|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 8:50:27   
bea83
Pisaću vam ja svoje iskustvo,samo sad nemam vremena za detaljan opis svih vrsta ludaka sa kojim sam se susrela za tri danauser posted image

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 201
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 10:19:12   
mama kukunka
ehej, vratila si se!!user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 20:10:35   
gracia
Mama kukunka, hvala ti na detaljnom opisu! user posted image Samo, preskocila si jednu vaznu epizodu - sam porodjaj i desavanja oko njega..?
Ja sam u Frontu bila nakon spontanog na kiretazi, i sasvim sam bila zadovoljna tretmanom u dnevnoj bolnici. Mada, te na salt_eru i doktor u hitnoj prijemnoj ambulanti - brrrr...



< Poruku je uredio gracia -- 22.2.2012 20:11:04 >

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 21:00:37   
Anoniman
Ja ne smem ni da počinjem sa detaljnim opisivanjem Fronta, jer posle 6 i po meseci provedenih tamo, mogu samo roman da napišem, kraće forme ne piju vodu... A na stolu sam bila kratko, nekih petnaestak minuta, a oko mene njih bar 10, počev od anesteziologa, preko doktorke do babica i sestara (i po koji brat)... Doduše ja sam se na sto popela otvorena 4 prsta i za manje od 20 minuta držala bebu u naručju pa nisu stigli ni da se odmaknu... Doduše, pošto sam toliko dugo bila na patologiji, bila sam im maskota, zamorče, deo inventara... Najlošije sam prošla sa sestrama na trećem, posle porođaja, al su se one plašile zbog moje preeklampsije pa su me ekstra davile al dobro sad...

Inače, ne pada mi na pamet da se porađam bilo gde drugde. I sa drugim u ću se radije poroditi u Frontu na hodniku ako nema mesta nego u bilo kojoj drugoj bolnici.

(odgovor članu gracia)
  Direktna veza do poruke: 204
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 22:57:16   
mama kukunka
Porodjaj je individualna stvar, 2 x sam imala 2 potpuno razlicita porodjaja..4
prvi put sam imala i dr ( sada direktora) i anesteriologa ( kog uhapsise pre jedno mesec dana user posted image ), i druga koji je bio specijalizant tada...i isla na indukovani porodjaj sa epiduralom..pa sam u porodilistu bila od 9h ujutru, a porodila se u 18.45...ali sam se osecala kao na gosisnjem odmoru..nista nije bolelo..dovukavala se mobilnim, ispratila 10ak porodjaja u mom boxu i onim oko mene...
najneprijatniji deo tog prvog porodjaja je bio - zauzimanje polozaja za aplikovanje katetera za epi.. a kad dobijes epi, skroz si hepi :) ( pocinjem da klepam stihove kao Zenetina)

u drugom sam takodje imala dogovoren epidural, i anesteziologa i dr ( specijalizant u medjuvremenu postao specijalista)..al ne lezi vraze, moje dete resilo da izadje 05. januara ( a mi se taman dogovorili za 8. januar)..dr bolestan, ne moze da udje u porodiliste, a anesteziolog na Kopu...A i sve da je bio tu, ja sam imala nepravilne i ne mnogo bolne kontrakcije ( uzivo sam ih prenosila na trecem tromesecju), i bila ubedjena da su lazne..te sam u na prijemu bila oko 14.30 ( morala sam prvo da rucam kuci user posted image , gde mi konstatova dezurni dr da sam otvorena 8 cm..dok me sestra popela liftom do porodilista ( koje je btw bilo dubke puno), pa me lekar pregledao na krevetu gde se inace stavlja klizma i usput pitao da li ce mi smetati da se tu porodim ako se nista ne oslobodiuser posted image e tu sam vec bila komplet otvorena, dali mi neku minimalnu klizmu, ali mi rekli da se ne naprezem puno da ne izadje beba ( pa se ja nisam ni naprezala, samo pro forme obisla wc), izvezli neku tek porodjenu zenu , mene stavili na sto malo pre 15h..a bebu sam izgurala u 15.05..mislim da je sa bebom izaslo i ono sto nije pre toga otislo u wc solju..Bila su 2 anesteziologa u porodilistu ( ovaj moj ih zvao), ali nije imalo kad da se da epi, a nije ni imalo smisla jer je otvaranje proslo.. I moj dr je bio negde po klinici, pa je zvao dezurnog..mada mi u sustini niko nije trebao..jedino sam se za onih 5 min jakih kontrakcija osecala kao da me stigla jevrejska poslovica'' da Bog da imao pa nemao'' i u ovom aspektu zivota..Zena do mene sa epijem, samo sto ne peva, a ja se presamitila.. ne kukam ja, ali svasta izgovaram, da me neko snimao, verovatno bi bio zabavan klip na YT..malo mi je trebalo daih dozovem kad se sve stopilo u jednu kontrakciju..i iz drugog guranja sam izgurala bebicu..
znam sammo da se tog dana porodilo jaako puno zena, i da me dosta njih prepoznavalo sutra po hodniku-ti si ona sto je protrcalaa kroz porodiliste...a prosla sam kroz sve boxove jer su trazili koga ce prvo da eliminisu iz sale, da mene smeste, a ja sam sve vreme trabunjala nesto...Eto, ispricah ti i kako su tekla oba porodjaja, mad aje to zaista skroz individualno...
Neprijatniji deo porodjaja je vadjenje posteljice i usivanje ( sa epijem se ne oseca nista), a ovako dobijes lokalni anestetik, ali ipak znas kad je zabodena igla,kad provlaci konac...ali tad si vec grlila svoju bebicu, i adrenalin je skocio..tako da brzo prodje..
nemoj da brines, bices skroz pod kontrolom, ali nemoj da ocekujes neki specijalan tretman,jer su oko tebe svi u istom sosu, i osoblje se zaista ponasa kao da si skroz zdrava kad se porodis ( osim u nekim slucajevima kad je zaista lose)...
e da, prilikom prvog ustajanja posle prvog porodjaja ( sa epijem), kada te sestra vodi prvi put do wc-a, stropostala sam joj se, pala u nesvest na sred tus kabine, u sred noci..mucena sestra nije imala ni 50 kg , a ja slon..
Posle drugog porodjaja sammogla da potrcim cini mi se.. a imala sam ( imam i dalje ) 8 godina vise..
uff kad se ja raspisem, ne umem da stanem

GG o detaljima i dr -ovima ti svakako znas vise od mene..ja sam na patologiji bila samo par puta na UZ :)

a bila sam i u dnevnoj bolnici na kiretazi posle misseda..takodje je sve bilo kao na traci, ali lako i utrenirano :)
i

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 23:27:05   
Anoniman
MK, e sad malo ja da pogađam... Doduše provalila sam samo da ti je Stanojević bio na prvom porođaju i skoro sam sigurna da je anesteziolog koji je bio na Kopu dok si se ti drugi put porađala Miketić ali i dalje ne znam ko je novopečeni specijalista i što je najintrigantnije meni jadnoj neobaveštenoj - KOGA SU UHAPSILI I ZAŠTO?


Ispravka: našla sam i ko je uhapšen i zašto... Osteje kao isterija mladi specijalista...

< Poruku je uredio gae_gr -- 22.2.2012 23:31:47 >

(odgovor članu mama kukunka)
  Direktna veza do poruke: 206
   RE: GAK Narodni Front
22.2.2012 23:50:46   
mama kukunka
uhapsili su Tomu Krainovica i jos nekog Pavlovica ( gin) jer su u privatnoj klinici izvrsili abortus u nekoj 14. nedelji..bilo na vestima, sa inicijalima, a Bea iskopala imena ( btw, krainovic je davao epi mojoj cimerki iz boxa dok sam se poradjala sa Lenom)..to je bilo izmedju mog iu Beinog porodjaja, oa nadji..
A specijaliszant i nije vise tako mlad, seti se da je moj prvi porodjaj bio 2003 :)

i zove se Jovan Rudic....

A kako si za Miketica provalila? mozda si i napisala ali nisam procitala..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 0:47:49   
crazymama
mene zanima zasto je to isplivalo posle godinu dana? kome su se zamerili?

ja znam za dr dejana pavlovica, zamenik nacelnice inflamatorne ginekologije, na 3.spratu. cutljiv tip, kazu da prica tek kad vidi pare :)

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 0:53:14   
mama kukunka
neko rece da imaju 2 dejana pavlovica u frontu..procesljaj temu na prethodnim stranicama..ma uvek je to tako..svi uzimaju pare, ali ako nekom stanes na zub, zacas ti nameste..

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 209
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 0:54:17   
crazymama
ja sam rekla da sam cula da imaju dvojicu dejana p., a ja znam za ovog...ne znam ko je drugi, ni koji od njih je uhapsen.

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu mama kukunka)
Direktna veza do poruke: 210
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 8:01:21   
bea83
E ovakoooo....što se porodjaja tiče iskustva su mi pozitivna - svi od sestre  u sobi za pripremu, preko babice (mlada, kratka plava kosa i neki pirsinzi) i anesteziologa (Paštar) do doktora (neki Relja) i specijalizanta koji me je ušivao (Subotić, ekstra tipuser posted image ) su bili ok, a i ja sam bila svesna, sabrana i saradjivala sam maksimalno tako da niko nije digao glas niti me popreko pogledao...eee sad da li bi bili drugačiji da sam ja poluluda vikala od bolova i slično , to ne znam....
Definitivno su najgore laktacijske sestre (koje vam u jednom momentu trebaju ko lebauser posted image ) i pedijatar odnosno nafrakana doktorka koja smrdi na neku tešku parfemčinu i silno je uvredjena što ženama više treba ginekolog nego pedijatar prvih par dana, kaže kako je njena profesija omalovažavanauser posted image
Ostale sestre su kako se kad zadesi...ima zaista normalnih, finih, saosećajnih a i ima i teških skotova...Ja sam bila polumrtva tri dana, priključena na raznorazne infuzije tako da nisu mogle mnogo da se izdrndavaju na mene ali ono što sam videla kako se ponašaju prema ženama koje su prošle relativno ok, pa još ako im je drugo ili treće dete, to je stvarno bezobrazluk. Dobro ih ne istuku kad nešto pitaju...
Eto to je ukratko, pitajte konkretno šta vas zanima, ja sam još pogubljena pa nemam pojma šta vam je bitno...

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 9:15:14   
MaryJane
U Frontu ima 2 Pavlovića, jedan je Dejan V. a jedan je "običan" Dejan, Ovaj "V" je ćutolog, mene je kao počeo da porađa (jednom rukom je ustanovljavao da sam skorz otvorena, drugom je držao mobilni i pričao), pa je posle otišao negde, a drugi je "običan" i on mi je sekao i vadio konce posle skoro mesec dana. On radi na poliklinici i ne izgleda mi kao takav.
Cenim da je pre bio ovaj "biznismen".

Bea, nadam se da si sada OK. Jesu li sve sobe baby friendly? 2007. u jednom "novijem" delu nisu bile.
user posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 212
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 9:27:27   
Ognjenka
Jel' ima neko iskustvo sa dr. Rastkom Maglicem u Frontu?

_____________________________

Mame, radjajte deci sestre, jer sestre postaju tetke, a tetke su najlepsi, nezamenljivi dar svakom detinjstvu.
Dusko Radovic

-Tetka, ja te VOLIM! 5. 2. 2013.

(odgovor članu MaryJane)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 11:49:34   
mejvis
efinitivno su najgore laktacijske sestre (koje vam u jednom momentu trebaju ko lebauser posted image ) i pedijatar odnosno nafrakana doktorka koja smrdi na neku tešku parfemčinu i silno je uvredjena što ženama više treba ginekolog nego pedijatar prvih par dana, kaže kako je njena profesija omalovažavanauser posted image

Ovo potpisujem, a i znam tačno tu nafrakanu, bila je i kod mene. Ali je zato sutradan došao neki zgodan mladić, nikad ne bih rekla da je pedijatar, još sav onako zbunjen fin, nespretan....mukica, mora da je bio nov. user posted image user posted image user posted image
I servirke su grozne, bila je jedna ok, a ostale bože sačuvaj.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 16:05:56   
crazymama
mene je srce zabolelo kad mi je sestra pomenula da je posle porodjaja bila u sobi sa jos dve zenice, od kojih je jedna bila gluvonema, beba joj dobila temperaturu i stavili je u izolaciju, a ona jadna napisala na papiricu "kako je moja beba?" i jurila sestre po spratu, a one joj sve redom odgovarale "pa to morate da pitate pedijatra, otkud mi znamo?" user posted image

tesko im je bilo gluvonemoj zeni da ucine i raspitaju se, UZAS!!!

inace, za svaku pohvalu je pedijaar mirjana rascanin, zena koja inace nema dece, ali jako posvecena svom pozivu i mojoj sestri je sa oba deteta puno pomogla posle porodjaja.

< Poruku je uredio crazymama -- 23.2.2012 16:07:22 >


_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu mejvis)
Direktna veza do poruke: 215
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 21:32:41   
crazymama
sutra imam zakazan UZ na patologiji kod dr zage milovanovic, bas se radujem!user posted image

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 21:54:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: crazymama

sutra imam zakazan UZ na patologiji kod dr zage milovanovic, bas se radujem!user posted image


user posted image user posted image user posted image Najbolja Doktorka Na Svetu!!! Moram da smućkam drugu bebu brzo da mi negde ne otperlija u beli svet pa kud ću posle. Ja bez nje drugo ne rađam!!!

< Poruku je uredio gae_gr -- 23.2.2012 21:59:21 >

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 217
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 22:00:04   
crazymama
cula sam, ovaj moj ne moze da me primi, pa mi zakazao kod nje 4D... nadam se da nece biti problema, rekao mi da odem u 07h na patologiju i da je potrazim!

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 22:09:36   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: crazymama

cula sam, ovaj moj ne moze da me primi, pa mi zakazao kod nje 4D... nadam se da nece biti problema, rekao mi da odem u 07h na patologiju i da je potrazim!


Savet: budi tamo u 15 do 7 jer je kod nje uvek gužva a kojim redom se dolazi tim redom se i ulazi. Kad se popneš na 4 iz lifta levo i kod ogledala opet levo. Idući tim hodnikom sa desne strane imaš na duž proširenje gde su stolice i tu čekaš, vrata odmah iza toga je UZ i tu ona prima svakog petka u od7. Kad krenu da rade izađe sesra da pokupi knjižice, tih 15 minuta ti je dovoljno da zapljuneš poziciju da tvoja knjižica bude prva ili bar među prvima. U 9 tu počinje genetsko savetovalište pa je pritisak na nju da sve završi brzo.

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 219
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 22:13:49   
crazymama
hvala draga, svakako sam planirala pre 7 da budem tamo :)
znam gde je, tamo su mi radili amniocentezu.

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 220
   RE: GAK Narodni Front
23.2.2012 22:15:33   
Anoniman
Videćeš, ona je diiivnaaa!!!!

(odgovor članu crazymama)
  Direktna veza do poruke: 221
   RE: GAK Narodni Front
24.2.2012 8:57:12   
crazymama
potvrdjujem da je dr zaga jako fina :)
zavrsila sam jutros jako brzo, sve je u najboljem redu.user posted image

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: GAK Narodni Front
24.2.2012 14:11:17   
gracia
A kako to sad ide, trazim od svog dr u DZ uput za Front, iako nema nekog specijalnog razloga (mozda malo povisen pritisak?), i onda odem tamo da zakazem pregled i mogu da trazim kod kog doktora hocu? user posted image Pomagajte... A za ove, meni preporucene doktore, Paunovica i Smiljkovica, nije niko cuo? user posted image

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: GAK Narodni Front
24.2.2012 14:25:14   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: gracia

A kako to sad ide, trazim od svog dr u DZ uput za Front, iako nema nekog specijalnog razloga (mozda malo povisen pritisak?), i onda odem tamo da zakazem pregled i mogu da trazim kod kog doktora hocu? user posted image Pomagajte... A za ove, meni preporucene doktore, Paunovica i Smiljkovica, nije niko cuo? user posted image



Uzmeš uput i tempiraš kad je dr koga želiš u savetovalištu za trudnice pa za tad zakažeš. Naoružaš se strpljenjem jer bez nekoliko sati čekanja u Frontu ne možeš da prođeš pa makar imala ne znam kakvu vezu. Za Paunovića i Smiljkovića sam čula, ali o njima ne znam ama baš ništa... Nisam imala nikakvih dodirnih tačaka sa njima. Ja pretežno znam one sa patologije trudnoće jer sam tamo provela 6 i po meseci...

(odgovor članu gracia)
  Direktna veza do poruke: 224
   RE: GAK Narodni Front
24.2.2012 14:53:29   
gracia
Hvala, gae. A kako onda ide za sledeci put, oni ti zakazu, ili je ista procedura - uput iz dz, tempiranje u savetovalistu...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here