|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Nestabilnost karlice
24.7.2011 20:57:15   
VVVV
Drage mame!

Iz licnog iskustva mislim da je ova tema vazna i interesantna za trudnice i mame. Trazeci literaturu o problemu koji se zove 'nestabilnost karlice' iznenadila sam se da tekstova na srpskom jeziku skoro uopste nema.
Iako svaka 500ta zena nakon trudnoce ima ozbiljne probleme ovog tipa, ipak cete ga veoma tesko dijagnosticirati, jer su nasi lekari, povodom toga, mogu slobodno da kazem, kao s marsa pali.
Svaka 5ta zena ima laksi oblik nestabilnosti karlice, koji nece ni ostetiti, uko se dodatno ne povresi, a on ce se povuci 3 meseca nakonporodjaja. Medjutimm povuci ce se samo kod 93%. Kod ostalih ce nastaviti da traje i zahteva lecenje. Nestabilnost karlice se ispoljava kao bol pri hodanju, savijanju, uvrtanju, nosenju tereta, sex. odnosu i sli. Simptomi su individualni, te se ne mora se ispoljiti u svim ovim polozajima, vec samo u nekim u zavisnosti od zanine gradje . Takodje, vazno je ne pocinjati novu trudnocu, dok se problemi od stare potpuno ne zalece.

Moje iskustvo je bilo takvo da sam oko 4 meseca trudnoce pocela da osecam ostro probadanje kroy ledja i stomak pri hodu. To se smirilo do posle porodjaja, nakon cega su se slicni bolovi pojavili, jako probadanje iz spoja karlice i noge ka repnom prrsljenu. Uvek samo kad stanem na nogu. I levu i desnu. Kako su bolovi postajali sve cesci, pokusala sam da trazim lekarsku pomoc. Fizijatar mi je rekao da dok dojim ne mogu nista da se lecim (sto izgleda nije tacno) tako da so 11 meseci nisam nista radila. nda sam krenula po lekarima. Prvo su me poslali na rengen kicme, ap na magnetnu rezonancu, pa na kontrolu kod jos jednog radiologa (koi mi je dao drugacije tumacenje od prvog), pa kod neurologa. Onda sam otisla kod jos jednog fizijatra koji me je poslao da nimim kukove i da vadim krv, i dao mi neke lekove .. itd. Niko od njih, zapravo nije postavio nikakvu konkretnu dijagnozu. ni na jednom snimku se ne vidi sta bi moglo da izazove takve bolove. Neurolog opet kaze da nisu nervi..... U medjuvremenu, sam cula od jedne 'poznanice mame', koja je bila na banjskom lecenju za 'nestabilnost karlice. Ustanovila sam da se na engl to zove 'pelvic instability' i naravno moguce je pronaci dosta objasnjenja na engl. jeziku o tome (http://www.pelvicinstability.org.au/index.html , http://en.wikipedia.org/wiki/Pelvic_girdle_pain ,....). Opet sam pitala fizijatre, da nije mozda to, posto se simtomi dosta poklapaju i nazvali su me 'internet hipohondrom' ; uz komentar 'a sto uopste citite taj internet, pa cemu sluzeimo mi lekari'... oNda sam zakljucila da mora biti da sam pogresila.
Nakon nekoliko meseci drdanja po ordinacijama, odem kod jedne kospodje u penziji (fizijatar) i pocnem da joj pricam. Ona mi posle druge recenice kaze, ' dovrsite, ali vec znam sta je.' U pritanju je naravno posledica nestabilnosti karlice, u mom slucaju tacnije, hronicna upala ligamenata karlice, koja naravnno mora da se leci, i bilo bi mnogo bolje da sam otisla ranije. Kaze mi ta doktorka da, su se neke zene, npr. zalile na bolove u preponama, usled  nestabilnosti karlice, i da su im doktori svasta govorili, tipa da je upala jajnika, davali im antibiotike i sl....Moj tretman je sad u toku, a javicu vam kako sam prosla za mesec dana.

No, raspisah se ja... user posted image . Volela bih da druge mame koje imaju bilo kakve bolove u karlici par meseci nakon porodjaja, procitaju ovo i da ne ispastaju zbog ciste gluposti i neinformisanosti nasih lekara.
Direktna veza do poruke: 1
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pokloni koje mame zaista žele nakon rođenj...
Pokažite svoju podršku, ohrabrenje i ljubav poklonima za drugu bebu koje bi svaka mama volela...
Prepucijum - šta roditelji dečaka treba da...
Gotovo svi dečaci su rođeni sa uskim prepucijumom koji je spojen s glavićem. To je normalno fiziološko stanje i nije raz...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here