|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Jačanje imuniteta "vrtićke" dece - Bolje sprečiti nego lečiti!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.5.2022
Pa zar već? Posle samo četiri dana vrtića. Šta li će biti tek kada bude ostajao ceo dan?! U ponedeljak kod doktora, čekaonica puna. Sestre trče na sve strane, doktori teše roditelje: ˝To je nama normalno. Dva dana vrtića i deca se odmah razbole. Pripremite se, obično to bude nedelju dana vrtić, dve nedelje kod kuće.˝

image
Nedelja uveče, dok pripremam sinu stvari za ponedeljak, on prolazi pored mene i namešta se da ga poljubim. Čelo vrelo. Izmerimo temperaturu, 38.9°C. O ne! Foto: Freepik.com
/11



Prošle godine je prvi septembar "pao" u utorak. Prvi dan vrtića. Pomalo uplašeni roditelji stoje ispred i čekaju sa svojom decom da uđu, srećne bake se raduju jer će neko drugi čuvati dete, vaspitačice obavljaju poslednje pripreme sobe u koju će deca ući. Navikavanje na novu sredinu traje dve nedelje, dečica se igraju sat vremena svaki dan i uče kako je to bili negde bez roditelja. Malo plača, malo smeha, prvi dani su prošli.

Nedelja uveče, dok pripremam sinu stvari za ponedeljak, on prolazi pored mene i namešta se da ga poljubim. Čelo vrelo. Izmerimo temperaturu, 38.9°C. O ne! Pa zar već? Posle samo četiri dana vrtića. Šta li će biti tek kada bude ostajao ceo dan?! U ponedeljak kod doktora, čekaonica puna. Sestre trče na sve strane, doktori teše roditelje: "To je nama normalno. Dva dana vrtića i deca se odmah razbole. Pripremite se, obično to bude nedelju dana vrtić, dve nedelje kod kuće."


Drage mame, da li Vam je ova situacija poznata?

Dečiji imunitet je u fazi sazrevanja. U prostoriji u kojoj se nalazi petnaestak ili više dece, dovoljno je da jedno dete kine, pa da se drugari pored njega  posle dva dana razbole.

Kao majci, rečenica nedelju dana vrtić, dve nedelje krevet, mi se uopšte nije svidela. Kao ženi koja radi i nema luksuz bolovanja na svake dve nedelje, još manje. Zato sam ove godine rešila da uzmem stvari u svoje ruke i zaštitim svoje dete od respiratornih infekcija na prirodan i bezbedan način.

 

Još preko leta sam svom sinu počela da dajem Immunokind®. Tabletice Immunokinda su mu postale omiljena poslastica. Svakoj tabletici se neizmerno radujemo jer je to naš mali ritual pre i posle vrtića i pred spavanje. Lako se tope u ustima, a on se oseća ponosno što ˝kao veliki˝ može da uzme lek, a ne da pije sirup kao beba. Vaspitačice ga hvale da mu je apetit mnogo bolji i da sve pojede iz tanjira. Akutne infekcije se mogu smatrati važnim i normalnim korakom u razvoju dečijeg imunog sistema, ali nas curenje nosa, kijanje, kašalj i temperatura nas više ne plaše, jer prođu za dva dana.

Immunokind® je prirodni kompleksni nemački preparat, koji, zahvaljujući svom pažljivo odabranom sastavu, pomaže imunom sistemu odojčadi i male dece da na vreme prođe neophodne faze sazrevanja, jača odbrambeni sistem organizma od infekcija koje izazivaju česte prehlade, podstiče ozdravljenje od prehlada i oporavak posle njih. Immunokind je odobren za upotrebu kod dece od samog rođenja.


Jedan od najvažnijih preduslova srećnog i spokojnog detinjstva i odrastanja dece svakako je dobro zdravlje i jak imunitet. Ove godine smo pregurali prve nedelje vrtića bez problema i hrabro koračamo dalje. Jesen više ne nosi bojazan od respiratornih infekcija sa sobom, već čaroliju trčanja po parku i sakupljanja žutog lišća i kestenja, a Immunokind® nam u tome svaki dan pomaže.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ivin voz
Peva: Dragan Laković
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6
Hvatanje leptira, igra
Ako mene pitate svako dete "mora" da uhvati leptira.
5
Zvončići no.1
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
5





Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here