|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kozje mleko
14.10.2012 15:32:34   
vukosava
Ko je gledao film Bebe mozda je mogao da primeti da su ona odgajana u Africkoj prasini najsrecnije. klikni

A zena cije dete ima bronhitis hvatace se za svaku slamku ne bi li pomogla svom detetu. Ako pise na ambalazi i ako lokalne doktorke i doktori preporucuju, verujem da ce se to mleko vise kupovati i traziti.

< Poruku je uredio vukosava -- 14.10.2012 15:33:12 >

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Kozje mleko
15.10.2012 22:26:12   
Severina*

IZVORNA PORUKA: boba 11

Sudeci po velicini nogu rekla bih da je ovo krava a ne kozauser posted image


Kravica, jašta, samo se nadovezah ...a evo i Vukosava spomenu film, i on mi je bio asocijacija ..

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: Kozje mleko
29.10.2012 11:51:12   
bojanica7
jao sto ja volim taj film. gledala sam ga nekoliko puta user posted image show film user posted image

gala pije kozje mleko iz tetrapaka, jedino koje sam nalazila do sada, uvezeno iz hrvatske. nisam nigde nasla da nasi pakuju user posted image a moji mama i tata se dvoume da nabave kozu zbog gale, mada nesto se premisljaju, kao velika im obaveza, vec imaju dosta posla po dvoristu...

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Severina*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Kozje mleko
29.10.2012 12:21:14   
jovicaa
ja nisam vidjala kozje mleko u radnjama, u kom marketu uzimas bojanice?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: Kozje mleko
29.10.2012 16:41:23   
bojanica7
uzimam u tempu. 89 dinara pola litre, a u idei 99. ovo skroz levo http://www.24sata.hr/vindijin-recept-za-snazniji-imunitet-i-zdravije-tijelo-199045

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Kozje mleko
2.11.2012 23:30:59   
Dve_srece_najvece_
Ako nekome treba umjesto majčina mlijeka neko drugo mlijeko, onda je sirovo kozje mlijeko najprimjerenije i najkorisnije za ljude svih starosnih doba.



Mlijeko ne smijemo nikad zagrijavati na temperaturama višim od 48°C, budući da kod temperature od 54°C većina enzima ugiba. Iz istih razloga ne bismo smjeli nikada piti pasterizirano mlijeko. Najbolje je piti kozje mlijeko netom što je podojeno, ako je ikako moguće, prije nego što se ohladi.



Ako se pak čuva u hladnjaku, dobro zatvoreno, može izdržati u vrlo dobrom stanju jedan do dva dana.

No, nikad nije dovoljno naglašena činjenica da za djecu nema boljeg mlijeka od majčina mlijeka. Svježe sirovo kozje mlijeko slijedi po svojoj kvaliteti odmah iza majčina mlijeka. Moju pažnju nakratko je privukla 22 mjeseca stara kćerkica jednog dobrog prijatelja. Majka ju je dojila godinu dana i sve dok ju je dojila, pa i nekoliko mjeseci kasnije, djetetu nije "curilo iz nosa", niti je imalo tjelesnih i duševnih smetnji – sve dok joj se jednoga dana nije dalo pasterizirano kozje mlijeko. Otac djeteta držao je dvije koze koje su jednoga dana ostale bez mlijeka. Pokušao je kupiti kozje mlijeko od prodavača, ali mu taj reče kako ne smije prodavati sirovo mlijeko, kako je to zakonom zabranjeno, mlijeko mora biti pasterizirano. Moj prijatelj kupio je litru pasteriziranog kozjeg mlijeka i dao svom djetetu da pije. Dva dana kasnije djetetu je počeo "curiti nos" i bilo je slabe volje. Otac je kupio dvije "svježe" koze i dao djetetu opet sirovo mlijeko. Unutar dva dana nestale su sve tegobe djeteta! To nipošto nije rijedak događaj.



Naprotiv - sirovo kozje mlijeko je vrlo dobra živežna namirnica, dok kravlje mlijeko stvara preveliku sluz. Razlog zašto se danas kozje mlijeko više ne primjenjuje u tolikoj mjeri je prije svega ekonomske prirode. Krava daje mnogo veće količine mlijeka od koze.



Opskrbljivanje sve većeg mnoštva ljudi u gradovima čini primjenu kozjeg mlijeka nemogućom. Trebalo bi daleko više ruku u seoskom dvorištu da bi se podojilo npr. 500 koza te bi se dobila ona količina mlijeka koja se dobiva od 100 krava. Po mom shvaćanju bilo bi idealno kad bi jedna ili dvije obitelji posjedovale 1500 ili 2000 m2 raspoložive zemlje koja bi bila dobro navodnjavana, i kad bi oko 400 m2 ili nešto više bilo obraslo drvećem. Tu bi se mogle hraniti dvije do tri koze, nekoliko kokoši koje bi svoju hranu našle na otvorenom, vrt s organskim povrćem, salatama i plodovima, te jedan cvjetnjak s dvije ili tri košnice za pčele.



Na takvom domaćinstvu mogao bi čovjek živjeti neovisno, pogotovo kad bi imao dovoljno sredstava da zemlju kupi bez zaduženja. Tada mu ne bi trebalo puno novaca pa da živi ugodno, da vodi dugovječan, zdrav, sretan i koristan život. Taj san možete i vi doživjeti kao stvarnost. Nemojte se plašiti eventualnih poteškoća. Drugi su to ostvarili – možete i vi. Sjetite se stare poslovice: Čezni za nebom i vinut ćeš se nebu pod oblake.



No, vratimo se problemu s mlijekom. Znadete li da je koza možda najčišća životinja koju imamo. Njeni organi izlučivanja su gotovo savršeni. Zato je ona po svojoj prirodi – prijateljski raspoložena. Njeno mlijeko ima mnogo višu vibraciju od kravljeg mlijeka, a zacijelo i od mlijeka majke koja puši, pije coca-colu, i čiji temperament bi se mogao označiti kao suzdržano "razdražujući", ukoliko ima više djece koja vladaju kućom i svojim roditeljima.



Koze ne samo da su najčišće životinje, one su praktički oslobođene od tuberkoloze i ostalih bolesti kojima su krave itekako podložne. Kvaliteta kozjeg mlijeka je daleko bolja od kravljeg. Ona je po svojoj prirodi homogena i sadrži više dušika, bjelančevina najbolje kvalitete i velike količine niacina i tiamina od svih ostalih živežnih namirnica.



Znamo daje kozje mlijeko korisno i djelotvorno kod djece koja imaju proljev. Razlog tome je ekstremno visok postotak niacina. Tiamin je jedan od najvažnijih vitamina u B-vitaminskom kompleksu i sudjeluje u svakom životnom procesu od kolijevke do groba. Kozje mlijeko sadrži veliku količinu tog vitamina.



Dopustite mi da još jednom upozorim na to da se kozje mlijeko ne smije zagrijavati na temperaturi višoj od 48°C. Kuhano ili pasterizirano kozje mlijeko izlijte radije u odvodni kanal, nego da ga dajete djeci. Kad bi se djeca hranila pasteriziranim kozjim mlijekom, umrla bi unutar šest mjeseci.

Dr. Norman W. Walker


IZVOR

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: Kozje mleko
3.11.2012 11:42:15   
bojanica7
sve je to ok... mislim da svi znaju da je zdravije piti sveze nego pasterizovano, ali nije i sigurnije. nego meni bas mnogo smeta poslednja recenica. mislim da veze nema sa zivotom, valjda bi trubili na sva usta da se ne pije pasterizovano kozje... i uopste pominjati decju smrt da bi se neko ubedio da koristi ono sto taj neko zeli da smatra da treba da se koristi... nije lepo!

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Kozje mleko
3.11.2012 14:32:16   
Dve_srece_najvece_
Nisi shvatila zadnju recenicu...

U celom tekstu se pise o kozijem mleku kao zameni za majcino...a ne u vreme kad je dopuna cvrstoj hrani... Poenta je da kozije mleko izgubi sve vredno kad se prokuva, pa ako bi takvo mleko davali bebi koja drugi izvor hrane nema....verovatno bi doslo do raznih poremecaja...

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: Kozje mleko
3.11.2012 17:16:27   
bojanica7
e hvala na pojasnjenju. posto mi je bas bilo nelogicno i besmisleno. ovako ima smisla.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Kozje mleko
3.11.2012 17:23:03   
Dve_srece_najvece_

IZVORNA PORUKA: bojanica7

e hvala na pojasnjenju. posto mi je bas bilo nelogicno i besmisleno. ovako ima smisla.



Nema na chemu, zvuchi morbidno, ali logicno user posted image

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 110
   RE: Kozje mleko
3.11.2012 17:30:00   
bojanica7
da user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Dve_srece_najvece_)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 21:51:37   
Biserce
Ovde definitivno ne možeš ništa reći niti upitati, a da ti neko pritom ne sedne na glavu svojim pametovanjem! Ponekad se zapitam kako preživesmo i opstasmo bez svih ti Hcc...bla bla, tetra paka i ostalih bla bla bla pomodarstava...nego da se vratim na temu...
Da li znate od kada se detetu može davati kozje mleko DOMAĆE BEZ BRABONJČIĆA, EKSERČIĆA, OD ZDRAVE KOZICE KOJU SVAKI DAN GLEDAMO NA BRDU KAKO PASEuser posted image Planiram da uvedem detetu u ishranu iz zdravstvenih razloga, pa me interesuje mogu li po prestanku dojenja?

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 112
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 21:57:49   
Anoniman
Našla si gde ćeš da pitaš! Evo, nismo hteli, ali sad ćemo morati da te bičujemo. user posted image Taman smo oprostili uvođenje kravljeg odmah posle dojenja, a ti bi odmah na kozu, e pa ne može! user posted image

Pitaj pedijatra. Ozbiljno. Ja sam mom detetu tek skoro dala kozji jogurt, u decembru puni 2 godine. Ranije se nisam ni setila. Jogurt sam kupila u prodavnici. U prodavnici, majke mi! user posted image

(odgovor članu Biserce)
  Direktna veza do poruke: 113
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:00:29   
Anoniman
Biserče, koliko ja znam, kozije mleko se preporučuje tek nakon navršenih godinu dana života, kao i kravlje, neki kažu čak i tek posle drugog rođendana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 114
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:05:00   
Anoniman
Ja sam uzimala od ovih prouzvođača KLIK, samo jogurt. Sa strane piše za šta je dobro kozje mleko (jogurt). Valjda ne lažu. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 115
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:06:13   
Biserce
Bičuj, bičuj me...user posted image
Dvoumim se izmedju kravljeg i kozjeg, cini mi se da kozje ne sme pre drugog rodj, al rekoh ajd da pitam zna li ko...
MILOJČICE, BAŠ SI LIIIK!user posted image

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 116
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:13:00   
Biserce
Ma upoznata sam i sa tim u prodavnicama, ima mozda 2-3 god kako se koza pojavila u marketimauser posted image . Jednom mi je neki deka dosao na kasu sa kozjom surutkom u korpi za pazariti i kukumakao da bi voleo domacu surutkicu...ja ga lepo vrbovala i tako deka muze kozu sada:D

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:25:20   
Anoniman
Ja nemam pojma, iskreno. Pitala bih pedijatre, više njih, pa donela odluku. Mada, kad je moje dete počelo da jede sve i svašta u vrtiću, luk za doručak, pasulj za ručak a za večeru sabljastog tigra sa sve zubima - prestala sam da se štrecam nad svakim "nemoj, još je rano" momentom. Na netu nalazim da je kozje mleko dosta lakše za varenje od kravljeg, da je u svemu bolje, osim u količini B12 vitamina. Navodno, kozjem mleku je potrebno 40 minuta da se svari, a kravljem 2,5 sata. Mnogo zdravijih andraka ima kozje, nego kravlje mleko, tako zaključih iz pročitanih članaka, ali dok sve to ne blagoslovi neki pedijatar - ostavljam se nedorečenom, što se savetovanja tiče.


< Poruku je uredio Trt Milojka -- 5.11.2012 22:28:02 >

(odgovor članu Biserce)
  Direktna veza do poruke: 118
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:36:31   
Dve_srece_najvece_
Mi smo krenuli sa punih godinu dana...mislim da smo bas te nedelje kad smo imali rodjendan, krenuli da pijemo (na flasicu ) kozije.... kravlje smo uveli sa 8 meseci chini mi se, ali ga nikadd ne piju , nego samo konzumiraju u kashicama....

Da se ne bih pravila pametna, pitaj pedijatra, ali ako ti dete normalno jede sve namirnice tj meso, povrce i voce, ne vidim razlog zasto ne bi smelo da pije kozije user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:39:09   
Biserce
Hvala na razumnim odgovorima i ne spaljivanju na lomaciuser posted image . Pitacu naseg pedijatra. Nego on cim krene nov zub odmah slini i pun je slajma. Inhalacije, kapi, lekici, sirupici, nista mu nije pomoglo koliko jareca maramica. A cula sam da je mlekce dobro za bronhitis pa rekoh da napravim od deteta pravo jarence:D:D inace kravlje mleko je probao u sutlijasu i nije se mrstio, ali otimao je deci flasice pa probao i da pije al se zgadio

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 120
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 22:43:49   
Anoniman
Čekaj, dala si mu jareću maramicu (šta god to bilo), a mozgaš se oko kozjeg mleka? Pa sestro, već si mu uvela kozu, čisto da te obavestim user posted image

(odgovor članu Biserce)
  Direktna veza do poruke: 121
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 23:11:02   
Anoniman
Može li mi neko objasniti šta je, for krajs sejk, jareća maramica i kako se to konzumira, šta li već?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 122
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 23:22:09   
Biserce
U ludjakinjo luda, pa to se stavlja na grudi, izvlaci slajmaricu, tj on izbljuje. Maramicu bacis a dete ti smrdi dok ga ne okupas:D

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 123
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 23:29:48   
boba 11
A to je ona maramica iz zeludcauser posted image

(odgovor članu Biserce)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Kozje mleko
5.11.2012 23:32:35   
Biserce
To stoji jaretu na grudima, salo obicno koje stiti pluca. To mm porucuje, ja bas ne znam anatomiju dom zivotinja

_____________________________

Ako si bogat samo onim sto lopovi mogu ukrasti i moljci pojesti....sa cim ces ostati ako lopovi zbilja ukradu i moljci pojedu???

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here