|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Neka tvoje dete bude glavni junak priče!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.6.2022
Da li možete da zamislite kakva je magija kad ubacite svoje dete u priču?

image
Naša misija je da zbližimo članove porodice i okupimo ih u zajedničkim trenucima čitanja i druženja. Ipak, nije mala stvar zagrliti nekoga u priči. Foto: Radionica snova
/11


 

Pre nekoliko nedelja, muž i ja upitali smo naše troje dece koje su njihove liste želja za ovu godinu (rođendani, praznici). U našoj porodici sledimo tradiciju tri poklona, koja nam veoma olakšava život, pa nam deca u skladu sa tim daju ideje za poklone koje spadaju u tri kategorije:

- nešto što žele

- nešto što im treba

- nešto za čitanje.


Da malo pojasnim i kako je nastala ova naša tradicija - i mi smo, kao i većina roditelja na teži način došli do spoznaje, da od trenutka kada dete sa najvećim osmehom pocepa šareni sjajni omot na kutiji igračke koju smo naručili online, i platili je 14 puta više od njene stvarne vrednosti, do trenutka kada će ta ista igračka tužno sedeti na polici, ili u ormanu, ili u nekom ćošku, ili najverovatnije ispod kreveta skupljajući prašinu, neće proći ni 15-ak dana. Dete se sa njom neće igrati niti jednom nedeljno, a kamoli svaki dan. Izvinjavam se što sam na ovakav način otkrila ovu malu prljavu tajnu novopečenim roditeljima, ali da, nažalost, svi neminovno prolazimo kroz tu razvojnu fazu roditeljstva, i da, i vas to čeka. 


I ne brinite, sve je redu sa vašim detetom. Ono nije nezahvalno, i nije pohlepno. 


Ajmo ovako, razmislite ...kada bi vas neko obasipao raznim stvarima i sitnicama za čijim posedovanjem ste imali prolaznu želju, da li biste u potpunosti cenili sve te poklone? Hteli mi to ili ne, istina je da se posle nekog vremena ljudski mozak navikne na nove stvari. Zvanični izraz je adaptacija, a ona podrazumeva da kada smo nečemu redovno izloženi, mi se tome prilagođavamo. A kada se deca naviknu na sve one igračke koje su poželeli i dobili, one postanu upadljive i zanimljive kao i zid koju svakodnevno gledaju u svom domu. Drugim rečima, sve te stvari postaju nimalo zapažene ili interesantne. 


Ipak, svi verujemo i živimo za taj trenutak, kada dete cepa sjajan papir na poklonu. Jer taj osmeh! Snage milion vati! Jer, kada se inače tako smeju?


Znate šta bi još proizvelo kod moje dece taj široki osmeh? A nije igračka, gedžet, nisu svetleće patike?

  • Zajedničko pravljenje pice u kome aktivno učestvuju, neuredno je, brašno leti na sve strane, imaju prostora za kreativnost.
  • Zajedničko vrtenje na vrtešci u obližnjem parku, i mamino kukanje kako joj se narednih 10 minuta vrti u glavi.
  • Zajedničko čitanje čarobnih i smešnih priča, nakon kojih se lepše spava i lepše sanja.

 

Ovde bih se vratila na početak moje priče, i našu porodičnu tradiciju tri poklona...

 

Nešto što žele

Roditelji: Šta želiš?

Dete: Želim da mama i tata manje rade, da više vremena provode sa nama, da slušamo njihov glas, postavljamo im milion pitanja.


Nešto što im treba

Roditelji: Šta ti je zaista potrebno?

Dete: Trebaju mi uspomene.


Nešto za čitanje

Roditelji: Zašto voliš da čitamo?

Dete: Zato što su priče magične, prepune ludih zapleta, čarolije i neobičnih junaka.

 

 

A zamislite tek kakva je magija kad ubacite svoje dete u tu priču? Upišete ime deteta, odaberete frizuru, boju kose i ostale detalje, pa još jednom, zamislite na trenutak oduševljenje i emocije nakon što vaše dete prepozna u glavnom junaku - SEBE! 


Dobijate personalizovanu knjigu, koja u sebi zapravo sadrži sva tri poklona:

  • personalizovane knjige su pune ljubavi, osnažuju decu i povezuju porodicu! 
  • personalizovane knjige stvaraju uspomene, jer čitaju se u društvu onih koje najviše volimo!
  • personalizovane knjige bude interesovanje u deci prema čitanju priča, što pozitivno utiče na celokupan razvoj deteta.

 

 

“Naša misija je da zbližimo članove porodice i okupimo ih u zajedničkim trenucima čitanja i druženja. Ipak, nije mala stvar zagrliti nekoga u priči. To prirodno dovodi do zagrljaja u stvarnosti i najlepših uspomena. Jer, sve priče su magične – prepune ludih zapleta, čarolije i nebičnih junaka. Ali, magija je potpuna tek kad ubaciš svoje dete u priču – tu posebnu kapljicu realnosti, tako malenu, a opet dovoljno moćnu da pokrene celu priču”, rekao je Goran Galetić, ispred “Radionice snova”.

 

A različitih priča i avantura u Radionici snova je toliko, da ćete sigurno pronaći baš onu o kojoj maštate, i koja se savršeno uklapa u priču vaše porodice.


Neverovatna personalizovana avantura odvešće tatu i njegovo malo blago na putovanje preko dalekog Maštlantika gde će sresti ćaknute gusare, dvoglave sirene, kamene divove i još mnogo neobičnih stvorenja. Njihov brod ima za cilj da pronađe blago, a gde je?

 

Personalizovana knjiga može biti poklon za specijalne prilike, kao što su rođenje deteta i krštenje, tu predlažem da obratite pažnju na serijal "Kako smo došli na svet", tople priče za celu porodicu, u kojima su mama, tata i beba, glavni likovi.

 

Naravno, prepoznajem ih i kao savršen rođendanski poklon, jer su rođendanske personalizovane priče fantastično zabavne - jedna detetova želja menja sve i oduva dete u svet u kome je sve moguće. Čak i da slavi beskrajni rođendan!

 

 

Zatim, personalizovana knjiga može biti savršeno novogodišnje iznenađenje (moji favoriti za ovu priliku su zimske bajke Radionice snova, za dvoje, troje, četvoro dece ...), ali može biti i poklon za one „obične“ trenutke, sa namerom da se mališanima pokaže koliko je život lep i kako oni mogu biti njegovi junaci.

 

Jedna od knjiga je namenjena i budućim školarcima, i putem nje vaš prvačić ili predškolac kroz igru lako mogu da uče slova. Koncept je zabavna i rimovana personalizovana priča u kojoj dete putuje u Azbukodoniju i nauči baš sva slova, jer ih svojim znanjem štiti od strašnih Slovoždera. 

 


Prednosti personalizovanih knjiga za decu

  • Grade dečije samopouzdanje
  • Podstiču ih da čitaju više
  • Razvijaju maštu
  • Pomažu u razvoju rečnika
  • Podstiču ih da napišu sopstvene priče
  • Povećavaju šanse da će dete voleti da čitaju kasnije u životu
  • Podstiču ih da sami čitaju.

 

Uz personalizovane junake, tu je i posveta koju možete poslati prilikom naručivanja, i koja se besplatno štampa na prvoj strani knjige, a pošaljite i 2 fotografije deteta, jedna će biti odštampana uz posvetu, a druga na stražnjim stranicama knjige.

 

I još nešto, svaku knjigu je još prilikom poručivanja na sajtu Radionice snova moguće staviti u ukrasno pakovanje, te na vaša vrata stiže upakovan, savršen poklon. To znači da neće izostati ni onaj uzbudljiv trenutak kada dete nestrpljivo cepa sjajan papir otvarajući poklon. I da, neće izostati ni onaj najširi osmeh deteta! Osmeh snage bilion vati!

 


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ko su deca koja nemaju alergije i nisu bol...
Većina nas se sa radošću seća odrastanja, u kojem je igra u blatu i pesku bila svakodenvna aktivnost, a često i vrhunac ...
19
Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...
15
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
9
BUDUĆE VOĐE: 7 osobina prolećnih beba
Zima, proleće, leto ili jesen ... Da li znate da godišnje doba utiče na našu ličnost? Mnoga istraživanja pokazala su kak...
7





Livadsko cveće, likovna aktivnost
Iz detinjstva ponesemo samo ono što smo doživeli svim svojim čulima.
Ja sam bolja mama kada mi je telefon isklj...
I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here