|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Pismo detetu na početku školske godine

Helena Primic, 1.9.2023
Razmišljanje, šta reći detetu na početku školske godine - mnoge roditelje, a samim tim i decu, dovodi u težak položaj?



U tekstu ćete pronaći primer za pismo koje možete napisati svom prvačetu. Polazak u školu je za dete stresan – nova mesta, nova lica, sve je novo, pa je ovo prilika da ga podsetite na sve lepo što ga čeka.

Dakle, šta biste poželeli detetu koje će prvi put krenuti u školu?


Pismo detetu

Drago moje đače!

Znam, škola možda deluje strašno. Mnogo toga novog te plaši i ne znaš kako ćeš se uklopiti. Ali verovatno samo bespotrebno brineš, jer shvatićeš da mi odrasli zapravo previše komplikujemo stvari.

Kako god da se osećaš, u redu je.

Ponosna sam na tebe i potpuno ti verujem. Verujem da ćeš mi reći kako se snalaziš u školi, šta je za tebe previše i gde ti treba moja pomoć.


PROČITAJ JOŠ: Stidljivost se pobeđuje u detinjstvu


Znaš, sa polaskom u školu čeka te puno zanimljivih, razigranih, neverovatnih, zabavnih, a ponekad i dosadnih i teških stvari. Kako kod kuće, tako i u životu uopšte.

Steći ćeš nove prijatelje, skrivene simpatije, "samo" drugove iz razreda, ali i neprijatelje, kako ih ti nazivaš. Poštuj svakog i zapamti da svako nosi svoju priču i skriveni bol. Čak i taj dečko koji te zadirkuje, i ona devojčica koja te ne voli, nekada uveče potajno plače u svom krevetu i oseća se usamljeno.

Zato budi ljubazan i saosećajan i prema drugima i prema sebi!


I ne zaboravi da ne ideš u školu da bi dobijao same petice i da bi roditelji i nastavnici bili ponosni na tebe. Pokušaj da sedeći u školskoj klupi, radoznalo upijaš šta će zanimljivo reći učitelj o svetu i životu, svakog dana. Ako ti se nešto učini nejasnim, ne ustručavaj se, postavi pitanje. To je ono što ćeš pamtiti najviše, a možda i zauvek. 

I šta god ja rekla, ovo je tvoja škola i tvoja prilika da naučiš nešto novo što će ti pomoći da ostvariš svoje snove. I nikada nemoj odustati od svojih snova. Moraš mi to obećati! Iako će odrasli pokušati da te ubede da se snovi ne ostvaruju. Ali ne zaboravi da, da bi tvoj san jednog dana postao stvarnost, potreban je trud. Nešto ćeš pročitati, nešto ćeš naučiti, nešto istražiti, možda i otkriti nešto što niko ranije nije.

Nepokolebljivo verujem u tebe i tvoje snove!


PROČITAJ JOŠ: Svojoj deci sam rekao da ne moraju da imaju sve petice. I nisu ni imali.


Zato ti na početku ove školske godine želim uspešno istraživanje sveta, života i sebe, iz tvoje školske klupe. 

Želim ti što više školskih trenutaka, o kojima ćeš jednom pričati svojim unucima, a mojim praunucima!


Tvoja mama/Tvoj tata


Posebna napomena: Ovo je, naravno, samo predlog za pismo, najveći efekat će imati ako ga napišete "na svom jeziku" i iz srca. Budite iskreni prema svom detetu, napišite mu sve što držite duboko u sebi, jer retko imamo priliku da rečima iskažemo ono što želimo. Kao što verujete svojoj deci, verujte i sebi!


Izvor: Ringaraja.net

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dvanaesta godina deteta je period kada se ...
A onda se preko noći promenio. Samo želim da budem sam, mama - rekao bi mi.
5
Mrežni sistem koji štiti decu od pada sa p...
Zato što brinemo o bezbednosti Vaše dece i Vaših kućnih ljubimaca prepoznati smo kao najkorisniji proizvod iz oblasti ur...
5
SVE JE POŠLO NAOPAČKE, ZA VRAPCE I MAČKE
Pesma iz legendarne emisije za decu - Na slovo, na slovo. Autor: Duško Radović; Peva: Vlastimir Đuza Stojiljković.
5
Reči koje roditelji žele da deca izgovore
Zar ne bi bilo lepo da su bar jednom odgovorili pravilno?
4





Zašto na Kubi nema nepismenih a deca vole ...
Đaci ne ponavljaju razrede, nema nediscipline, obroci su besplatni, 20 đaka u učionici, časovi traju pola sata – neki su...
“Uzmi knjigu malo, jesi li učio danas?”
Domaći zadatak „u zadnji čas“, učenje nekoliko lekcija za dan i „borba sa gradivom“ za sutrašnji test? Ako ste prepoznal...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here