|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovo pravilo je spasilo moje dečake od otmičara

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 18.8.2022
Jedna mama otkrila je da je jedno pravilo, koje je deci postavila par godina ranije, verovatno spasilo život njenoj deci.

image
Porodično pravilo o bezbednosti o kome smo razgovarali bezbroj puta ranije, pomoglo im je da shvate da su ovi stranci prevaranti. Foto: Jodie Norton/Time Well Spent
/11



odi Norton objasnila je na svom blogu Time Well Spent kako je bila u kupatilu jednog jutra kada je osetila nepodnošljive bolove u abdomenu. Uspela je da se obuče i odveze do lokalne bolnice sa svoje četvoro dece, ostavljajući dvoje najstarijih uzrasta 10 i 8 ispred odeljenja, kako bi sačekali komšiju da ih preuzme i prema dogovoru odveze do škole.


Međutim, komšiji je trebalo 40 minuta da stigne, a za to vreme, deci su prišle tri nepoznate osobe, nekoliko puta pokušavajući da ih ubede da odu do bolničkog kupatila.  


"Njihova priča o tome šta se dešavalo tamo ispred, gde sam ih ostavila (sada svesna svoje glupe odluke) čini me istovremeno zgroženom i zahvalnom", napisala je Džodi.


Dok su sedeli na klupi, prišla im je jedna odrasla žena sa dva muškarca koji su ih pitali da li bi sa njima otišli u kupatilo, gde se njen sin krije od doktora, i pomogli im tako što će ubediti dečaka da izađe kako bi ga doktor lečio.


Desetogodišnji CJ ljubazno je odgovorio "ne, hvala", ali su nepoznate osobe bile uporne - "Molim te? Stvarno bi mogao spasiti život ako samo odeš u kupatilo i kažeš mu da je bezbedno i da može izaći" - insistirali su. CJ je ponovio da ne želi i na kraju, prevaranti su otišli.  


Dok su joj deca pričala šta se desilo, Džodi ih je slušala šokirana, širom otvorenih usta, sve vreme. Ipak, ona je bila zadovoljna činjenicom da njena deca nisu otišla sa nepoznatim osobama.  


- CJ je tada spomenuo porodično pravilo o bezbednosti o kome smo razgovarali bezbroj puta ranije, a koje im je pomoglo da shvate da su ove nepoznate osobe prevaranti. Pre svega jedan savet vezan za sumnjive osobe. - "Mama, znao sam da su prevaranti jer su od nas tražili pomoć. Odrasli ne pitaju decu za pomoć."

 

Pripremila Ringeraja.rs

Izvor: www.netmums.com

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
10
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
7
Nerazdvojni u igri i dremci: Dečak i pas
Ova dirljiva priča počinje od trenutka kada su u kartonskoj kutiji sa sestrama i braćom, psa Tea pronašli na ulici Beauo...
4
5 fraza koje roditelji treba odmah da zabo...
Ovih 5 fraza treba isključiti, ako ne želite da se kod vašeg deteta formiraju kompleksi. Govorite svom detetu više o vaš...
3





Mucanje – Psihološki uzroci i posledice
Psihološki faktori, naročito oni koji dolaze iz porodične sredine, imaju značajnu ulogu u nastanku mucanja kod dece.
Nije prijatno postavljati granice, ali je ...
Biti roditelj jeste zabavan, najlepši, ali i svakako najteži i najodgovorniji zadatak koji osoba ima u svom životu. Svak...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image
Click Here