|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 20:48:45   
Maslacak15
taj je neki panicaruser posted image Pa nek ti on prepise lekove?. Inace uvek endokrinolog ali ne treba od toga praviti nauku, Ajd bas me zanima kakav ce biti sledeci rezultat i profil. Al mi pricamo o jajovodima kukuuuuser posted image

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 651
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.6.2020 21:13:05   
Pticica555
Radim profil cim bude 2dc.

Pa takav je, sve za sta postoji mogucnost, mora da se proveri. I mislim da necu ni morati da mu trazim terapiju, sam ce on to da predlozi ☺️
Ja ne znam stvarno, meni je dovoljno ono sto mi je rekao za jajovode da budem ubedjena da je to najveci problem... 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 652
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
19.6.2020 20:43:19   
Pticica555
Uradilaaa profil, ipak izgleda nije do prolaktina. Radila sam 2dc.Referentne vrednosti 102-496, Prolaktin I u 08:00 - 400

Prolaktin II u 11:00 - 197Prolaktin III u 13:00 - 217.Nekako je sve lakse srediti, nego te jajovode, to mi bas stvara nervozu, jer sam ubedjena da je to problem. 


(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 653
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
20.6.2020 10:41:34   
branki*
IZVORNA PORUKA: branki*

Sad ispada da nemaš hidrosalpinks. 

JajovodI su prohodni ali otežani. Ja sam sa jednim otežano prohodno jajovodom zatrudnela 2 puta.Samo je pitanje kada ces...koliko dugo pokušavate? J e l kod muža sve ok? Javiće se neko jos..

pticice,evo za tebe,opet kopiram svoj post..
nije 2 puta vise,znaci.ja sam posle uklanjanja jednog jajovoda, jer je bio hidrosalpings,drugi ostavljen,kao produvan,ali mi je receno da nije uopste sjajan,prirodno skroz zatrudnela jos 3 puta.sad sam opet trudnauser posted image .znaci bila je jedna vto, bas zato,uspesna i 3 trudnoce.
je l kod muza sve ok?
mozda si i pisala,izvini..
nisi razmislajala o vto?sad je to dosta jednostavnije nego ja kad sam isla,mada i tad nije bilo bas komplikovano...idi,sa tim jednim nikakvim am
kazu da telo pamti trudnocu...i da se desava da nakon teskog pokusavanja prve trudnoce,sasvim lako se dese posle.

pisem ti ovo,jer zelim da znas da neprohodni jajovodi nisu kraj sveta,iako zvuci strasno,meni je zvucalo,kad su mi rekli da su mi odstranili jedan jajovod ,a da mi je drugi kilav,plakala sam kao kisa,depresija,odmah vto..a,vidi ..sa tim jednim nikakvim sam 3 puta trudna,najprirodnije.
grlim te jako!pisi sta se desava.
sta kaze muz?

< Poruku je uredio branki* -- 20.6.2020 10:49:32 >


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 654
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
20.6.2020 12:24:45   
Pticica555
Ne mogu stvarno, neki put kao da mrzim samu sebe. Ne znam kako zvuci ovo kada me neko slusa, ali ja stvarno ne mogu da objasnim kako se osecam. Nailazi mi bukvalno da placem i kad se tusiram, i kad se legnem da spavam, cim ostanem sama, odem zube da operem i bukvalno se isplacem, ne mogu uopste da se koncentrisem da odgledam neki film npr, da citam knjigu, jer ja samo o tome razmisljam. Juce bas kazem kumi, kad bi mi neko rekao "da, rodices dete" , nije vazno kad, mislim da bih tad odahnula i pustila da sve ide mirno svojim tokom, ovako imam strah od toga da se nikad nece ni desiti. Mnogo mi je drago sto si opet trudna! Mene brine jer ja sam dva puta radila hsg, dva puta su produvali te jajovode, i nista se nije desilo. Razmisljala sam o Vto, cak u nekim momentima kazem ma idem na vto, ne mogu ovo vise psihicki da podnesem, lakse mi je kroz to da prodjem, nego da se ovako nerviram a ne radim nista konkretno. Da je nesto htelo da se desi i moglo, desilo bi se do sad. Muz kaze da ne brinem, da cemo uraditi sve sto treba, da ce biti sve u redu, da ja koliko sam nervozna i da bude sve u redu necu moci da zatrudnim koliko se nerviram. Mene cak neki put iznervira koliko je miran. :-) Sto se tice rezultata, receno nam je da uradi spermogram i spermokulturu, i tad je doktor rekao da je to ok. Ali cu videti da ponovi to sad jos jednom. Razmisljala sam o onom Asa testu, sto se radi na torlaku, da to odradimo. Ali mislim da cu na jesen raditi laparoskopiju, jer me ova nagadjanja posle hsg-a najvise nerviraju. Ja i dalje mislim da postoji taj hidrosalpings, iako je kontrast probio jajovod i on je propustio u trbusnu duplju, meni on i dalje deluje kobasicas_to. Mnogoooo ti hvala, srecna sam sto si uspela, i sto cujem da je ipak sve moguce. Volela bih da delic srece imam u svemu ovome, ali izgleda da moram tezim putem. Ne plasim se ja vto, nije to meni strasno, ja se plasim neuspeha...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 655
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
12.8.2020 10:50:27   
Milčica
Ti si Ptičice stigla daleko i zašla duboko, sve te razumem, ali veruj i ne odustaj user posted image
Ja sam na samom počletku, probudila sam se sa 35 i skapirala da nešto nije ok... Do sad sam bila ubeđena da ću ja prirodno da zatrudim, a onda oko nove godine odem na sistematski i tu neka nemarna doktorka onako nehajno spomene HSG... Odem kod drugog lekara, on kaže da, da vama to treba, još me tamo preporuči za front, mučila sam se s bakterijom i taman da krenem u sve to... korona. I eto već mesecima ne mogu to da odradim, pritom niko nije seo i objasnio mi šta to znači, kako je nastao problem koja su moguća rešenja.... HVALA VAM DO NEBA SVIMA jer sam tek ovde skapirala šta je HSG, šta je histerektomija, hormoni...
I tek sam sad shvatila da sam u kanalu, ali dobro, nikad nije kasno.
Skapirala sam ozbiljnost situacije i da je malo verovatno da ću tek tako da zatrudnim, tako da se bacam u akciju!
Elem, značila bi mi pomoć, a ako iko može to ste vi!
Ja u Front ne mogu da idem, ne mogu, stvarno ako nije krajnja nužda ja bih izbegla, solarplexus mi se naježi kad pomislim na Front, pa sve i da ga zovem Kraljice Natalije, i dalje mi je odbojan.
Šta predlažete? Koju kliniku? Imam preko firme pivatno osiguranje za Medigroup, možda Jevremova (oni su deo Medigrupa), ili Ferona u NS ili Raović pošto sam u BG, pa da ne putujem za NS ako su i oni dobri...?Za Feronu sam čula mnogo preporuka.
Hvala Vam unapred user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 656
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
18.8.2020 12:40:16   
Pticica555
Milcice Ja sam isto tako mislila da cu zatrudneti odmah, ali eto, nisam ni sanjala sta cu sve morati da uradim, a jos uvek nista nisam resila.Ja sad treba da radim laparoskopiju u frontu, ne znam sta me ceka, a nista mnogo ne znam ni o doktorki koja ce mi to raditi. (V. Soldo), ako neko ima neke informacije, neka pise. Ja moram tamo nemam gde drugo. Kod Raovica radi doktor Dimitrijevic, koji radi na frontu, a dobar je, to je ono sto znam. Mislim znam ja i za ove ostale klinike, ali ne mogu da preporucim kad ne znam nista mnogo o doktorima koji rade.Mnogo je tesko, pokidala sam zivce za ove dve ipo godine, a tek sledi borba. Nadam se da ce ti biti to u redu, hsg je jako bitan korak, ja sam odradila to dva puta. Jesi li radila hormone? 


(odgovor članu Milčica)
Direktna veza do poruke: 657
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
18.8.2020 12:44:35   
Milčica
Znam žene koje su išle 12 puta na VTO i ne odustaju... Ima svega, samo je vera važna user posted image
Deo hormaona sam odradila, imam još par (najvažnijih) da uradim - progesteron, AMH.

(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 658
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
31.8.2020 12:12:00   
Djolentze
Pozdrav ženice, treba da radim HSG u Nišu u narednom periodu (sledećeg ponedeljak očekujem početak ciklusa). Interesuje me da li mogu i gde da uradim to privatno ili ipak moram da idem u KC Niš? Ne znam da li kasnije za VTO prihvataju ako je rađeno privatno.


(odgovor članu Milčica)
Direktna veza do poruke: 659
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
3.9.2020 14:12:43   
branki*
Prihvataju privatno.mada sam ja radila drzavno.tako sam htela.



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Djolentze)
Direktna veza do poruke: 660
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
3.9.2020 22:23:07   
Djolentze
Gde si radila državno? Ja sam na osnovu svega što sam pročitala a i ovako iz priče sa ženama koje su to već prolazile nekako poželela da sve što mogu uradim privatno. Problem je što ne nalazim (poli)klinike gde to mogu da radim a da nije Beograd ili Novi Sad, najbliži mi je Niš.


(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 661
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
4.9.2020 6:26:00   
branki*
U Boru sam ja radila. Bez anestezije. 

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Djolentze)
Direktna veza do poruke: 662
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
8.9.2020 21:22:29   
Stefi87
Ćao svima!Nikad nisam bila aktivna na forumu, ali sada sam malo čitala o vašim iskustvima i upravo sam se prijavila, jer želim ako je moguće da saznam još više od vas i podelim svoja iskustva sa vama. Imam 33 godine i već skoro dve godine pokušavam da ostanem u drugom stanju. Na početku su mi proverili hormone i bio mi je prolaktin povišen, slali su me odmah na snimanje glave i hvala Bogu, bilo je sve u redu. Tri mesec sam pila neki lek da bi mi smanjili prolaktin i na kontroli posle toga je bio ok, pa sam prestala sa lekom. Ja mislim da mi je prolaktin tada bio samo povišen, jer te noći nisam puno spavala (čula sam kasnije od endokrinologa da žena mora biti odmorna kada se proverava prolaktin, i ako to nije slučaj bude uglavnom povišen). Prošle godine mi je rađen hsg i postoji sumnja da je otežana propusnost na krajevima jajovoda (nadam se da me razumete, nisam nešto stručna), uglavnom su mi dve doktorke ginekolog kod kojih sam bila rekle da to nije ništa strašno i da to ne može biti problem... Jedna od njih mi je dala da pijem hormon za povišenje progesterona (iako su mi hormoni bili u normali), ja sam ih po njenoj preporuci pila, nekoliko ciklusa. Promenila sam ginekologa i nova mi je rekla da prestanem odmah da pijem taj lek (pila sam ga uvek u drugoj polovini ciklusa, od 14 dana iako ovulaciju imam uglavnom oko 16 dana), jer mi nije potreban, pošto su mi zadnji nalazi od hormona bili u redu i kao može da odmogne, ako se počne pre ovulacije. Ta nova doktorka kod koje sam inače bila pre par dana, preporučila mi je da uradimo laparoskopiju, pošto taj nalaz od hsg nije dovoljno jasan za nju, ali pre toga želi da vidi snimak koji ću joj odneti ovih dana.@Ptičice, jesi li ti obavila laparoskopiju?


(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 663
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
18.9.2020 2:01:39   
Pticica555
Nisam odradila laparo, zakazali su mi tek za decembar, ali od toga naravno nema nista jer ce verovatno otkazati zbog korone. Ne znam vise ni sama, vrtim se u krug, a nista nisam resila. Mislim da su laparoskopija i histeroskopija nesto sto ce mi biti prekretnica, da znam dalje gde cu i sta cu. Prirodno nema nista, mislim tracak nade uvek postoji, ali uzalud. Definitivno imam neki problem, pretpostavljam fizicki, zato sto je sve ostalo manje vise ok, osim hsg-a.

Sta su ti napisali na izvestaju kad si radila hsg, koja je dijagnoza? 

(odgovor članu Stefi87)
Direktna veza do poruke: 664
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
22.10.2020 15:30:37   
Djolentze
Pozdrav, pripremam se za HSG sledećeg meseca pa me interesuje da li je potrebno da nalaz na ureoplazmu i mikoplazmu bude negativan? Naime, radila sam bris i bio je pozitivan, sada pijem antibiotike i nadam se da ce terapija biti uspesna. Zbunilo me je kad sam juce isla kod moje gin da mi napise sta sve treba da uradim od analiza i ona mi rekla da bris na ureoplazmu radim tek za mesec dana tj kad mi prodje ciklus, kaze to mi nije potrebno za Hsg. Hmm🤔


(odgovor članu Pticica555)
Direktna veza do poruke: 665
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
23.10.2020 10:08:58   
nata11
Ja radila davno i tada nisu trazili ove briseve, samo vaginalni i cervikalni.

_____________________________





(odgovor članu Djolentze)
Direktna veza do poruke: 666
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
11.4.2021 20:51:42   
Anchy222
Pozdrav svima, nova sam na forumu. Pročitala sam puno o HSG-u ovde, meni je zakazan u Sredu u Narodnom Frontu, nije me mnogo strah ali kako se bliži datum sve više razmišljam. Samo da ne dodje do nekih komplikacija. I mozgam kako izdržati ono gladovanje... Radimo na bebi oko godinu dana, ja imam IR, pcos, i malo smo spori. Da vidimo i ovo pa ako i tu ima nekih problema da idemo dalje... Eto to je ukratko... Javljam kako sam prošla. Držite mi palčeve i da vam kažem da ste jako hrabre i dobre i vam želim dve crtice što pre kao i sebi... ❤ Izvinite za malo duži post...


(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 667
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
13.4.2021 8:15:20   
nata11
Anchy nema tu komplikacija sve ce proci brzo a nije strasno ni to gladovanje videces. Drzim fige.

_____________________________





(odgovor članu Anchy222)
Direktna veza do poruke: 668
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
15.4.2021 15:09:51   
Nora332
Moze li neko da napise razliku izmedju hsg i hycosy?  Pod razlikom mislim na pripremu, postupak, zracenje, cenu i sam rezultat, koji je merodavniji. Hvala! 


(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 669
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
15.4.2021 15:59:57   
lesli
Nora HyCoSy je savremenija metoda.Kod njega propustaju (cini mi se) fizioloski rastvor i prate preko UZ da li prolazi kroz jajovode ili ne.Radi se ambulantno u 1. polovini ciklusa, mozes da pokusavas odmah taj mesec i za njega ne ide anestezija (mozda eventualno neka lokalna). Mislim da drzavno ne rade HyCoSy, vec samo HSG. 
Hsg se radi pod totalnom anestezijom, verovatno u nekoj varijanti dnevne bolnice (odrade proceduru i zadrze te jos 1-2h na poslatranju). Radi se odmah po prestanku ciklusa. Neki 8., 9. dan. Kod njega propustaju kontrast i snimaju rentgenom. Meni su rekli da se rad na trudnoci u tom ciklusu ne preporucuje zbog izlozenosti zracenju.

Sto se pripreme tice, verovatno je slicna. Cisti vaginalni i cervikalni brisevi, da si negativna na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu pod moranje!Za HSG posto se radi u kratkotrajnoj anesteziji verovatno treba i pregled interniste i saglasnost za anesteziju. Mislim da mozda negde rade i sa lokalnom, ali sam videla da zene uglavnom savetuju totalnu kada se radi HSG.
Meni su svojevremeno predlagali, tokom ispitivanja sekundarnog steriliteta da se odradi ili jedno ili drugo. Na kraju nisam jer smo krenuli putem VTO, ali da jesam radila, odradila bih verovatno HyCoSy.Svojevremeno je kod privatnika cena bila 30-40.000 dinara.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 670
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
15.4.2021 16:04:56   
lesli
Inace, endokrinolog kod kojeg sam isla je savetovao HyCoSy pre nego HSG, ako sam u mogucnosti.Znaci verovatno su podjednako merodavni rezultati i jednog i drugog.Jedino je zastala, ako sam u mogucnosti jer se tada radio iskljucivo privatno. I ona je kao prednost navela sto je lagodnija metoda i nema tog zracenja kao kod HSGa pa moze da se odmah radi na trudnoci.

Ps. Jedino, ako kojim slucajem bude morala VTO, raspitaj se da li RFZO (ako bi uopste isla drzavno na VTO) priznaje rezultate HyCoSy-ja kao merodavnog!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 671
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
16.4.2021 12:25:58   
Nora332
Hvala ti lesli puno na detaljnim odgovorima!  Ginekolog mi je rekao da radim to na kraju, ako ispadne da je drugo sve ok. Pa da proverimo i taj deo. Ali ne znam da li cemo to raditi i kada. Super ako hycosy ne zraci, to je bitan faktor iskreno. Citala sam bas neprijatna iskustva sa hsg pa zato pitam za oba, ako je hycosy laksi u svakom smislu a budem morala da radim, da odaberem to. 


(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 672
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
16.4.2021 15:11:30   
lesli
Ja bih izabrala njega. Ali mi smo vantelesnu radili o nasem trosku i bili smo svesni da necemo da se petljamo sa RFZO.
Ako dodje to toga da mora VTO (neprohodni jajovodi npr. ili ne ide ni pod lekovima, a ne nadju uzrok), a niste u mogucnosti da je platite...raspitaj se vec sada da li RFZO priznaje nalaz HyCoSy-ja. Ako ne priznaju, a vi znate da ne biste mogli da platite VTO, mislim da je bolja opcija da onda odmah ides na HSG, da ne bi 2x prolazila kroz sustinski istu stvar.Naravno odluka je tvoja. Mozda samo razmisljam previse unapred i mozda se i sa HyCoSy-jem ispostavi da je sve ok i ostvaris trudnocu...

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 673
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
17.4.2021 13:09:33   
Nora332
Daleko je to od nas, lesli 😊 ako i dodje nekad do toga,nece skoro. Sve je provereno (sem jajovoda), problem samo moja stitna i prolaktin, vrlo malo iznad granice. Nadamo se i mi i doktori da ce biti prirodno u narednih godinu dana. Ako ne bude, sl korak je inseminacija. O vto jos uvek ne mogu da razmisljam, iskreno. Prvo da dam sve od sebe za prirodno, sad kad je sve provereno. Hvala ti puno na odgovorima, vidis nisam znala da se za vto priznaje hsg... A posto mi je ovo ostalo razmisljam danima sta je bolje jer svi kazu hycosy. Bukvalno, kako koga pitam, pa eto i ovde. I sad me zanima da li je jedini razlog tome sto hsg zraci a hycosy ne ili ima jos razloga. Svakako bih radila privatno, zato i pitah za cene, znam da je nesto iznad 20000. 

Zanimala me i razlika u postupku,  vidim neke zene pominju gladovanje za hsg, nista ne kapiram 😁 kakve veze ima hrana sa kontrastom koji se ubrizgava u matericu? 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 674
   RE: Produvavanje jajovoda HSG - 2. deo
17.4.2021 13:51:47   
lesli
Gladovanje ide zato sto se radi u totalnoj anesteziji. Sto znaci da nema jela 12h pre intervencije (i poslednji obrok se savetuje da bude lagan - dvopek sa puterom i pekmezom i caj, recimo)  i unos tecnosti se zabranjuje 8h pred zakazanu intervenciju, cini mi se. I to vazi generalno za planirane intervencije sa totalnom anestezijom.

Ne znam da li priznaju HyCoSy u Fondu, raspitaj se za to. Naravno da se nadas da ce lekovi resiti problem, ali ako ne dodje do trudnoce ni nakon godinu dana pod lekovima, ako inseminacija ne uspe, tebe svakako ceka VTO.  Meni bi u tom slucaju bio bitan faktor pri odlucivanju izmedju HyCoSy/HSG da znam da li Fond priznaje oba (ako moras preko Fonda). Ako znas da ako i dodje do VTO nakon godinu dana, da mozete da isfinansirate celu proceduru onda idi na HyCoSy bez razmisljanja. Ja na to gledam tako i to je ono kako bih ja rezonovala.



(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 26 [27] 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Tri znaka koji ukazuju na to da je žena pl...
Kada je žena u takozvanim plodnim danima, njeno telo to pokazuje i spolja, uz sitne signale koje možete naučiti da prepo...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here