|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto posle maminog porođaja, tate gube libido?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 28.9.2023
Nove mame su možda zabrinute zbog prvog seksa nakon porođaja, ali stručnjaci tvrde da ni tatama nije lako.

image
Krajnji zaključak istraživanja je da je verovanje da su prvih nekoliko meseci nakon dolaska bebe na svet, za očeve veoma lak period, samo mit. Foto: Freepik.com
/11


Istraživanja pokazuju da svaki peti novi otac ne nastavlja sa intimnim odnosima sa suprugom i do tri meseca nakon porođaja. Uzrok za to nije biološka činjenica rađanja, nego umor i stresovi koji se podrazumevaju kada se brinete o maloj bebi.

Svaki treći otac  sa svojom ženom vodi ljubav u prvih šest nedelja nakon porođaja, a toliki je procenat i onih koji se u seks upuštaju između šeste i 12. nedelje nakon rođenja bebe.

Jedan od razloga koje očevi navode je briga za stanje žene nakon porođaja, ali nedostatak vremena i energije je najbitniji faktor u smanjenju muškog libida nakon rođenja deteta.

Zita Vest, vodeći britanski stručnjak za plodnost, kaže da je istraživanje sprovedeno na 144 para nakon rođenja deteta, pokazalo da parovima generalno treba više vremena nego što se predpostavlja da se vrate u normalu.

- Malo istraživanja radi se na očevima, a većina se fokusira ufglavnom na nove mame, dojenje i zdravlje beba. Ipak ovo je i za muškarce jako stresan period jer se nakon prvih nekoliko dana euforije vraćaju na posao izmoreni i često osećajući da su izostavljeni iz posebne veze koja se formira između majki i dece - kaže Zita Vest.

Iako je očekivano vreme u kome se roditelji vraćaju seksualnim aktivnostima prvih šest nedelja nakon porođaja, mnogim parovima treba duže i to treba da prihvate kao normalnu stvar.

- Postoje fizičke barijere o kojima se obično ne priča, poput činjenice da dojenje može da izazove noćna znojenja. Ključ za rešenje ovakvih problema je strpljenje i razmena nežnosti poput poljubaca i zagrljaja - kaže Zita Vest.

Istraživanje je pokazalo da je nedostatak vremena jedan od ključnih faktora za opadanje seksualne želje, a to su i bebine navike vezane za spavanje, kao i fizička nelagodnost koju mogu iskusiti oba partnera.

Krajnji zaključak istraživanja je da je verovanje da su prvih nekoliko meseci nakon dolaska bebe na svet, za očeve veoma lak period, samo mit. Muškarci se navikavaju na novu odgovornost i brigu koju do tada nisu iskusili, nedostatak sna i nov način života baš kao i žene. I očevi osećaju stres i umor, pa i njihov libido zbog toga trpi.

 

Izvor: Zena.blic.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

L’ERBOLARIO SUN - sunčano darivanje na Rin...
Uživajmo u lepom vremenu uz L'Erbolario SUN!
7
Šta kad se roditelji ne slažu oko vaspitan...
Jednako problematično kao i dečije bezobrazno ponašanje je roditeljsko neslaganje oko vaspitnih metoda i nesposobnost da...
4
Kako se živi bez majke? Teško. Ali neko i ...
Kako se živi bez srca ispod kojeg si disala i rasla prije ovog nepredvidivog svijeta.
4
Vrnjačka Banja koju volim - Solaris Resorts
Odakle da počnem ...Spomenuh već da uskoro postajemo četverac, što će reći da sam put Banje krenula sa jednim paketićem ...
4





Dete je dete, al’ nek je muško!
Kad uploviš u drugu trudnoću, a rodila si prvo devojčicu (ah, jada!), blagoslovi se magično pretvaraju u još bezobraznij...
MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here