|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kako je muškarce promenilo očinstvo

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 14.8.2019
Kada žena postane majka,a mnoge stvari se menjaju, pa to čine i muškarci kada prvi put vide svoje dete.
Ključne reči:

image
/11


 

 Oni prolaze kroz hormonske promene, suočavaju se sa nepoznatim emocijama i otkrivaju nove veštine. Iako telo muškarca ne trpi promene trudnoće poput ženskog tela, prva godina očinstva svakako utiče na njegov izled. 

Oni prolaze kroz hormonske promene, suočavaju se sa nepoznatim emocijama i otkrivaju nove veštine. Iako telo muškarca ne trpi promene trudnoće poput ženskog tela, prva godina očinstva svakako utiče na njegov izled. 


Dok neki dobijaju kilograme, drugi počinju da gube kosu odjednom. Za veb stranicu Oci muškarci su nam otkrili kako su se njihova tela promenila nakon što su postali roditelji.


1. Osećao sam da gubim razum

"Osećao sam se da svake besane noći gubim razum. Došao bih naposao ujutru i pokušao sam da preusmerim mozak na tri sata. Srećom, niko to nije primetio, ali ja sam bio veoma zabrinut. Osećao sam se kao srednjoškolac koji se jako zabavlja. Ali kada je beba usvojila određenu rutinu, došla sam sebi."

Mark, 34 


2. Kosa je počela da mi opada

"U mladosti sam počeo da gubim kosu, ali u prvoj godini očinstva sam je potpuno izgubio. Možda je to samo slučajnost? Ne mogu da verujem. Prva godina sa detetom bila je za nas zaista stresna. Moja ćerka je imala astmu i alergijske reakcije, pa toliko noći nismo spavlai, provodili smo puno vremena u bolnici. Emocionalni stres može uzrokovati gubitak kose, rekao mi je doktor. Vredelo je jer voim svoju ćerku i izgledam bolje sa šeširom na glavi."

Nil, 38


3. Bio sam gojazan

"Prve godine nakon što mi se rodila ćerka, dobio sam 18 kilograma. Bila je rezultat neprospavanih noći, bez vežbanja, loše ishrane. Jednostavno nisam pio alkohol, jer nisam imao vremena. Brinuo sam o zdravlju svoje žene i deteta, i postavio sam se u drugi plan. Počeo sam da se brzo umaram, nisam se mogao koncentrisati i trebalo mi je vremena da se rešim težine i da se oporaim od perioda kada sam ih dobio."

Džejson, 38


4. Doveo sam telo u formu

"Rođenje mog sina učinilo me je svesnim o značaju zdravlja. Morao sam da dovedem svoje telo o formu da bih mogao da budem sa porodicom. Počeo sam da vežbam dok je moja supruga bila trudna, pa sam imao rutinu kada mi se rodio sin. Osećao sam se bolje i psihički i fizički. Briga o detetu je velika i to definitivno ne bih mogla da radim da sam u lošoj formi."

Rik, 32


5. Počeo sam više da brinem za svoje zdravlje

"Ne želim da rizikujem svoje zdravlje ili zdravlje svoje porodice. Počeo sam da idem na sistematske preglede svakih šest meseci. Kada se osvrnem unazad, puno se brinem, ali postao sam odgovorniji."

Aron, 39


6. Neprestano me boli

"Telo me je potpuno izdalo kada sam postao otac. Ustao sam ujutru i sve me boli. Bez nekog posebnog razloga. Nosio sam bebu, uspavano, ali nisam mislio da bi to mogao biti uzrok takvih problema. U srenjoj školi i na fakultetu, bavio sam se sportom, ali odjednom sam počeo da se raspadam. Boleli su me zglobovi i pucala kolena.

Sem, 37


7. Postao sam netolerantan na alkohol

"Kada sam postao otac, prestao sam da pijem. To je došlo samo od sebe. Posle godinu dana popio sam piće, razboleo se, a sledeće jutro sam bio mamuran. Nisam više ni razmišljao o pijenju alkohola."

Kris, 35


8. Nisam mogao da spavam

"Moja supruga i ja smo u proseku spavali pet sati. Kada sam došao na posao, nisam bio svoj. Nisam imao izbora. Trebalo mi je šest meseci da se prilagodim novom rasporedu, ali ponekad sam znao da dremnem na poslu."

Džozef, 33


9. Bilo mi je neprirodno da držim bilo koje dete osim svog

"Držanje bebe nije univerzalno i toga nisam bio svestan dok nisam dobio svoje. Svako dete koje sam uzeo izazvalo mi je čudnu emociju. To za mene nije bilo prirodno, bez obzira na to koji sam položaj zauzimao. Niko to nije video, ali imao sam takav oseća."

Kurt, 33 godine


10. Postao sam neverovatno osetljiv

"Kad god bi moja žena odvela bebu da bi mogao ja da odmaram, nisam mogao da prestanem da razmišljam o njemu. Zanimalo me je gde, šta radi. Otišao sam u drugu sobu da proverim šta radi kad je nisam čuo."

Taj, 36

 

Prevod: deca.mk

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...
4
DA LI STE MAMA ILI MAJKA?
Dve kategorije roditeljstva postoje kao nijanse u majčinstvu. Senzibilitet koji nosimo u sebi kad rodimo decu i damo sve...
3
5 razloga za kuvanje na indukcionim pločama!
Uz elegantan dizajn, efikasnu upotrebu i bezbednost, Gorenje indukcione ploče su savršen izbor za bržu i lakšu pripremu ...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.
Da li je našim roditeljima bilo lakše nego...
Prema nedavnom istraživanju, roditeljstvo 1980-ih i 1990-ih godina bilo je puno lakše za naše roditelje nego što je to z...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here