|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Dojenje - vaše iskustvo
25.3.2009 18:39:37   
guppy RR

Primetila sam da majke imamo različita iskustva o dojenju.

Napišite nam...
- da li ste dojile bebu (zašto da, zašto ne)
- koliko dugo ste dojile
- koji vam je bio omiljeni položaj
- da li ste imale nekih problema (ragade, mastitis...)

... i još još još o vašem iskustvu... pozitivnom ili negativnom
Direktna veza do poruke: 1
   [Obrisana poruka]
25.3.2009 19:03:16   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 2
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
25.3.2009 19:14:31   
Lilly*
dojila sam svog sina do godinu dana, uz postepeno smanjivanje i kasnije jos uz hranu pored tog dojenja, znaci do 6 meseca 3x dnevno, pa sa 8 meseci na 2x dn, sa 10 na 1 x dn i sa godinu dana ukinuli. imala sam strasnu upalu, nije htelo mleko da izlazi napolje samo onoliko koliko sin posisa a bilo ga je za bar 3 bebe, samo su me injekcije i jedna divna patronazna sestra spasile od mastitisa, a onda od imlazanja su mi grudi bile sve u krastama pa sam morala da koristim silikonske bradavice, inace se sve raskrvari user posted image . dojila sam ga zato sto smatram da je to najbolja hrana za bebe, u svakom pogledu, a omiljen polozaj nam je bio da se zavalim u neku super udobnu fotelju a beba u mojim rukama onako u krilu, i onda zajedno tako zadremamo user posted image

< Poruku je uredio lilly.79 -- 25.3.2009 19:15:39 >

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
25.3.2009 19:25:08   
afrodita
Moja devojcica je sisala mesec dana,
gubila je na tezini stalno, isli smo na probna dojenja
nekoliko puta, vise je imala pre sisanja a manje posle podojauser posted image
Nakon mesec dana prestala sam dojiti.
Moj sin je sisao 13 meseci. To je bilo ludo dojenje.
Na silu sam ga odbila uz velike muke.
Sest meseci nije uzeo ni kap vode. Nista nista osim sise 6
meseci. Jako tesko je poceo da pije sokove i da jede kasice
dali domace ili kupovne nijedne nisu bile kao moje mleko.
Uvek je kao gladna godina navaljivao na sisu. Bilo mi ga je zao.
Zadnjih 4 meseca sisao je samo iz jedne sise. Bas sam se
namucila tokom dojenja. Uvukla mi se bradavica pa nije hteo.
Isla sam i kod lekara. jednu je sisao drugu sam izmuzala.
Imala sam puno mleka. Imala sam upale. Primala sam svaki drugi
dan novalgetol.user posted image
Imala sam divne velike grudi kao silikone,user posted image samo su uzasno
bolele toliko da sam znala babicu da nazovem u ponoc
da dodje da me izmuze. user posted image
700ml mleka iz jedne dojke mi je znala izmusti,user posted image
bila sam prava simentalka.user posted image


(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 4
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 8:48:23   
Anoniman
U porodilištu mi nisu dozvolili da dojim sedeći, a meni ležeći položaj za dojenje nije odgovarao, nikada ga nisam savladala, jer je bebina glava bila 3 puta manja od moje dojke, pa je nekako uvek upadao ispod...

Kada sam stigla iz porodilišta, grudi su mi bile pod upalom (blagom), zvezde sam videla kada je patronažna sestra počela da ih stiska i izmlaza. Tada sam počela da dojim sedeći, mada još uvek neadekvatno, nešto podbočeno jastucima, u toj meri neadekvatno da nisam znala da dojim ako nemam jastuk, a nisam ga nosila sa sobom, pa sam za podoje trčala kući. Tako sve dok jednoj mojoj poznanici nije pala roletna, i nije mi jednom namestila bebu na ruku (i dojku) onako kako valja. Onda više nije bilo problema.

Dojila sam ga 3 meseca. Zašto tako kratko? Zato što mi je u levoj dojci nestalo mleka, imala sam samo za jutarnji podoj, čak i za njega nedovoljno, a sve ostalo je sisao iz desne. Počeli su da mu rastu zubi, pa je imao foru da desnima stegne bradavicu, a ručicom čupa dojku iz usta. Jasno vam je... nisam imala ragade, nego ragadetine! user posted image  Kada već nekih 2 nedelje nije htelo da prođe, uz Mulimam komprese i mast, odbila sam ga od dojke. Još dve nedelje sam se izmlazala, sve manje i manje, i davala mu na flašicu, i kombinovala sam adaptiranim mlekom, i sa nekih 3,5 meseca je potpuno prestao da jede moje mleko.

Što se mastitisa tiče... to je jedna strašna stvar! Boli k'o sam đavo! user posted image  Ustajala sam noću da se izmlazam pre njegovog podoja, da bi mogao normalno da uhvati bradavicu u usta, a ako to ne uradim - haos! Kada je sa nepuna 2 meseca izbacio noćni podoj - krenula je totalna agonija za mene! Čvorovi na sve strane do jutra, pa bez obzira što on spava celu noć, ja sam ustajala da se izmlazam. U desnoj dojci sam imala jedan čvor koji je bio stalno tu. Masirala sam ga - ali nije prolazio. Nestao bi odmah nakon podoja, međutim, veoma brzo se vraćao. Baš zbog tog čvora sam mu i davala češće da sisa desnu, možda je zbog toga i nestalo mleka iz leve. Nosila sam kupus na dojkama da se razbiju čvorovi, ma ništa nije pomagalo sem redovnog izmlazanja.

Godinu dana nakon prestanka dojenja sam bila na kontroli dojki, i izvađen mi je benigni tumor sa mlečnom cistom u sredini, iz desne dojke... Mislim da je to posledica onog čvora koji je stalno bio prisutan.

Iako sam se namučila sa dojenjem - dojila bih i sledeće dete. To je veoma specifičan kontakt majke i deteta. Ne osuđujem žene koje ne žele (ne "ne mogu", nego "ne žele") da doje. To je njihov izbor.

< Poruku je uredio Tasha RR -- 26.3.2009 8:51:46 >

(odgovor članu afrodita)
  Direktna veza do poruke: 5
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 9:05:53   
Anoniman
Meni su grudi pre trudnoce bile male i cvrste, a kad sam se porodila odjednom su se napunile mlekom i ni kap iz njih nije htela da izadje. Mlecni kanali su bili zapuseni.
U porodilistu sam se mucila 4 dana da mi krene mleko, ko god je usao u sobu gde sam lezala mi je stiskao bradavice. Osecala sam se kao da su mi grudi strano telo. Cetvrti dan po porodjaju mi je dosla jedna babica i sat -dva mi gnjecila bradavice dok iz njih nije "poteklo" mleko. Bolelo je ludacki. Ja sam lezala i plakala sve vreme koliko me je ona gnjavila. I tad su se ti moji kanalici razradili i posle toga nisam imala problema ama bas nikakvih, osim sto su mi bradavice uvucene pa sam koristila silikonske bradavice, ali to i nije neki problem.
Bebac i ja smo bili odusevljeni sisanjem, on je super napredovao a ja sam se opustala i odmarala dok on sisa. Dojenje bebe kod mene izaziva osecaj neizmernog zadovoljstvauser posted image .

Inace sam bila spremna da samo dojim dete do njegovih 6 meseci, i pustila bih ga da se sam odvikne kad on zeli(sa 5 godinauser posted image ), ali sam se razbolela kad je bebac imao tri meseca pa sam morala da prestanem da dojimuser posted image .

Posto ja imam hipotireozu, smanjeno lucenje hormona stitaste zlezde, moram da pijem hormone svaki dan. Cim sam zatrudnela mi je internista rekao da necu moci da dojim dete kad se rodi, i ja sam se jako razocarala. Pre mesec dana sam otisla kod specijaliste endokrinologa koji me je obradovao i savetovao da mogu slobodno da dojim dete, da detetu nece nista skoditiuser posted image . Sad jedva cekam da se user posted image rodi i da se bacimo na sisanjacuser posted image

< Poruku je uredio Zille -- 26.3.2009 9:08:39 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 6
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 9:07:34   
Anoniman
isto kao kod afrodite za prvo dijete...tacnije cerku...cak su mi kreteni od pedijatara rekli da mi mlijeko ne valja ...doduse nije gubila na tezini, nego nije dobijala dovoljno...ali ona ni dan danas ne jede kako treba ....jednostavno takvo dijete u mamuna se pretvorim dok ona bilo sta pojede

sina sam dojila do 9 mjeseca ... jednostavno je sam prestao( vrlo zanimljivo za njega je mlijeko bilo ok)... voli covjek da jede ... medjutim ja jos uvijek muku mucim sa lijevom dojkom ... stalno stavljam kupus...persun...pokretna sam zelenarauser posted image ... malo se smanji od kupusa ili persuna, ali cim ga izvadim odmah mlijeko nadodje a moj ginekolog nece da mi prepise tablete za prestanak lucenja mlijeka, jbg

inace najcesce sam dojila u lezecem polozaju ... valjda mi tako bilo lakse, a od šestog mjeseca kad su mu desni otvrdnule i kad su zubici htjeli izaci bradavice mi je toliko unistio da ih jos uvijek saniram nekim kremama (avent krema)... inace ja sam uzivala kad ga dojim, jer znam da je to najbolje za bebu i bilo mi je zao sto je sam odbio, voljela bih da ga mogu jos uvijek dojiti!

inace ne osudjujem nikoga ko nece da doji, mada mi to nije bas jasno al svako ima pravo na izbor, mada je jako mali postotak zena kojima ne valja mlijeko ili ga nemaju!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 7
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 9:08:51   
Lu
U porodilištu sam dobila kraste na bradavicama koje je beba svaki put kad doji ponovo otkinula i krenula bi mi krv,bolilo je užasno ali samo na početku ali najgore je što je on bio gladan jer nisam pravilno dojila.
Nisam imala školicu za trudnice a sestre u porodilištu nama 6 žena u sobi nisu nikad pokazale kako se doji a sve smo bile prvorotkinje i sve smo imale isti problem.
Beba treba da obuhvati što je više dojku ustima a ne samo bradavicu jer tako nemasira desnima dojku i mlijeko ne izlazi,nego samo stišće bradavicu i napravi ranicu,eto na to obratite pažnju.
Ja sam dojila samo 2 mjeseca,vjerojatno sam negdje pogriješila jer kažu da je nemoguće da majka nema mlijeka ukoliko ne postoji neki medicinski razlog,a kod mene nije postojao.
Meni je nestajalo mlijeka a pila sam čaj za dojilje,preko 2 litra tečnosti i jela sve za što sam čula da potiče mlijeko.
Mnogo sam plakala jer ga  ne mogu dovoljno nahraniti,on je sisao svaki sat vremena i vidim kad iz jedne dojke izvuče sve pa pređe na drugu i izvuče sve opet mu nije dovoljno i eto po savjetu pedijatrice krenuli smo na dohranu a to je onda ubrzo kraj sa dojenjem jer se dohranom,vodom ili čajem poremeti dojenje.
Kad bi imala drugo dijete mnogo više savjeta bi potražila o dojenju još u trudnoći i kako održati čisto dojenje do 6mjeseci,ovaj put sam očito bila nespremna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 8
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 9:10:52   
Anoniman
jedan od napitaka koji potice nadolazak kvalitetnijeg mlijeka (koliko uopste je mlijeko majke ne kvalitetnouser posted image ) jeste BOZA

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 9
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
26.3.2009 9:17:24   
prase
Ja od početka nisam imala dovoljno mleka, pa je Uroš dobijao i adaptirano mleko uz svaki obrok. U stvari, da sam od početka imala podjednako mnogo mleka u obe dojke možda bi mu i bilo dosta samo moje mleko. Ali iz nekog razloga, uvek mu je bio problem da sisa sa desne strane. Sad, postoje dva moguća objašnjenja:

(1) on ima (tj. imao je, nadam se, idemo na kontrolu pa ćemo videti) desni tortikolis zbog položaja u stomaku, pa ga je taj položaj boleo od rođenja na ovamo;
(2) patronažna sestra mi je rekla da je moguće i da neće sa te strane da sisa, zato što je sa te strane meni bila epiziotomija pa je "osetio" da je meni taj položaj bolan, ili sam ga ja loše držala zbog svojih bolova, pa je zato pravio probleme...

U porodilištu sam ga dojila isključivo ležeći, a od kada smo došli kući isključivo sedeći, jer mi je tako bilo lakše da ga prebacujem sa strane na stranu.

Prvih 2 meseca sam bila u konstantnoj borbi da povećam količinu mleka na sve moguće i nemoguće načine, ali i on je hteo da jede sve više i više i nikada ga nisam stigla. Izmlazala sam se između podoja, pila čajeve za dojilje, hektolitre tečnosti na dan, pokušavala sam više da jedem, više da ležim, ma sve... Kada je imao 2 meseca, prihvatila sam to da nećemo nikada izbaciti adaptirano mleko i od tada sam bar u miru sama sa sobom. Za divno čudo, svi govore kako on zdravo i srećno izgleda i da se sa kilometar vidi da ga dojim user posted image Ova kombinacija, dojenje + adaptirano mleko, je zaista zahtevna i razumem zašto mnoge majke odustanu od dojenja. Ja sam se borila sve do trenutka kada je on počeo sam da odbija da sisa, što je bilo kada je imao punih 5 meseci i kada smo uveli još neku hranu osim adaptiranog mleka (čujem da je i to uspeh, ako se adaptirano mleko daje na flašicu od prvog dana - bebe obično ukapiraju da im je lakše na flašicu pa odbiju da sisaju mnogo ranije). Od tada neće da sisa pre obroka, ali hoće kada je nervozan jer mu se spava pa tako lakše zaspe. Kako sam se nadala, dobro sam se udala - mislila sam da će biti dobro ako bude hteo da sisa bar 3 meseca...

Primetila sam još jedno, a to je da meni nisu drastično porasle grudi u trudnoći kao većini žena, ne znam zašto. Čak sam počela da razmišljam o tome kako je trebalo da pijem "Mamavit" ili tako nešto u trudnoći, možda bi stvari bile drugačije... Ne znam. Nikada ne bih odustala od dojenja da stvari nisu ispale ovako kako jesu. Sve ima svoje prednosti i mane, evo moja koleginica treba za 20 dana da se vrati na posao a njen mali i dalje želi samo da sisa, slabo jede bilo šta drugo. Mislim da bih ja radije i tu varijantu, nego da nemam dovoljno mleka i da je time uslovljen prestanak dojenja user posted image

_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 10
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
9.4.2009 15:09:41   
oliveradj
Od pocetka adaptirano mleko i dojenje. Na zalost mleka je bilo malo, bolelo je jako, imala sam kraste krvave bradavice i detetovi obrazi su bili krvavi par puta. Aventova pupmica je super ali i sa njom sam se jako dugo cedila da nacedim jako malo. Jako mi je zao sto nisam imala dovoljno mleka i sto mi dojenje nije bilo zadovoljstvo kao nekim majkama. Gubitak mleka mi je kasnije malo bas prouzrokovao depresiju. Ali sta da se radi, valjda ce biti bolje ako budem imala drugo dete, a to otom potom.

_____________________________

Adrijana moje zlato 26.05.2008.

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 11
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
9.4.2009 15:17:02   
Lilly*
Da stvarno, da pitam zene koje imaju dvoje dece ili vise, da li sa drugom bebom mleko lakse krece ili opet bude problema na pocetku kao sa prvom bebom

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
9.4.2009 23:42:29   
afrodita
Ja sam sa prvim dojenjem bas imala problema,
nisam ni imala mleka, jedva.
Drugo dojenje je bilo na pretek...bilo mi je
lakseuser posted image

(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 13
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
9.4.2009 23:46:10   
Lilly*
ja sam imala mleka i to za 3 bebe user posted image  ali nije htelo napolje i imala jos gomilu problema.. sada mi je lakse, ne znam kako bih ponovo kroz to prolazila, uh kada se samo setim

(odgovor članu afrodita)
Direktna veza do poruke: 14
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:26:54   
eugenija
user posted image

user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Lilly*)
Direktna veza do poruke: 15
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:27:58   
eugenija
Slikla sam dve stranice iz priručnika koji nam je dat u Školici za trudnice... Jako me brine da li ću umeti pravilno da dojim i brine me to izdajanje .. kada, kako... Hmuser posted image

_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu eugenija)
Direktna veza do poruke: 16
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:29:33   
Anoniman
Naučiće te patronažna sestra da dojiš. Ako sam ja naučila, naučićeš i ti. user posted image

A izdajanje, ima tema o onim pumpicama (Avent).

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 17
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:34:25   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Naučiće te patronažna sestra da dojiš. Ako sam ja naučila, naučićeš i ti. user posted image



Mene brine to u bolnici tih prvih dana.. Jedni kažu da je bolje ne piti puno tečnosti prva dva dana dok ne dođe mleko, jer se onda grudi stvrdnu kao kamen i jako bole, upale se, a mleko se zgrudva.. I onda kada se to desi, vrištiš od bolova kada ti se neko smiluje da ti izdoji obe dojke po pola sata svaku...
E ja bih da to izbegnem.. tu upalu...

Ali idem da vidim sa pumpicama šta se tamo pričauser posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 18
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:40:31   
Anoniman
Kod mene je bio slučaj da je isključivo tečnost uticala na količinu mleka, jer nisam jela neke abnormalne količine hrane. Imala sam 3 obroka, ali traljava. Ali sam stalno vukla sa sobom flašicu sa vodom. Ne treba piti puno od jednom, ali češće uzimati po gutljaj.
E sada... da, pazi da ne napraviš sra** u porodilištu. To što si navela se meni desilo. To što si napisala ima još jednu posledicu: kada su ti grudi prepune, beba ne može lepo da uhvati bradavicu, i napravi ragade. Dakle, bez Lanolina ne idi u porodilište!
Jao pišem, pišem, i sve kontam da ima slična tema. Baš ću pogledati.
Bilo bi zgodno da ti neka sestra pokaže kako se grudi izmlazaju, jer, super ako će sve biti genijalno pa izađete sledeći dan, ali, može vam se desiti da izađete i za 5 dana, zbog recimo žutice (koja je vrlo svakodnevna stvar)...
Dojenje nije bolno. Ako te boli bradavica kada je bebi u ustima - nije je dobro uhvatila. Mogu te boli mlečni kanali po grudima dok beba vuče, međutim, to nema veze sa bradavicama. Čuvaj bradavice.

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 19
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:45:43   
eugenija
Hvala Tasho! Ovo su meni zaista dragocene informacije!

Može samo mala dva potpitanjcauser posted image
1. Šta je Lanolin?
2. Šta su ragade?


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 20
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:46:47   
Anoniman
user posted image  Nemamo temu o ragadama???

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 21
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:49:23   
eugenija
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

user posted image  Nemamo temu o ragadama???


Jbg ja ne vidimuser posted image Nisam uspela pronaći preko pretraživača....


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 22
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:53:33   
Anoniman
Eugi mani se vise knjiga ... kad ti bude babica dolazila a i u porodilistu pokazace ti kako se doji ... s tim sto nemoj ocekivti da ce beba dojiti svaka tri sata ... to je sve od bebe do bebe... ni jedno dijete ne odrasta po knjigama ili bar njih 99%...moj sin je recimo dojio svakih sat i po i super je dobijao na tezini...da je bilo po pedijatrima i po knjigama rekli bi mi da sigurno nemam dovoljno mlijekauser posted image kao i sa cerkom sto su mi uradili a ja idiot onako istraumirana poslusala .... zato draga moja slusaj onoliko kolko moras i prihvati nacine na koje se moze fino i udobno dojiti ... a broj obroka... i sl sruser posted image ma ko im klacak koske

(odgovor članu eugenija)
  Direktna veza do poruke: 23
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:57:39   
Anoniman
EUG, Lenka je skroz u pravu!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 24
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
5.5.2009 11:58:58   
eugenija
Ma nisam ja pitala za broj obroka.. samo me brine da se ne upale i ne otvrdnuuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ovo si u pravu da će biti kako bude, verovatno će sestre da me upute na pravi kolosekuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

ŽENA JE STENA!



(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here