ne, trajalo je do pred školu ja polu luda, taman kad rešim ide kod lekara to se smiri pa malo opet počne i tako. Ono što je važno da znaš da će on govoriti da ga glava boli i kad ga ne boli (kad recimo ima neki problem u vrrtiću, s drugarima..... ). Pred školu su postale učestale glavobolje i ja ga odvedem kod pedijatra on kaže pregledi, oftalmolog, neuroftalmolog, neurolog, EEG i magnet ili skener. Došli smo do magneta koji nismo uradili sve ostalo smo prošli. Našli su mu blago poremećenu fuziju slike (kod oftalmologa), na EEG ništa značajno osim što ona misli da je bilo znakova za neku migrenu (ali kao školski nalaz bi bio uredan i napisala bi da nema ničeg patološkog). Kod dece za migrenu ne važi da boli pola glave nego cela tj slepočna regija on je to imao i preostljivost na miris i svetlo, takođe. Neurolog je rekao nema potrebe da ide na magnet. Th brufen i mirovanje kad ga boli. Luka je u to vreme uveliko rabio igrice na kompijuteru pa smo ih ograničavali kao i gledanje TV.

Možeš da porazgovaraš sa pedijatrom i saslušaš njegovo mišljenje kao i da li su potrebna neka dalja ispitivanja.
Nemoj mnogo da se se sekiraš (ako je to moguće) prati ga prosto ali znaj da će nesvesno ili svesno to koristiti kao dodatno oružje (na koje vidi da si ti oset_ljiva i da prolazi sve kad kaže boli glava.)
Ako imaš još nešto da pitaš rado ću ti odgovoriti.

< Poruku je uredio mihi -- 27.3.2012 12:04:03 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:10:27   
Anoniman
Hvala ti mihi punouser posted image
Zasad nije ništa tražio dok ga boli glava, tipa daj mi sad dodatne slatkiše, ili neću u vrtić, samo je hteo da legne da spava. Juče tv nije ni gledao, igrice mu još nisam ni pokazala da postoje, i ne planiram još dugo da mu dam pristup kompjuteru.
Tačno mi je pokazao da ga boli čelo i prednji deo glave.
Ja nisam baš paničarka, ali mm jeste, pa mislim da ćemo ga, ako se ponovi danas ili sutra taj bol, svakako odvesti u četvrtak kod njegove dr, pošto je sutra u savetovalištu, pa neka i džabe odemo.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:11:33   
Olga75
a kad nosi naocari za sunce ? zvercica se zali da je " bode svetlo u glavu "

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:14:26   
Anoniman
Vidiš, nisam mu ni stavila (user posted image ), reći ću mm da ponese kad bude išao po njega u vrtić, a i inače ih baš voli, tako da ne može da škodi. Hvala Olgauser posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:14:40   
mihi
Olga meni je jedan naš prijatelj n (dečiji hirurg) tvrdio da on do šeste godine nezna da lokalizuje bol, kao nema on pojma gde ga boli. Uz dužno poštovanje mislim da to nije tačno on mi je uvek pokazivao slepoočnu regiju.user posted image

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:17:30   
Olga75
kazu neurolozi da ne mogu da odrede
ja verujem da nisu sigurni u " dubinu " bola ili da jednostavno ne mogu da nam verbalizuju gde tacno


_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Glavobolja kod dece
27.3.2012 12:27:14   
mihi
Olga moguće, ne znam Luka je imao sve simtome migrene sem (chemicranialni bol, njega je bolelo obostrano pa nam posle ta dr Gordana Rakić rekla da kod dece može da boli obostrano), I sad ga nekad kad se preoptereti, umori zaboli tako jako glava popije brufen, legne odspava i ujutru kao nov.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Glavobolja kod dece
16.4.2012 23:58:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

Nedjo još jedan doktorat sam mogla da uradima na temu Lukina glavobolja, mnogo sam se brinula i unosila u to. Luka je počeo tako sa 4 godine da se žali prvo u kolima kao zaboli ga, nekad se ispovraća uz put Ja sam mislila kinetoza (glavobolja i mučnina zbog vožnje). E onda je počelo i nevezano za vožnju isto tako zaboli ga uveče, smeta mu svetlo i mirisi nekad se ispovraća nekad ne, trajalo je do pred školu ja polu luda, taman kad rešim ide kod lekara to se smiri pa malo opet počne i tako. Ono što je važno da znaš da će on govoriti da ga glava boli i kad ga ne boli (kad recimo ima neki problem u vrrtiću, s drugarima..... ). Pred školu su postale učestale glavobolje i ja ga odvedem kod pedijatra on kaže pregledi, oftalmolog, neuroftalmolog, neurolog, EEG i magnet ili skener. Došli smo do magneta koji nismo uradili sve ostalo smo prošli. Našli su mu blago poremećenu fuziju slike (kod oftalmologa), na EEG ništa značajno osim što ona misli da je bilo znakova za neku migrenu (ali kao školski nalaz bi bio uredan i napisala bi da nema ničeg patološkog). Kod dece za migrenu ne važi da boli pola glave nego cela tj slepočna regija on je to imao i preostljivost na miris i svetlo, takođe. Neurolog je rekao nema potrebe da ide na magnet. Th brufen i mirovanje kad ga boli. Luka je u to vreme uveliko rabio igrice na kompijuteru pa smo ih ograničavali kao i gledanje TV.

Možeš da porazgovaraš sa pedijatrom i saslušaš njegovo mišljenje kao i da li su potrebna neka dalja ispitivanja.
Nemoj mnogo da se se sekiraš (ako je to moguće) prati ga prosto ali znaj da će nesvesno ili svesno to koristiti kao dodatno oružje (na koje vidi da si ti oset___ljiva i da prolazi sve kad kaže boli glava.)
Ako imaš još nešto da pitaš rado ću ti odgovoriti.


Jao mihi, divan post, malo me je umirio.

Evo šta nam se desilo danas:

Jutros u 8h, Luka ulazi uplakan u sobu, vrišti, boli ga glava jako. Ja u čudu, ne znam šta bih. Sa tim boljkama "boli me stomak / glava" nikad ne znam šta da radim. Vrišti, plitko diše, Dam mu soka, popije, vrišti dalje, dam mu Efferlagan, i on u momentu povrati i sok i Efferalgan. Kaže, kaki mu se, dignem ga, stavim na WC, povraća opet, sluzavo (kao slinci), ali ne uspeva da kaki. Vratimo se u sobu, kaže gori mu glava, traži da ga umivan hladnom vodom, pipnem ga, hladan i malo znojav, umila sam ga, malo stavila hladne vode za vrat. Legao je i zaspao. Vratila mu se temp i boja (bio je beo kao krpa). Posle se probudio veseo oko 10h, kasnije se žalio da ga boli glava pri naglim pokretima, u principu je bio miran ceo dan, sa kreveta na krevet... Oko 17h se opet žalio na glavu, dala sam mu pola doze brufena, i onda je živnuo, postao je bezobrazan - znači, bilo mu je dobro. Ali baš sam se zabrinula. Ustvari nisam shvatila dal je povraćao od jake glavobolje, ili je glavobolja došla kao posledica mučnine.
Dodaću još da je u sredu dobio grčeve u stoamku, i ređu (ne tečnu) stolicu) tipa 3-4x na dan. Davala sam mu probiotik i to se sredilo.

< Poruku je uredio Tash -- 17.4.2012 0:04:06 >

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 0:02:19   
Anoniman
Šta sve mogu biti te glavobolje?

Luki smeta svetlo ali odbija sunčane naočare. Na mirise se nije žalio. Ali mu smeta zvuk... Npr, ako niže leti avion, pa se onako čuje (znate na šta mislim), uvek začepi uši. Meni recimo to nije jak zvuk, i vidim da deca uglavnom ne reaguju na njega na način kao Luka. Naime, podići će pogled da vide avion, ali neće prekriti uši.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 0:10:17   
madre
tash, a jeste li kontrolisali vid? to mi je prvo palo na pamet.

_____________________________

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 19
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 8:51:35   
Anoniman
Jesmo letos, bilo je sve ok.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 20
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 9:18:47   
*Alexx*
Tash, ja bih ga vodila kod neurologa. To što se žali na glavobolju, pa povraća i što mu smeta zvuk, meni liči na migrenu (upravo takve simptome imam i ja). E, sad, možda je samo epizoda, a možda i nije. Ako nije, dobićeš savet šta da radiš ako se pojavi ponovo.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 21
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 9:25:18   
Anoniman
Ali zvuk mu smeta i nevezano za glavobolju.
Ovim ne izbegavam tvoj predlog za posetu lekaru, nego, samo iznosim tako neke činjenice, možda nekome od vas ovo nešto znači, pa budete znali da mi pomognete makar malo.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 22
   RE: Glavobolja kod dece
17.4.2012 9:33:26   
*Alexx*
Pa da, ali ne bi trebalo da mu smeta zvuk, zar ne?
Hoću da kažem sledeće: poješćeš se ako se ponovi, a ti ga nisi vodila na pregled.

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 23
   RE: Glavobolja kod dece
18.4.2012 22:54:33   
Anoniman
Uglavnom, prođe sve kao da ništa nije bilo, čak je i na trening otišao dan nakon povraćanja.
Naravno, to ne znači da neću ovo proveriti, ali ću krenuti od mišljenja pedijatra.
Kada deci "rastu" sinusi?

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Glavobolja kod dece
19.4.2012 2:31:24   
mihi
Kad je Luka imao glavobolje ja sam pitala za sinuse svi su govorili deca nemaju rayvijene sinuse, tek posle 14 po;inju tegobe sa sinusima.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Zdrava ishrana najmlađih tokom zimskog per...
Tokom hladnih zimskih meseci, redovan unos voća i povrća ključan je za jačanje imunološkog sistema dece, pomažući im da ...
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here