Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:11:00
|
|
|
|
Rosita
|
Jutro. Ustali. D kašlje strašno. Nema T. Mrzim njegov kašalja, evo 5 godina a ne može da prestane bez inhalacija. Sad ću da ga inhaliram. Od ove dr vajde nema. Svima isto daje. Prebacila bih karton kad dođe beba ali ovde mi blizu, baš me nervira. Joj ljišo, ja sa D nisam koristila ni flašicu ni dudu. Nikad. Da li bi bilo korisno da kupim flašicu? Kakvu? Ili prosto da skoknem do apoteke, tj. Mm ako i kad treba... I ja kašljem grozno ali manje od D. Jadan, usta ne zatvara :(. Isti mm kad je bio mali... I ovaj drugi mi ima veci BDP a mm bije glas da je bio glavata beba , samo da ga ja mogu izgurati kad stigne vreme. Srećan i vama 8. mart!
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:18:10
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Hhaha Rosita nemam pojma da li i ja da kupujem jer ni D nije htela dudu a na flasicu nije znala da pije a opet nije da nisam ponudila.Pa tako cu i ovom deranu ako nece ne mora. D je vodu na kasikicu a posle na casu. Kad god bi pila na flasicu ona bi se zagrcnjavala i ja odustala, ne zna dete da pije iz flasice i to je to. A dudu sam pokusavala X puta da uvalim i kupovala raznorazne jer sam se nadala da ce nekako da je prihvati i da se uspavljuje s dudom i da joj ne trebam ja ali nikad nisam uspela i naravno odustala sam eheheh Bas se patite sa tim kasljem. Eto stari ljudi u pravu prvo trazis zdravstveni karton i pogledas zube pa se onda udajes hehehe...Salim se ja malo ali eto sta je genetika
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:22:30
|
|
|
|
milicicak
|
Rosi, ja sam imala jednu malu flasicu koju sam dobila uz punpicu i kupila sam jos jednu veliku. Aventove su bile. A i cucle su nam sve bile Aventove. Bilo mi je zgodno da imam za vodicu i da joj izmuckam Alernovu kad smo uveli. I nijednu vise nisam kupila :) nisam pristalica toga otrcace neko do apoteke ako zatreba iako imamo tri apotrke koje rade 0:24 u krugu od 2 min od kuce. Nekako uvek volim da imam neku rezervnu opciju za sve. Ova mala se jos razvlaci sa doruckom, posizecu :) meni je muka, jescu kasnije kad se malo smiri... Prokomentarisala je nasa pedijatrica da sam smrsala i da sam sva bleda, moram i krvnu sliku da proverim. A izmericu se kad odem na uz 16-og. Mini buba jedva ceka da vidi batu ili seku
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:26:22
|
|
|
|
Rosita
|
Vala baš :). Ja bre ništa nisam respiratorno poboljevala. A mm haos. Al bolje i to nego moje boljke... E, danas se završava nagradna igra . Evo ja da predložim nagradnu igru. Da članice glasaju za članice koje pišu najsuvislije i najkorisnije postove. Da vidiš kako će da poraste kvalitet pisanja. Ja bih odmah ispalila 5 članica barem Ps mili, nisam ni ja pristalica da skoknem, nego nemam pojma ništa o tome. Evo, recite mi kakvu flašicu da kupim i ja ću jednu da kupim, kad je beg bio cicija . Ne, ozbiljno, ajde samo kratak savet i nećemo off
< Poruku je uredio Rosita -- 8.3.2018 9:29:42 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:28:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
a ko ce da procenjuje kvalitet? Nemoj zezati da se danas zavrsava nagradna igra. Mislim ima ih vise.Ova za osmi mart danas al ne znam za ostale. Rr je vec pocela da baguje.Nego cudi me da nisu pokrenute seksi teme ili sam ja taj deo propustila??? Milicicak divno, sad sam procitala post sa prethodne strane, nisam znala da niste rekli bubici hheeh... Rosita ja nemam pojma koje sam uzimala za D al znam da je imala 3 flasice izmedju ostalih bila je i aventova ali kazem nije ona znala iz toga da pije hehehe..Tako da ja savet nemam. Evo cekamo ti i ja Milicicak da cujemo
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.3.2018 9:32:18 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:31:34
|
|
|
|
Rosita
|
Subjektivni utisci, al sam metodičar, ha? . Dopunih prethodni post. Miličice, divno za mini bubu! Kakva će to sestra da bude
< Poruku je uredio Rosita -- 8.3.2018 9:36:28 >
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:40:25
|
|
|
|
milicicak
|
Mi smo sve avent kupovali. Al slucajno. Pumpicu sam dobila Aventovu a ona je imala tu malu flasicu i cuclu. Pa da ne mesam kupila sam i veliku Aventovu. One su mi bile super jer su imale i onaj kao plasticni zatvarac za muckanje, sto je bio spas za muckanje Allernove. Ko je to rastvarao, razumece. A cucle su isto bile Avent da ni to ne mesam
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:47:06
|
|
|
|
Maslacak15
|
Rosita jesi probala caj od korena belog sleza?? Znas da ja nisamu tom fazonu, ali mislim da zaista ima dejstva na smimrivanje disajnih puteva. Milicicak bas lepo da se mni buba raduje- mnogo su slatki kad tako krenu... Ljiso, Madre sad ste me utesile Udjoh skoro na temu o kilogramima samo sto me slog nije strefio. Htedoh da proverim da topic nije "Ellite model look". Ispade sve imaju po 175 i 55 kila azajedno sa krevetom :):) Toliko sam ja imala u 5 om razredu osnovne skole. A ne smatram se debelom . Ja sam ovaj put probila 90 ( proslih puta sam se porodila na 88) ali to je zato sto sam imala dosta vise pre trudnoce. Sad sam na nekih +14 sto je ok. Ja inace od neke 34 nedelj u svakoj trudnoci prakticno prekinem da dobijam na tezini. Valjda beba kad poraste iznad 2-3 kila preuzme totalno komandu i uzima mi bas sve a ja se topim do termina . Zato na primer izmedju 20 i 28 nedelje dobijam po kilo nedeljno. p.s. Za caj: Kupis u apoteci. 2-3 kasicice suvog korena beleog sleza prelijes as pola litra hladne vode. Da odstoji 2-3 sata. Podgrejes da bude mlak (ne preko 50 stepeni!!- razgradjuju se polisaharidi) procedis i zasladis ako hoces ( mozes i medom). Ja sam to iskopala u prvoj trudnoci u ocaju sto me napao neki magareci kasalj i da znas da pomaze. Od tada dajem ideci kad ih nahvatam:) Ne bih stim lecila upalu pluca naravno ali mislim daima realno dejstvo na bronhije i smirivanje kaslja
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 8.3.2018 9:56:34 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 9:59:17
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maslacak ja sam krenula sa 84 u trudnocu
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 10:22:34
|
|
|
|
Rosita
|
Maslačak, u nekim ranijim turama sa pokušavala, slaba vajda . U ovoj nisam. Ali pije dečji sirup b.sleza. Kupiću i čaj... On popije max 200 ml dnevno bilo kakvog čaja.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 10:36:57
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja idem da spavam do podne Od mene po kuci dosta, u 12 pristavim rucak i da me vidi Bog.Ne mogu Gde nam je Bojana??? Jos se ne javlja
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.3.2018 10:38:22 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 12:02:42
|
|
|
|
Maraj
|
Evo mene u dz. Cekam upute.... Mili divno za devojcicu i njenu reakciju Ljiso sedim u dz i smejem se ko budala za tvoj komentar o slaninici pomislice zene u cekaonici da sam luda Jos nema Bojane boko javi se cim saznas rezultate
< Poruku je uredio Maraj -- 8.3.2018 12:04:10 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 12:36:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Ljiso sedim u dz i smejem se ko budala za tvoj komentar o slaninici pomislice zene u cekaonici da sam luda ta sta ces kad volEmo a tata koliko god svake godine da osusi nama zafali. Evo vec smo "tanki" sa slaninicom. ja gledam pride and prejudice, to mi je eto doza za osmi mart. Rosi da te obradujem ima jos jedna nagradna igra traje do 20.03.
< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 8.3.2018 12:45:44 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 12:47:01
|
|
|
|
bojana92
|
Trudnice samo da vam mahnem i pozelim srecan 8.mart 😊Krenula sam po rezultate,nadam se da nije nista strasno.Verujem da je moja devojcica odlicno.😊Hvala sto mislite na mene,cim ih dobijem pisem na temi amnio ,da cujem sta ce Maslacak da mi kaze.Ljubim vas puno
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 12:48:03
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Samo hrabro. Mislimo na tebe.
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 12:58:36
|
|
|
|
milicicak
|
Bojana, mislimo na tebe Odlucila sam da cas_tim mm i mini bubu, pohujem curece snicle za rucak. A pomfrit ce dobiti za veceru
< Poruku je uredio milicicak -- 8.3.2018 13:00:57 >
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:00:28
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bojana, mislimo na tebe
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:05:07
|
|
|
|
Rosita
|
Bojana, srecno. Bice sve dobro. Mi cemo uskoro kod dr. Cim pocne smena. Grozno kaslje, T 37.3, mora da ga poslusa i da mi savet za inhalacije, jos kad bih mogla da se oslonim na nju...
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:09:21
|
|
|
|
Maraj
|
Drage ja cu da odlepim. Stvarno mi vise nije dobro. Ovo je previse stresa za mene. Dr iz dz mi kaze da ja ne smem na ac tek tako zbog lekova koje uzimam. Prvenstveno zbog fragmina. Pita me sta su mi na to rekli u genetskom. Rekli su mi jedno veliko nista. Niko me nije pitao za terapiju. Kaze mi da ja moram prekinuti terapiju pred ac jer mi nece moci zaustaviti krvarenje. Ocajna sam. Isla sam ulicom i plakala. Sva sreca pa sam nabila kisobran da me ljudi ne gledaju. Dala mi je jedno 15 kojekakvih uputa I za hematologa koji treba da proceni moj rizik za ac i da mi obustavi terapiju. Svaki dan moram ici negde kod dr Malo mi je ovaj moj svakodnevni odlazak u dz po injekciju, jos sad i ovo.... Pri tom mi kaze da se kordocenteza radi u 22 nedelji. Ne amnio... ma ni sam vise ne znam sta cu. Onako uplakana sam zvala mm. Kaze mi da batalimo sve ovo i da se raspitam za nifty . Velike su mi to pare. Pa to su 2 plate mm a ja pri tom nemam primanja jos uvek na trudnickom. Joj odlepicu. Stvarno mi vise nije dobro koliko se sekiram i placem...
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:14:34
|
|
|
|
Dragce86
|
Nema od sekiracije nista, muz Vam je u pravu, bolje i to, baciti 2 plate a sacuvati glavu!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:21:17
|
|
|
|
Rosita
|
Maraj, draga, nemoj se sekirati, saberi se i preseci sta ces. Ako je tako, pozajmi za nifty, placaj na rate, radi sta god, kad dodje zuta minuta moramo iskopati novce.
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 13:32:05
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maraj bas mi je zao sto te tako cimaju. Neverovatni su. Ispade ipak zna dr iz DZ odlicno svoj posao. Gledaj to ovako. Dobila si informarcije. Sad razmisli sta ces. Jeste u 22oj je kordocenteza. Znaci oduzmi se pa se saberi. Imas informacije koje su ti potrebne i upute. Resi sta ces. Mozda ako eto zelis pitas jos jednog ginekologa za savet. Stavi pitanja na papir. Ja to tako. Sta se moze desiti ako prekines terapiju, sta se moze desiti ako ovo ako ono, koja je verovatnoca da ovo ili ono.. i td sve sto se pitas u sebi stavi na papir i onda pozovi ili dr ili idi kod drugog dr. E stvarno pogledaj nas, ove trudnoce nam sve nesto krenule....Nismo se bas nauzivale. Samo sekiracije
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 14:03:43
|
|
|
|
smeško
|
Maraj, nista ne vagaj. Trudnoća ti je odmakla. Nemas prostora za stres. Koristis lekove koji su ti potrebni, a kordocenteza je sama po sebi invazivna. Ne daj Boze da nesto krene kako nisi htela, makar i ne bilo tvojom greskom, nikada to sebi ne bi oprostila. Sve govorim iz iskustva. Mnogo lakse od toga se prezali novac. Ja ni cetiri meseca pre trudnickog nisam primila platu, vec sam zaboravila kako je to. Samo mm prima i imamo toliko neplaniranih troskova,...veruj mi, nije mi lako da tolike pare mesecno odvojim, ali mi smo hteli full test kad vec radimo. Mm me nagovorio, ali sada mi uopste nije zao. Zivi smo i zdravi, isplaticemo. Bitno je da se ja od 12. nedelje uopste ne nerviram zbog toga. I to je mnogo veci benefit od nove garniture, zavesa ili bilo cega drugog. Ajde, polako. Ljubim te!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 14:10:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, ja sam baš htela da te pitam šta ćeš zbog fraxija. U pravu su devojke, pare nisu ništa. Odreći ćeš se neke hrane i kojekakvih gluposti zarad svog mira.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18 8.3.2018 15:20:55
|
|
|
|
Maraj
|
hvala vam devojke Zvala sam nifty da se raspitam. Moze i kod njih na rate.. tako da odlucicemo danas/sutra sta cemo... malo sam se smirila...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici4 stvari koje mame NE ŽELE da čuju NAKON C...Postoji nekoliko stvari koje kao žena koja je imala carski rez ne bih radije volela da čujem NIKADA VIŠE.
IMAM 40 i TRUDNA SAMŠta bi bilo drugačije da sam rodila decu ranije, recimo u dvadesetim? Da li bih imala više energije, da li bi se moje te...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
играонице
пеперутка16
Колико често водите своју децу у играонице?