|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Alergija, astma i trudnoća
9.1.2009 11:16:06   
Anoniman
Htela sam da zapišem jednu veoma zanimljivu stvar.

Imam astmu, i njeno stanje u trudnoći nije menjalo, jedino što je bilo bitno je bilo da dobijem predporođajni mix lekova pošto sam išla u totalnu (CR).

No, hoću da vam kažem za alergiju. Meni se prolećna alergija na polene pojavila pre nekih... 5-6-7godina, nisam sigurna. Krenulo je bezazleno, i svake godine sve gore i gore, da sada ako ne pijem predviđene lekove, niti vidim, niti mogu da dišem... ma haos živi. Međutim, u trudnoći i za vreme dojenja - ništa!
Inače pijem 2 vrste lekova + koristim jednu pumpicu 2x na dan, u trudnoći sam koristila samo tu pumpicu 1x na dan, preventivno.

Onda sam se ja pitala kako to, pa sam dobila objašnjenje da žene sa alergijama, u trudnoći ili nadrljaju pa im se stanje još više pogorša, ili im alergija skroz prođe.

Jel imala još neka od vas sličnih iskustava?
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.1.2009 19:23:13   
guppy RR
interesantno.... ne, nisam imala iskustva sa tim.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Alergija, astma i trudnoća
11.1.2009 21:49:51   
Anoniman
Ja imam alergije, i isto mi je kad sam trudna i kad nisam. Moje alergije traju dva meseca, dok traje cvetanje ambrozije, i u prvoj trudnoci me je to zakačilo. Nisam smela da pijem lekove već sam sedela kod kuće i po 10 dana nisam izlazila, da ne bih počela da kijam. Užasno iskustvo. Tek sam ove godine provalila šta mi potpuno spečava pojavu alergije(alergična sam već 20ak godina, od puberteta), a to je da pobegnem na more u vreme cvetanja biljaka koje mi smetaju. Na moru ih nema.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 3
   RE: Alergija, astma i trudnoća
11.1.2009 22:15:47   
oliveradj
I ja sam alergicna na cvetanje biljaka u prolece. Nisam nikada isla na alergo test, ali najgore mi je kada otpada topola. U trudnoci je pocelo mnogo ranije cak u januaru. Alergije mi se pojave u aprilu i prodju sredinom maja otprilike. Jedne godine sam pila Presing tablete, ali najbolje je kad stavljam kapi u oci i mazem ih Hloramfenikolom. I meni je svake godine sve gore i gore. Prosle godine u trudnoci nije bilo toliko strasno bez obzira sto je pocelo ranije, ali nisam isla na posao nisam bila izlozena toliko izduvnim gasovima iz automobila, niti prasini, verovatno zbog toga je bilo manje. Probala sam i Alergonazal gel ok mi je od Dermamedike nasa proizvodnja. Da li neko zna ima li nekog leka za lecenje takvih stanja user posted image .

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Alergija, astma i trudnoća
11.1.2009 23:19:37   
Anoniman
Ja sam u trudnoći uzimala Symbicort pumpicu jednom dnevno, inače je uzimam 2x dnevno, i inače uzimam još Pressing i Durofilin (čini mi se). Alergija mi traje BUKVALNO od prvog lista na drvetu do poslednjeg lista na drvetu. Ja sam stava da mi to ide iz glave i sada sam počela sama sebi da ukidam lekove (što nije pametno), tako da sada uzimam samo pumpicu, nekada 1y dnevno, nekada 2x dnevno... procenim kakav je dan. Kada padne kiša recimo, valjda se sve zalepi za zemlju user posted image , pa uzimam 1x, a ako je pakleno toplo, duva vetar i sl onda sigurno uzimam 2x dneno.

Ima neka varijanta akupunkture... ali to rade samo lekari "stare škole", ove, što je na žalost u izumiranju. user posted image  Košta k'o Sv. Petra kajgana, ali kažu da je fenomenalno.

Ja razmišljam da sledeće godine probam sa Alternativnom medicinom. Mada je meni problemšto alegija ide u kombinaciji sa astmom.

A to u trudnoći - ne možete da verujete - ništa. A sve vreme kada imam alergiju sam bila trudna, i kraj alergije dojila i ništa. Lepo ja kažem da je meni drugo stanje ustvari prvo!

(odgovor članu oliveradj)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Alergija, astma i trudnoća
15.1.2009 0:14:36   
kumara

IZVORNA PORUKA: Tasha

Lepo ja kažem da je meni drugo stanje ustvari prvo!


user posted image user posted image user posted image pa sta cekas onda???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 6
   RE: Alergija, astma i trudnoća
3.2.2009 13:13:23   
Anoniman
Mogu li oboljeli od astme imati djecu?
Da, nema nikakvih ograničenja za osobe s astmom da imaju djecu. S obzirom da se sklonost za astmu nasljeđuje, veća je vjerojatnost astme u djece astmatičnih roditelja, osobito ako su oba roditelja atopične osobe (osobe sklone alergijskim bolestima). U tom slučaju vrlo su važne preventivne mjere o kojima se govori u poglavlju Astma i dijagnoza - Može li se spriječiti razvoj astme u alergičnih osoba?



Kako se liječi astma u trudnoći?
Važno je istaknuti da je tijek astme u trudnoći nepredvidljiv. Astma se tijekom trudnoće može smiriti ili ostati sličnog stupnja težine kao ranije, a tek rijetko se tijek bolesti pogoršava. Što se tiče liječenja, svakako je najbolje ako trudnica s astmom ne treba lijekove. U pravilu se liječenje astme u trudnoći ne razlikuje značajno od uobičajenih pravila liječenja astme. Greška je ne liječiti trudnicu s astmom, jer neliječena astma može ugroziti majku i plod. Ako su lijekovi potrebni, prednost valja dati lijekovima za udisanje, bronhodilatatorima (salbutamol), te moguće inhalacijskim kortikosteroidima. Nužan je oprez s peroralnim kortikosteroidima i teofilinskim preparatima. Preporučuje se da liječenje trudnice s astmom vodi iskusan specijalist.
Izvor: plivazdravlje.hr

(odgovor članu kumara)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 9:11:39   
Anoniman
Evo da se pozalim, krenula mi je alergija. Kijam, kasljem, slinim... Uzas jedan. Ne mogu ni u setnju da idemuser posted image

Isto mi je, bila trudna ili ne, uvek se pojavi u ovo vreme, samo sto sad ne mogu da pijem lekove da smire kijanjeuser posted image


< Poruku je uredio Zille -- 9.4.2009 9:12:34 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 8
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 9:15:24   
Anoniman
Ja sam ujedno i astmatičar, pa ustvari ne znam da li mi je pumpica koja mi je data u trudnoći da je uzimam data zbog astme ili alergije...
Naime, inače je koristim uvek u proleće, kada krenu alergije, ne koristim je inače, pa je verovatno više povezana sa alergijom nego sa astmom.
Pumpica se zove Simbicort (neko od dva "i" je "y", ali ne znam sada koje). Rečeno mi je da je uzimam i ujutru i uveče, a ja sam je uzimala samo jednom dnevno (ujutru).

Pa... raspitaj se...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 9:19:59   
Anoniman
Hvala Tasho na savetu, pitacu nekog apotekara.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 10
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 9:26:57   
Anoniman
Hm... nisam sigurna da je apotekar prava opcija. Ja bih pitala ginekologa. Ni slučajno bez konsultacije ginekologa nemoj uzimati, molim te. Druga stvar je da li ginekolog zna za taj lek, jer kod nas ne ide na recept. Ja sam mojoj dr diktirala slovo po slovo da zapiše na nalaz kao terapiju.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 11
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 9:58:31   
Anoniman
U pravu si Tasha, mislim da ni moj ginekolog nije merodavan, bolje da se smirim malo kod kuce i ne uzimam lekove, proci ce me za 2-3 nedeljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 12
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 10:37:33   
Anoniman
A zašto ne odeš na alergo test? Možda ne sada za vreme trudnoće, ali kada se porodiš. Možda postoji neki jednostavan način da izbegneš muku.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 13
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 10:55:39   
Anoniman
Isla pre 10-ak godina, i zamisli, alergicna na polen svih korova, svih trava i drveca. Ne moze me zaobici nista! Nabolje je da se odselim na more, tamo mi nije nistauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 14
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 10:57:37   
oliveradj
I ja bi na more samo mm nece jedino da trazim moreplovca user posted image .

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:10:37   
mamanp
Simbicort je lek za astmu. Moj sin je koristi.

_____________________________

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:12:03   
prolece
ja sam i na polen i na prašinu, ali nikad mi nije bilo kao sad. ne mogu da spavam od kijanja i slina i glava me užasno boli. ranije nisam ništa koristila, jer nije bilo tako strašno, sad sam pitala doktorku šta smem da koristim, a ona kaže: ništa, nemoj da izlaziš napolje. user posted image user posted image user posted image da celo leto sedim kući?! žena nije normalna! zamalo da zaboravim, radim tačno preko puta botaničke bašteuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 17
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:14:19   
Anoniman
Evo i ja sad procitala na Googlu da je lek za astmu, i da postoji rizik za njegovo uzimanje u trudnoci.

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 18
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:18:17   
Anoniman
Prolece ja sam tako prosla u prvoj trudnoci. Cak sam se preselila kod svekra i svekrve da ne bih moirala da izlazim iz kuce, oni su isli u nabavku i ostalo. Izlazila sam samo kad idem na pregled kod ginekologa, pa sam posle toga 2 dana iskijavala nakupljeni polen. Vec sam se bila i uplasila da ce mi od kasljanja i kijanja krenuti porodjaj. Sva sreca pa je proslo bez posledica.
Sad imam dete od tri godine i ne mogu sebi da priustim da sedim u kuci non-stop. Ipak ga treba i prosetati, i izaci sa njim u dvoriste, a posle kijam kao ludauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:25:01   
prolece
moja ćerka ima 2, sem šetnje sa njom, moram i na posao! zar je moguće da ne postoji ništa što sme da se pije u trudnoći? zakazala sam u ponedeljak pregled kod gin. u Višegradskoj, kod njega sam išla i u prvoj user posted image , pa ću da ga pitam.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:28:11   
Anoniman
Sad sam se setila, postoji homeopatski lek za alergiju, cini mi se dase zove Polinol. Na njemu pise da moze da se koristi i u trudnoci i za vreme dojenja. Ja nisam probala, josuser posted image

(odgovor članu prolece)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 11:42:50   
prolece
Hvala!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 12:10:43   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mamanp

Simbicort je lek za astmu. Moj sin je koristi.


Zato sam se i ogradila, jer sam pomislila da je moguće da su mi ga dali da mi se astma ne bi pogoršala uz alergiju... Ne znam dal me razumete šta hoću da kažem.

Ja sam ga uzimala od negde marta/aprila, pa do porođaja (u julu) i nastavila posle porođaja, dok nije svo lišće opalo sa drveća.

(odgovor članu mamanp)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Alergija, astma i trudnoća
9.4.2009 12:17:47   
Anoniman
Sem homeopatije, mislim da nema ništa što sme da se pije u trudnoći. Jer da ima, meni bi sigurno dali, jer mi je mama plućni lekar i radila je sa alergijama (ono bockanje po ruci... ko je radio, zna o čemu pričam).
Inače, kada nisam bila trudna, sem Simbicorta sam pila Durofilin ujutru i uveče, i uzimala sam Pressing šumeće tablete, i šumeći C vitamin.
Od porođaja ne uzimam ništa sem Simbicort-a, i to, evo, još uvek nisam počela, i još nemam simptoma alergije... kuc-kuc (da zlo ne čuje)... ja svake godine pustim da vidim dal će se alegija pojaviti, u nadi da se nekim čudom samo-izlečila user posted image , međutim, svaki put se pojavi.

Pre trudnoće sam jedne godine završila u Kamenici na kiseoniku i infuziji, probudila sam se modrih usta, jedva disala, mama me je ubacila u kola u pižami i u bolnicu... prethodno veče sam bila na EXIT-u na tvrđavi, prašine i raznih trava na sve strane... od onda imam visinske pripreme pred EXIT da me to ne snađe. Možete da zamislite kako su me gledali, na ruci EXIT narukvica, braunila u veni i maska za kiseonik, i kroz masku pitam mamu "Hoću moći večeras da idem na EXIT?" user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Alergija, astma i trudnoća
10.4.2009 13:19:57   
tomic
Ja imam astmu, 4 sam mesec i i dalje koristim ventolin i becloforte, njega ponekad. Da li to šteti bebi?


_____________________________

nadja, mamina lepotica!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here