|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zasto je za Vašu bebu najbolje da sačekate barem 39 nedelju trudnoće za porođaj

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 13.1.2018
U Sjedinjenim Državama, kasni prevremeni porođaj, koji obuhvata porođaj između 34. i 36. nedelje trudnoće — čini skoro 70% svih prevremenih porođaja.
Ključne reči:

/11


Kod prevremeno rođenih beba se povećava rizik od smrtnosti i bolesti. 


Smrtnost odojčadi kod kasno prevremeno rođenih beba je četiri puta veća nego kod odojčadi koja su rođena u terminu (između 37. i 41. nedelje trudnoće). Medicinske komplikacije koje se javljaju kod prevremeno rođenih beba uključuju probleme sa sluhom, disanjem i vidom. 


Kod ovih beba se takođe povećava rizik od raznih bolesti, sa dugoročnim komplikacijama, kao što su cerebralna paraliza, intelektualni i razvojni invaliditet, hronična bolest pluća, gastrointestinalni problemi, i gubitak vida i sluha. 

 

Ovaj video Vam pruža medicinske informacije u vezi sa zdravstvenim rizicima koji su u vezi sa prevremenim porođajem i upozorava buduće majke da ne dozvole indukovanje porođaja pre 39. gestacijske nedelje, naravno, u slučaju zdrave i normalne  trudnoće.

 

Izvor: pregnancyvideo

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
Značaj gvožđa tokom trudnoće
Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem se povećavaju jer se volumen krvi povećava radi podrške rastućoj bebi. Takođe, gvožđe...
5
Bebe uživaju dok su još u stomaku
Trudnoća je vreme kada žena oseća naboj pozitivnih emocija i trebalo bi da ih maksimalno iskoriste, što se vi bolje oseć...
4
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
4





Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
wivern: Moja porođajna priča
Stavljaju te na moje grudi i ja vidim taj mali osmeh na tvojim ustima, napokon si tu. A ja, ja i dalje čekam. Prvi zubić...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here