|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Svoju decu uspavljujem ranije, zbog njihovih ali i svojih potreba

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.3.2024
Moja deca su uvek odlazila u krevet rano. Upali smo u rutinu kad su odustali od dnevne dremke, oko treće i četvrte godine.

image
Oni napreduju i toliko rastu da im je potreban san da bi izgradili svoje telo. Siblings photo created by gpointstudio - www.freepik.com
/11


 

Sad imaju šest i sedam godina, a vreme za spavanje se pomerilo, ali ne mnogo.

Oboje idu u krevet oko 19:30, svaku noć. Da, čak i leti i vikendom. Oni napreduju i toliko rastu da im je potreban san da bi izgradili svoje telo. Aktivni su do zapanjujućeg nivoa.

Kad ih odvedem u park, oni se ne zaustavljaju. Pokušala sam da radim majmunske barove jednog popodneva i imala sam bolove dva dana. Međutim, moja deca prelaze preko njih bezbroj puta, kao da to nije ništa. Ovaj nivo izdržljivosti je zapanjujući. Čini mi se da se nikad ne umaraju i ne prave pauze.

Naravno, kad su u školi, nemaju iste fizičke izazove jer su po celi dan u učionici. Imaju mentalne izazove, nivo učenja za koji znam da iscrpljuje. Ovo je posebno teško za malu decu koja nisu navikla da veći deo svog dana moraju posvetiti učenju i mirnom sedenju.

 

PROČITAJ JOŠ: Kako da deca odu u krevet bez rasprave?

 

Prelazak iz vrtića u predškolsko predstavlja ogromno prilagođavanje. Obično padnu u krevet čak i ako kažu da ne žele spavati. Možda se ne osećaju umorno, ali jesu.

 

Foto: Kids sleep photo created by pvproductions - www.freepik.com

 

Ali, postoji još jedan razlog zbog kojeg strogo sprovodim ovo vreme za spavanje u 19:30, a taj razlog sam ja.

Moj suprug često radi do kasno, pa u krevet decu šaljem često sama. A od 19:30 spremna sam za vreme “ja”. Moram da ih pošaljem sve u svoje sobe da spavaju, kako bih mogla da ispraznim mašinu za pranje posuđa, operem veš, podove, a da oko kuće ne eksplodiraju tri tornada.

Da stabilizujem sopstveno mentalno blagostanje. Da provedem nekoliko sati čitajući, gledajući TV ili razgovarajući telefonom. Da se ne osećam krivom što provodim vreme za računarom, jer ne moram ništa drugo da radim.

I takođe to radim za svoj brak. Nakon roditeljstva i celog radnog dana, potrebno nam je vreme za sebe. Pre nego što smo dobili decu, provodili smo zajedno svako veče.

Posle posla, pravili bismo večeru, razgovarali, smejali se i nadoknađivali propušteno vreme. Sad tog vremena više nema, osim ako ga ne izrežiramo. A moramo, da bismo mogli da razgovaramo bez prekida i da popijemo čašu vina ako želimo.

 

PROČITAJ JOŠ: Zašto deca piške u krevet?


Naš brak je osnova naše porodice. Bez “nas” ne bi bilo “njih”. To je lako zaboraviti u ovom društvu usmerenom na decu. Činimo sve za našu decu i naš život se vrti oko njih.

Radimo to iz ljubavi, ali svake večeri moramo odvojiti nekoliko sati za sebe jer smo i mi važni.

Jednog dana, naša deca će nas napustiti. Preći će na sledeće poglavlje svog života, bilo da je to fakultet, posao ili brak, a onda ćemo opet biti samo mi. Tad ćemo imati puno vremena da sedimo samo nas dvoje i to neće biti šok za naše sisteme.

On je moj najbolji prijatelj i ta veza takođe treba da raste i da se razvija. Čak i ako samo krademo naše sate uveče.


Izvor: Lolamagazin.com

 

<p>&nbsp;</p>

<table style="background-color: #92c9fb; width: 617px; border: 1px solid #f30b2b;" border="1">
<tbody>
<tr>
<td>
<p>&nbsp;</p>
<p style="padding-left: 30px;">&nbsp; &nbsp; <span style="font-size: medium;"><strong><span style="color: #f30b30;">&Scaron;ta da uradimo ako primetimo da dete ima ravne tabane?</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">S obzirom da između treće i četvrte godine uzdužni luk stopala već treba da je razvijen, roditelji tada mogu posumnjati da dete ima ravna stopala ukoliko je hod mali&scaron;ana trapav, ako ne može dugo da hoda ili se pre spavanja žali na umor i bolove u potkolenicama.<br /><br />Jedan od najboljih načina da utvrdite da li va&scaron;e dete ima ravna stopala je da napravite mali test kod kuće: dajte detetu da mokrom nogom zgazi na papir (ili beton). Ako na podlozi ostaje trag celog stopala, to znači da su detetova stopala ravna, u suprotnom na podlozi će se ocrtati neophodan luk svoda detetovih stopala. <br /><br />Bez obzira da li je pojava ravnog stopala nasledne ili druge prirode, pedijatri &scaron;irom sveta preporučuju <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><span style="color: #f30b30;"><strong>MVS set</strong></span></a></span> za pobolj&scaron;anje statike, motorike, pravilnog razvoja i balansa tela.</span></p>
<p style="padding-left: 30px;">&nbsp;</p>
<p style="margin: 0px 0px 5px; color: #333333; font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; padding-left: 30px;"><span style="font-size: medium; line-height: 20px !important;"><span style="font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; color: #000000;"><strong><span style="font-size: medium;"><span style="color: #f30b30;">&Scaron;ta je zapravo MVS set?</span></span></strong></span></span></p>
<p style="margin: 0px 0px 5px; color: #333333; font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; padding-left: 30px;"><span style="font-size: medium; line-height: 20px !important;"><span style="color: #000000; line-height: 20px !important;"><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration-line: underline; line-height: 20px !important;"><a style="color: #54a09b; text-decoration-line: none;" href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972" target="_blank"><span style="color: #993366; line-height: 20px !important;"><strong><span style="line-height: 20px !important;"><span style="color: #f30b30;">MVS set za ravna stopala</span></span></strong></span></a></span>&nbsp;na jednostavan i lagan način omogućava prevenciju deformiteta i korekciju već postojećih, &scaron;to je i njegova glavna funkcija. Set se sastoji iz dva stepera, odnosno dve polulopte različitog inteziteta otpora i valjka.<br /><br />Njihova unutra&scaron;njost je ispunjena vazduhom i omogućava sistem progresivnog vežbanja uz postepeno povećanje otpora, a spolja&scaron;nja bodljikava povr&scaron;ina pruža dodatni senzo-motorni nadražaj, jača mi&scaron;iće stopala i pravilno formira svodove stopala. MVS set koji se korisiti kao terapija i prevencija za ravna stopala i probleme sa nogama, olak&scaron;ava bol u stopalu, ispravlja ravno stopalo i sprečava njegovu pojavu. Set predupređuje promene na stopalima ukoliko je to potrebno, a ako promene jo&scaron; uvek nisu nastale pomaže u sprečavanju njihovog potencijalnog nastanka.</span></span></span></p>
<p style="padding-left: 30px;"><br /><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;<span style="font-size: medium;">&nbsp;<span style="color: #f30b30;"><strong>PROČITAJ VI&Scaron;E na &gt;&gt; <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><span style="color: #f30b30;">www.aleksandarmn.com</span></a></span></strong></span></span></p>
<p style="padding-left: 30px;">&nbsp;</p>
</td>
</tr>
</tbody>
</table>
<p><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><img src="https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f03efb4c5f291f8243b5ce34ae8a4e08.jpg" alt="MS set za ravna stopala" width="617" /></a></p>
<p>&nbsp;</p><table style="background-color: #92c9fb; width: 617px; border: 1px solid #f30b2b;" border="1"><tbody><tr><td><p>&nbsp;</p><p style="padding-left: 30px;">&nbsp; &nbsp; <span style="font-size: medium;"><strong><span style="color: #f30b30;">&Scaron;ta da uradimo ako primetimo da dete ima ravne tabane?</span></strong></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">S obzirom da između treće i četvrte godine uzdužni luk stopala već treba da je razvijen, roditelji tada mogu posumnjati da dete ima ravna stopala ukoliko je hod mali&scaron;ana trapav, ako ne može dugo da hoda ili se pre spavanja žali na umor i bolove u potkolenicama.<br /><br />Jedan od najboljih načina da utvrdite da li va&scaron;e dete ima ravna stopala je da napravite mali test kod kuće: dajte detetu da mokrom nogom zgazi na papir (ili beton). Ako na podlozi ostaje trag celog stopala, to znači da su detetova stopala ravna, u suprotnom na podlozi će se ocrtati neophodan luk svoda detetovih stopala. <br /><br />Bez obzira da li je pojava ravnog stopala nasledne ili druge prirode, pedijatri &scaron;irom sveta preporučuju <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><span style="color: #f30b30;"><strong>MVS set</strong></span></a></span> za pobolj&scaron;anje statike, motorike, pravilnog razvoja i balansa tela.</span></p><p style="padding-left: 30px;">&nbsp;</p><p style="margin: 0px 0px 5px; color: #333333; font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; padding-left: 30px;"><span style="font-size: medium; line-height: 20px !important;"><span style="font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; color: #000000;"><strong><span style="font-size: medium;"><span style="color: #f30b30;">&Scaron;ta je zapravo MVS set?</span></span></strong></span></span></p><p style="margin: 0px 0px 5px; color: #333333; font-size: 15px !important; line-height: 20px !important; padding-left: 30px;"><span style="font-size: medium; line-height: 20px !important;"><span style="color: #000000; line-height: 20px !important;"><span style="font-size: medium;"><span style="text-decoration-line: underline; line-height: 20px !important;"><a style="color: #54a09b; text-decoration-line: none;" href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972" target="_blank"><span style="color: #993366; line-height: 20px !important;"><strong><span style="line-height: 20px !important;"><span style="color: #f30b30;">MVS set za ravna stopala</span></span></strong></span></a></span>&nbsp;na jednostavan i lagan način omogućava prevenciju deformiteta i korekciju već postojećih, &scaron;to je i njegova glavna funkcija. Set se sastoji iz dva stepera, odnosno dve polulopte različitog inteziteta otpora i valjka.<br /><br />Njihova unutra&scaron;njost je ispunjena vazduhom i omogućava sistem progresivnog vežbanja uz postepeno povećanje otpora, a spolja&scaron;nja bodljikava povr&scaron;ina pruža dodatni senzo-motorni nadražaj, jača mi&scaron;iće stopala i pravilno formira svodove stopala. MVS set koji se korisiti kao terapija i prevencija za ravna stopala i probleme sa nogama, olak&scaron;ava bol u stopalu, ispravlja ravno stopalo i sprečava njegovu pojavu. Set predupređuje promene na stopalima ukoliko je to potrebno, a ako promene jo&scaron; uvek nisu nastale pomaže u sprečavanju njihovog potencijalnog nastanka.</span></span></span></p><p style="padding-left: 30px;"><br /><br />&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;<span style="font-size: medium;">&nbsp;<span style="color: #f30b30;"><strong>PROČITAJ VI&Scaron;E na &gt;&gt; <span style="text-decoration: underline;"><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><span style="color: #f30b30;">www.aleksandarmn.com</span></a></span></strong></span></span></p><p style="padding-left: 30px;">&nbsp;</p></td></tr></tbody></table><p><a href="https://prodavnica.aleksandarmn.com/kupi/mvs-set-za-ravna-stopala-set-lako-i-jednostavno-972?gclid=CjwKCAjw_YShBhAiEiwAMomsEHvF77enxKOSC6NcyRWaerBNoC9rttZT4aIyH07JeH2MVrkNZTwIQBoCKWYQAvD_BwE" target="_blank"><img src="https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f03efb4c5f291f8243b5ce34ae8a4e08.jpg" alt="MS set za ravna stopala" width="617" /></a></p>

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
20
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
8
Zašto su muževi učiteljica najsrećniji lju...
Što se tiče porodice, učiteljica će biti slična kao i u učionici. Uvek će dati sve od sebe. Uvek će pokušati da donese p...
7
Zeko i potočić
Autor: Branko Mihaljević, Peva: Zdenka Vučković
7





Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...
Kako prepoznati da je dete pod stresom i k...
Iako detinjstvo jeste najlepše doba, roditelji često greše kada misle da njihovi mališani nemaju nijednu brigu na svetu....



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here