|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Šta vreme detetovog odlaska u krevet govori o roditeljima

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 5.12.2023
Pročitajte zabavne pretpostavke o tome, šta vreme kada tvoje dete ide na spavanje, govori o tebi kao roditelju.

image
Vaše dete jednostavno je prirodno spremno za krevet oko 20.30. Foto: Freepik.com
/11


Neki roditelji pomno paze na sat i njihova deca moraju biti u krevetu u tačno određeno vreme. Sa druge strane, ima roditelja koji se uopšte ne zamaraju rasporedom za spavanje. Ono što funkcioniše za jednu porodicu, ne znači da će funkcionisati za drugu, a budući da je na roditeljima da odluče u koje vreme njihova deca idu na spavanje s obzirom na njihov životni stil, ne postoji 'pogrešno' vreme za odlazak u krevet.

 

PROČITAJ JOŠ: Do kad ti nju misliš uspavljivati, pa velika je?


Naravno, osudama nema mesta, ali uvek možemo napraviti neke pretpostavke, zabave radi. Pročitajte šta vreme detetovog odlaska u krevet govori o vama: 

Ako dete ide na spavanje u 18 časova ili ranije

Vi ste verovatno najpreciznija vrsta roditelja. Neki bi vas nazvali drugačije, ali zapravo vam zavide. Kada kažete da će ručak biti u 14.15, vi zaista mislite na 14.15. Verovatno imate oročenu štednju, budući da sve uvek dobro isplanirate i organizujete. Vi nemate problema sa gledanjem najdraže serije koja počinje u 20.00 jer je vaš mališan do tada u dubokom snu, a vi ste sve drugo obavili. Verovatno većina nas ima šta za naučiti od vas. 


Ako dete ide na spavanje između 19 i 20 časova

Vi ste onaj roditelj koji broji minute. Takođe verovatno niste TV roditelj i vaša deca misle da je jogurt sladoled. Vi ste jutarnja osoba i razbuđujete se uz miris jake kafe, a vaša deca nikad ne kasne u školu.
 


Ako dete ide na spavanje između 20 i 21 časova

Vi ste vrsta onih urođenih roditelja. Puštate umirujuću muziku kada je vreme za spavanje i možda još uvek dojite starije dete dok ga uspavljujete. Ne brinete se oko sitnica. Vaše dete jednostavno je prirodno spremno za krevet oko 20.30. Čini se da sve imate pod kontrolom, ali na onaj način bez imalo napora.

Ako dete ide na spavanje između 21 i 23 časova

Vi ste liberalni roditelj i vaša porodica često uživa u naručenoj hrani jer niko nije preveliki ljubitelj kuvanja. Vaša deca čak gledaju neke serije sa vama i kod vas nema onog 'ne možeš jesti to jer je prekasno'. Svako dete poželeće da prespava u vašem domu. 


Ako dete ide na spavanje nakon 23 sata

Kod vas je sve spontano i kod vas sve prolazi. Ne zamarate se stvarima poput vremena za spavanje, jer danas i sutra će vaše dete zaspati oko 23 sata, a prekosutra možda već oko 21.00. Da li je uopšte važno?


Izvor: MissMama

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zanimljivosti o aprilskim bebama
Evo koje se karakteristike pripisuju bebama rođenim u aprilu.
6
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
6
Preterana briga roditelja stvara plašljivce
Roditelji često preteruju u brizi, mešajući pojmove oprez i panika, pa čim mališan potrči, oni viču da uspori jer će pas...
4
MOJ PRVI RODITELJSKI podkast sa Sarom - 15...
U petnaestoj epizodi podkasta, Sara Oster Rokvić ugostila je Tomislava Kuljiša, osnivača Integralne telesne psihoterapij...
4





Roditeljstvo je teško ako ga dobro radiš
“Generacija infantilnih majki koje sebi dopuste izlazak u klub u degutantnoj odeći i ne vide da je majčinstvo predivna s...
Trči sine, trči kad god možeš, trči za svo...
Saslušah mirno sve te argumente zašto dečak od sedam godina ne sme da trči na odmoru, probah da objasnim da nemaju fizič...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here