|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

MAME KAŽU: Pomoć kod opstipacije, tvrde i neredovne stolice

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 1.5.2022
ISILAX sirup je mnogim roditeljima pomogao u situacijama opstipacije i tvrdih i neredovnih stolica kod njihovih mališana, a njihova iskustva objedinili smo na jednom mestu i predstavljamo ih putem ovog teksta.

image
Ukoliko dete ima jednu stolicu na 3–4 dana ili pak ima svakodnevno malu količinu, tvrde stolice, može se reći da postoji problem opstipacije. Potty photo created by freepik - www.freepik.com
/11



Zatvor kod dece je uobičajena i česta pojava. Smatra se da preko 5% beba i 15% dece ima zatvor. Tegobe koje se javljaju su vezane za otežano pražnjenje creva, a do njih najčešće dolazi zbog ishrane, promena u sastavu crevne flore, zbog prelaska sa pelene na nošu...


Ukoliko dete ima jednu stolicu na 3–4 dana ili pak ima svakodnevno malu količinu, tvrde stolice, može se reći da postoji problem opstipacije.



Simptomi koji ukazuju da dete ima zatvor su sledeći:

  • Dete nema bar tri stolice nedeljno,
  • Sastav stolice je tvrd i suv,
  • Dete ima poteškoća kada izbacuje stolicu,
  • Dete ima bolove dok izbacuje stolicu,
  • Dete često boli stomak,
  • Kao znak da se stolica vratila u rektum roditelji mogu da uoče tragove na dečjem vešu,
  • Na površini formirane stolice se ponekad mogu uočiti tragovi krvi,
  • Dete odbija da ide u toalet, zbog prethodnog lošeg iskustva i bola koje je pretrpelo.



Psihogena opstipacija je česta i kod školske dece, koja svesno odlažu pražnjenje creva, izbegavajući prljave toalete ili iz raznih emocionalnih razloga. Prekidanje tog začaranog kruga je moguće samo lečenjem opstipacije (minimum 2-3 meseca) dobro izabranim prirodnim preparatima za omekšavanje stolice i pravilnom ishranom.


Mame na Ringeraja forumu podelije su svoja iskustva sa ISILAX sirupom, odnosno na koji način je pomogao članovima njihove porodice kod opstipacije, kao i kod tvrde i neredovne stolice. Iskustva mama nam govore da je ISILAX postao neizostavni član svake porodične apoteke, jer opstipacija je veoma čest problem kod dece počev od najranijeg uzrasta.  


Jedan deo mnogobrojnih pozitivnih iskustava mama sa ISILAX sirupom objedinili smo na jednom mestu, i delimo ih putem ovog teksta.


Mama Mila iz Beograda


Isilax je pila jer ima neverovatan zatvor od koga se sva mukica preznoji...baš nam svima teško padne i obzirom da neće da pije kompote, čajeve, jede suve šljive, Isilax moram da imam. Toliko nam je pomogao kod praznjenja creva kada ništa drugo nije pomagalo. Kuvala sam suve šljive, čajeve, ukidala razne stvari, ali dok nismo uzeli Isilax nije bilo rešenja.
Hvala što postojite! Prezadovoljna sam.

Mama Zorica iz Kuršumlije


Zbog prirode mog posla i čestog odsustva od kuće, decu hrane moji ili muževljevi roditelji, pa je ugađanje svakojakom nezdravom hranom dozvoljeno. Dete je imalo toliko jaku opstitaciju i bolove, da sam pomislila da je neka upala u pitanju ili sl., međutim dr. nam je predložila Isilax sirup i neizmerno joj hvala. Hvala Pharmalife na proizvodima, prirodnim i savršenim!


Mama Ana iz Beograda


Ja bih podelila skorašnje iskustvo sa Isilaxom. Nisu ga upotrebila deca već ja. Imala sam problem sa stomakom, ne zatvor ali bili su prisutni neki grčevi i onako baš kao da imam kamen u stomaku i malo teže pražnjenje nekih dva dana. Setila sam se da uzmem i probam sa Isilaxom jer više nisam znala šta ću, baš je bilo neprijatno. Uzela sam jednu dozu Isilaxa i bukvalno za nekoliko sati sve se regulisalo. Pomislila sam da je ovaj preparat dobar ne samo za zatvor, već i za situacije kada želim da pročistim svoj organizam jer stvarno pokreće rad creva. Sve preporuke za Isilax!


Mama Adriana iz Niša


Evo da podelim i ja svoje iskustvo sa Pharmalife preparatima. S obzirom da sam farmaceut susrećem se u apoteci sa velikim brojem preparata za imunitet i apetit, sprejeva za decu, s obzirom da dugo znam za Pharmalife proizvode imam izuzetno dobro iskustvo u preporuci pacijentima. Posebno bih istakla preparat Isilax koji vrlo često preporučujem, kod dece pokazao se izuzetno delotvoran kod zatvora. Deca ga prihvataju zbog prijatnog ukusa a vrlo je odličnog sastava. Istakla bih i vrlo pristupačnu cenu preparata Pharmalife za kvalitet koji dobijamo.


Mama Tamara iz Rabrovca

Koristimo ISILAX jer mučimo muku sa tvrdom stolicom
, ali od kada koristimo taj sirupić nema više plakanja na noši. Ja sam prezadovoljna PHARMALIFE proizvodima i koristicu ih i dalje.

 

 

Mama Ana iz Pančeva

Mi imamo iskustva jedino sa Isilax rastvorom i mogu reći da nam je puno puta pomogao. Dete mi je jako teško kakilo, dešavalo se i po 7 dana da nema stolicu, a svaki put kad treba da kaki, mučio se i plakao. Sada je mnogo bolje i retko se desi da ima problem :)


Mama Suzana iz Beograda

Puno sam puta pisala u ovoj temi, puno proizvoda Pharmalife-a potrošila i puno svojih drugarica savetovala za Vaše proizvode. Neprikosnoveni ste!!! Prošle nedelje smo bili prinuđeni da kupimo dve Apis gole za obe devojčice jer svaka hoće svoju, trenutno imamo još i Imuno i Isilax koji nam lepo rešava problema sa stolicom, sve preporuke zaista.

Mama Mirjana iz Kuršumlije

 

Zahvalna sam Pharmalife kompaniji i njihovim tako dobrim proizvodima, što pomažu roditeljima na njihovom putu roditeljstva od prvog dana. Verujem da je svaki roditelji imao problema sa detetovom stolicom (mi smo imali prave muke dok nismo počeli da koristimo ISILAX). 


Mama Nada iz Valjeva


Opet se družimo sa sirupom Pharmalife. Ovog puta stariji sin je imao baš tvrdu stolicu, zbog jakog napinjanja postojali su i tragovi krvi u stolici. Po preporuci pedijatra dobili smo ISILAX, da mu omekša i reguliše stolicu. U sirup ne sumnjam jer znam da je delotvoran. Hvala najboljoj Pharmalife kompaniji.  


Mama Maja iz Niša


Isilax nam je dosta pomogao u momentima kada je mlađi sin imao zatvor, i bez svog mece sa štitom nije hteo ni da krene do toaleta. Tako da sada, uvek nosi sa sobom kutijicu od Isilax sirupa. Sada ga kupujemo radi preventive.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto deca više ne poštuju roditelje
Današnja deca definitivno ne znaju pokazati isti nivo poštovanja prema svojim roditeljima – barem ne onakav kakav su naš...
6
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...
6
Šljive za đubre
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
5
Šta stoji iza roditeljskog NE!
Činjenica je da se danas prečesto čuje kako roditelji, a i oni koji čuvaju decu, izgovaraju (samostalno ili ispred glago...
4





Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here