|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto je ova beba još uvek vezana za svoju posteljicu?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.5.2022
Već neko vreme sam želela da napravim ovu fotografiju kako bih istakla važnost odloženog presecanja pupčane vrpce, pri čemu beba dobija punu zapreminu krvi nakon rođenja.

image
Deo drevnog obreda rođenja kod Maora, uključuje poseban tretman placente, kao što je opisano u objavi na Fejsbuku Emme Jean Photographi, zajedno sa slikom koja oduzima dah na Internetu. Foto: Emma Jean Photography
/11


Prema novozelandskom sajtu Mothers Matter, "Maori veruju da majkama i bebama treba da bude udobno, kako bi bile opuštene tokom trudnoće i porođaja. Smatraju da je beba potpuno svesna šta se dešava u njenom okruženju i da je, ukoliko je majka što je moguće smirenija i opuštenija tokom cele trudnoće, to od velike koristi za bebu."


Deo njihovog drevnog obreda rođenja uključuje poseban tretman placente, što je i opisano u objavi na Fejsbuku Emma Jean Photography, zajedno sa slikom koja oduzima dah na Internetu.


"Dobrodošla na zemlju slatki mali Harper. Kao maorska beba, njegova posteljica će sada biti vraćena u zemlju. Reč "whenua" odnosi se i na placentu i na zemlju. Whenua (placenta) se vraća u whenua (zemlju) zajedno sa pito (pupčanom vrpcom), vezom između novorođenčeta i papatuanukua (majkom zemljom). Sa ovim običajem, svaki pojedinac uspostavlja vezu sa papatuanuku (majkom zemljom), koja traje doživotno."

 

PROČITAJ JOŠ: Veličanstvene fotografije i zanimljive činjenice o pupčanoj vrpci

 

Kao što možete da vidite na ovoj neverovatnoj fotografiji, beba Harper je još uvek pričvršćen za svoju pupčanu vrpcu, koja je namotana tako da speluje reč "ljubav". Neverovatno je videti ovakvu povezanost pupčane vrpce za placentu. Nakon tri porođaja, nikada nisam videla ovu vezu između moje dece i njihovog izvora života u poslednjih devet meseci.


Ono što kod mene najviše izaziva strahopoštovanje je veličina posteljice! Očigledno nisam jedina osoba koja je zadivljena ovom fotografijom. Otkako je objavljena na Fejsbuku, dobila je na hiljade lajkova, i vrlo često je deljena. 


BabyCenter.com se obratio Emmi Jean kako bi saznao više o ovoj zadivljujućoj slici, a ona je rekla: "Mislim da je divno što je ova slika proizvela toliko reakcija i što pokreće mnogo sjajnih razgovora o kulturi svesti i normalnom rođenju. Mislim da su ljudi fascinirani time jer nisu navikli da vide bebu koja je još uvek pričvršćena za njenu posteljicu, zato što se ona obično seče ubrzo nakon rođenja, a zatim i odbacuje, tako da je roditelji i ne vide." 


Takođe, dodala je: „Već neko vreme sam želela da napravim ovu fotografiju kako bih istakla važnost odloženog presecanja pupčane vrpce, pri čemu beba dobija punu zapreminu krvi nakon rođenja. Presecanje pupčane vrpce neposredno nakon rođenja, nije praksa zasnovana na dokazima. Omogućavajući bebi da dobije punu zapreminu krvi, beba ima 30 procenata veći volumen krvi, povećan nivo kiseonika, više matičnih ćelija za izgradnju imunološkog sistema što omogućava bolje dugoročno zdravlje, kao i povećane zalihe gvožđa, što poboljšava neurološki razvoj odojčadi.

 

PROČITAJ JOŠ: Verniks, "Ružna" bela sluz koja vašoj bebi donosi velike koristi

 

Istraživanja su pokazala da deca uzrasta 4 godine, koja su kao bebe primila punu količinu krvi iz pupčane vrpce, imaju bolje fine motoričke funkcije, kao i socijalne veštine. Kao što vidite, ja sam veoma strastvena u širenju istraživanja zasnovanog na dokazima o praksi rađanja, jer sam takođe i babica."

 

Izvor: Babycenter.com 

Da biste saznali više o Emma Jean Photography, posetite njenu Facebook stranicu.

Pripremila Ringeraja.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

ODLUČILA JE DA RODI DETE, IAKO ONO NEĆE MO...
Ona je uspela u jednoj minuti da shvati da će njeno dete umreti, ali i da oseti potrebu da drugoj deci pomogne. To je bi...
5
Uloga placente (video)
Nakon implantacije, iz perifernih ćelija blastocista, razvija se deo strukture zvan placenta, koji služi kao veza između...
4
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
4
Pregledi u trudnoći i njihov redosled
Od trenutka kada se na testu za trudnoću pojavi druga crtica, posete ginekologu postaju mnogo češće.
4





Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Može li intimni odnos zaista da "pokre...
Mnogi veruju u to da intimni odnos može da "pokrene" porođaj kod žena koje su već blizu termina porođaja. Ima li u tom...



image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image
Click Here