|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako izbeći haotična jutra?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.3.2018
Kako kod vas izgleda jutro, kada se spremate za posao, vrtić, školu? Haotično, zar ne? Međutim, nije obavezno da budete pod stresom! Jedna mama ima sjajne savete kako da svako jutro i pripreme prođu glatko!

image
/11



Volim neurednu i haotičnu rutinu koju imamo u našoj kući. Žurimo, zadirkujemo se i stalno trčimo u potrazi za izgubljenim čarapama, dok zajedno uživamo u doručku. Iskreno, jutra su mi najdraži deo dana, ali razumem ljude koji ih ne vole, jer zaista znaju biti suviše stresna!


Evo par saveta da svako jutro prođe glatko, bez panike i stresa:



1. Ne odlažite alarm. Jednostavno nemojte!

Kad se oglasi prvi alarm, naše telo reaguje navalom adrenalina pa ako to zanemarite i vratite se na spavanje vaše telo neće dobiti tu snagu energije koja vam je potrebna, nego ćete se osećati grogi i tromo. Zbog još pet minuta rastrganog sna izgubićete polet i nećete imati energije i strpljenja za uspešno savladavanje svih jutarnjih obaveza.



2. Pustite decu da vam pomognu

Sticanje dobrih radnih navika zavisi od dečije odgovornosti koju im dopustimo. Moja su deca stara pet i šest godina, što znači da su dovoljno velika da u jutarnjem spremanju imaju svoju ulogu i odgovornost. Spremanje kreveta, umivanje i pranje zuba, postavljanje stola ili odnošenje prljavog posuđa od doručka. Uz njihovu pomoć, mama će uvek imati dovoljno vremena da uradi ono što je još potrebno ujutru. Možda su u početku bili sporiji u izvršenju svojih zadataka, ali su sa praksom postali pravi jutarnji saveznici.



3. Večernja priprema

Kad uveče već pripremite deo stvari - njihovu i svoju odeću, rukavice, kape i čizme ostavite na vidljivom mestu, a stvari koje morate poneti već su odavno spakovane i stavljene na svoje mesto, ujutro ćete sebi uštedeti puno više minuta nego što vam je trebalo da ih pripremite uveče.



4. Započnite sa muzikom jutro

Uz omiljenu jutarnju plejlistu, svako jutro nam je vedro i zabavno. Zato preporučujem da svako ima svoju jutarnju muziku, čak kao i mi za svaku jutarnju radnju posebnu pesmu - jednu uz koju se doručkuje, drugu za veselo umivanje i pranje zuba te jednu kao alarm koja nagoveštava da je vreme za poslednje pripreme i krajnji izlaz iz kuće.

 

Izvor: www.mummypages.ie


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
15
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
8
Kad možete decu da uključite u kućne poslove
Ako ste i vi jedna od onih mama koje mogu sve i sve stižu, iako padate s nogu od umora, evo kako da se malo rasteretite....
6
Slon lepotan Dondolan
Autor: Minja Subota, Peva: Minja Subota
6





6 načina da učinite da se vaše dete oseća ...
Ovi jednostavni, ali efikasni načini učiniće da se vaše dete (ili sva vaša deca) oseća posebno i veoma voljeno.
Konobar zamolio mamu da počisti nered svog...
Da li je moj posao i posao moje porodice samo odgajati svoju decu? Ili, bismo i kao zajednica trebali ustati i podržavat...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here