
- 40 cvetova zove
- 5 litara vode
- 5 kg šećera
- 5 kesica limontusa
- voda za pranje cvetova
- sterilna gaza

- Cvetove zove oprati tako sto se provuku kroz vodu. Prokuvati 5 l vode i šećer. Ostaviti da se ohladi. U ohlađeno potopiti oprane cvetove zove i dodati limontus. Ostaviti 24 sata da odstoji uz povremeno mešanje. Procediti kroz gazu i sipati u flaše. Piti razređen sa vodom.
Od ove količine ispadne oko 7 litara sirupa.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
4
Knedle – ukus detinjstva
Da li se sećate bakinih knedli sa šljivama? Da je jednostavnost prava genijalnost, potvrđuje i ovaj predivni dezert koji...
3
Kolač sa voćnim jogurtom
Ringerajin kuvar: lanajelena
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2