|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/18
7.3.2018 10:54:52   
Maraj
Smesko pa koliko si god imala kada si radila ac? Rece mi geneticar danas da mi je tripl ok. Nisam usla u onu crvenu zonu ali mi zbog godina obara onaj prosek . Joj samo da rodim ovo zivo i zdravo mislim da mi nikad vise nece pasti na pamet da rodim jos jedno. Jako je stresno sve ovo. Sva ova napetost, neizvesnost, iscekivanje.... a treba da se posvetim i mom detetu...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 201
7.3.2018 11:13:30   
smeško
29

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 202
7.3.2018 11:22:44   
Maslacak15
a cije je dete Marej u tvom stomaku kad moras svom da se posvetisuser posted image user posted image ? Tebi stvarno jos nije skroz jasno da beba stize.

Vidis ja sam znala da ti je triple losiji od doubla, zato je i moja reakcija bila da ce ti preporuciti amnio ali nisam htela da talasam i dizem pometnju kad ti je lekar vec rekao
suprotno. Ali to je jos jedan od primera kako se svako trpa a ne znaju stvari na zalost. Ok je da ne znaju, imaju drugo polje strucnosti ali onda bi trebalo da prepuste to kolegama koji znaju.

Sve u svemu ja i dalje ne mislim da si stara i da je tvoj rizik od godina visok. A ne mislim ni da su testovi takvi da bi zahtevali tetstiranje. Ali to je naravno tvoja licna stvar i odluka.

Moje starije dete je danas kuci, pookupio je neki virus. To znaci da smo danas u filmu 1000 zato 1000 zastouser posted image . Ali ne smem da se zalim sto je pricalica, posto tje verovatno na mene

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 203
7.3.2018 11:26:36   
Maraj
Joj maslacak user posted image
Ma mislim na moje vec rodjeno dete. Ne zelim da on oset_i da ja patim ili da sam tuzna. Na to sam mislila
A to sto kazes da nisam svesna da beba dolazi... mozda i nisam. Ja sam evo vec 5.mesec a ne stizem da uzivam u ovoj trudnoci. Samo se mlatim po lekarima i brinem

Smesko pa ti si bila mlada kad si radila ac. A sad ti nisu predlagali?

< Poruku je uredio Maraj -- 7.3.2018 11:27:15 >

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 204
7.3.2018 11:29:17   
Maraj
Maslacak zaboravih da te pitam.
Na poslednjem uz (vaginalnom) dr mi videla miom od 14mm. Nikad pre toga nisam imala nista slicno...
Pa me sad i jos brine, da l nema rizika da se radi ac ako imam miom?
Ne brinem se zbog mioma. On je tu pa je tu. Nego ac + miom jel to neki rizik ili ne?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 205
7.3.2018 11:38:06   
Maslacak15
ne verujem da je poseban dodatni rizik, tj pretpostavljam da nije nikakav. To je jako mali miom a i radi se precizno ultrazvucno vodjenje uzimanja uzorka. Tako da to nebi trebalo da igra ulogu.user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 206
7.3.2018 11:38:27   
smeško
Maslacak, stvarno se slazem sa tobom da se ovde trudnice previse nerviraju. Od strane lekara, naravno.
Maraj, ja sam radila zbog loseg dabl testa. NT je na uz bio 2,5 sto je gornja granica i to je povecalo rizik. Onda su rekli da sacekamo tripl. Kada je uradjen tripl, bio je super, ali zbog dabla ipak ac. Mislim, mogli su odmah da kazu, pa da radim u 16. nedelji, a ne da niko nece da radi u 19, a oni nemaju mesta. ! Izvade mi plodovu vodu u frontu, kazu mm da hitno odnese sam u N.Sad. Tamo ne zaseju odmah, pa zaseju, ali ne uspe, pa odu na odmor...i kada je bilo vreme da rezultat stigne meni bilo svejedno. Beba velika, ja usla u sedmi mesec,...Srecom, sve je bilo ok, ali nam rezultat nikad nisu poslali, nego su oni nas zvali da nam jave da je sve ok i da kada je sve ok nekada te analize i ne proslede.user posted image
Sve to zbog NT. Drugi put mi je dabl bio ok. Doktor mi je rekao:,,Jelena, ovi rezultati su dobri. A sto se tice rizika zbog godina, imate koliko imate, to ne mozemo da menjamo."user posted image
Sada, u trećoj, radili smo nipt test 26. decembra, a rezultati su stigli 05. januara.Ac necu ni raditi, niti su trazili.

< Poruku je uredio smeško -- 7.3.2018 11:41:30 >

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 207
7.3.2018 11:45:16   
Maraj
Smesko ja sam sad 20.nedelja. AC cu raditi u 22.nedelji. Zakazali su mi odmah u genetskom.
Znam da mi je rodjaka pricala da se ranine zakazivala AC u Palmoticevoj a radila u Frontu, pa je onda njen m morao uzorak da nosi u Palmoticevu u roku od pola sata od vadjenja plodove vode. Eto to je bilo pre 3 i po godine. Sada je valjda sve u Frontu.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 208
7.3.2018 11:52:00   
smeško
I tada je sve moglo u frontu. Samo nisu imali dovoljno reagenasa, zato se i zakazivalo, pa su zvali N.Sad i oni im izasli u susret. Palmoticeva je posebna prica. Ovoga puta nisam htela da prolazim sve isto, placam 14500 mesečno za test, ali me ne.boli glava. I to smo vec pola otplatili, imamo jos tri meseca. A posto ostavljamo i po malo para sa strane, mozda sledeceg meseca isplatimo sve do kraja i gotovo.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 209
7.3.2018 12:08:50   
Misha i Ljisha
Dobar dan.

Trening prosao super. I meni nesto nije tesko palo caskala sam sa tatama user posted image , ja danas bila jedina mama koja dovela dete na trening.

Kisa pada, onako za spavanje. Konacno sam kupila vanil secer da pravimo danas medenjake D i ja. Juce htedoh kad ono nemam sve sastojke a ne volim kad buckam nesto eto d bih zbuckala.

Otkazala sam cas jer nemamo grejanje i dalje pa bezveze da se dete smrzava kod mene.

Kupila sam 10 koverti za nagradnu igru, idem sad sa D da ukrasavamo user posted image Uf kola ili stan...Sto kaze moja mama luda masta radi svasta.

Maraj znas kako sam ja prosla. Ja zato i jesam odmah za amnio jer su mene vec u prvoj trudnoci izvozali i za dabl zato sam ja sad odmah i htela amnio. Al eto bojana nam sad u istom problemu. Pisala sam joj u inbox nadam se da ce se danas javiti. Bas mislim na nju vec danima

Rosita dobro je da nemas temperaturu.

a propo brige "o svom detetu" majke mi i ja kao da nisam trudna i da ne cekam dete nekad i kao da cu biti trudna jos godinu dana user posted image a priblizilo se.

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 210
7.3.2018 12:11:02   
Maraj
Ljiso ne pricaj mi nista...i ja sam se bas potresla kad je bojana javila za rezultate... mislim da je rekla da sutra ide po nalaze. Jedva cekam da se javi.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 211
7.3.2018 12:16:40   
Misha i Ljisha
Jao da jeste cetvrtak ja zaboravila.Ne znam zasto sam mislila da ce danas saznati nesto vise.

A kod nas su vrlo oprecne price o tim rezultatima amnio. Neki kazu vec nakon dve nedelje te zovu ako nesto nije u redu a neko kaze da cekas duze jer rade dodatne analize ako nesto nije u redu. Jedna zena je cekala rezultat amnio 10 nedelja. Dva i po meseca. Pa strasno. Ne znam sta da kazem, ali isto sto i ti Maraj nema sanse da cu imati jos dece i prolaziti kroz ovo ponovo. A i vala matora cu biti (Maslacak izvini user posted image )

Kazem ja mm, ti ces u startu malo da zanemaris batu i da se malo vise bavis sa D a ja cu oko bate. Tek ce meni muz: naravno da cu da ga zanemarim nemam ja vise zivaca za to user posted image . Kapiram kad ti dete ovako poraste mislim ima vec 5 godina onda kad cujes bebeci plac odmah se najezis heheheh...

Al dobro nekako cemo sve pregurati porasce brzo i deran.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 212
7.3.2018 12:20:25   
Rosita
Nasmeja me ovo "svoje dete". Maslačak oštro oko ima. To su baš primeri kako se nesvesno projektujemo u reči, maraj nam objasni i zašto.

Ja polako ulazim u koncept "svoje dece", al u koncept porođaja jok user posted image

Ljišo, kad smo kod plača i dreke, mislim da će to najviše od svega smetati D u vezi s bebom. Mi nismo bili u kontaktu sa bebama, u poslednja dva- tri meseca jesmo, jednoj bebi D je rekao- ej, prestani, zar ne vidiš da gledam crtani ?, a pri dranju druge zapušio je uši...

< Poruku je uredio Rosita -- 7.3.2018 12:23:51 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 213
7.3.2018 12:29:08   
Misha i Ljisha
Joj Rosita a moja se rastuzi sto place beba pa pridje bebi i pokusava da je animira user posted image . Ja isto verujem da ce joj biti stresno u smislu sto nece moci da mu pomogne.Bas joj jutros pricam kako ce nam jutro biti malo drugacije, da cu prvo batu dojiti pa kad zavrsi sikanje da cemo nas dve da nastavljamo dan da joj pravim dorucak i td. Tek ce ona: a ja cu batu da zabavljam i cuvam. Heheheh super. Videcemo kako ce biti u praksi.user posted image

Ali ono sto je sigurno jeste da znam sto posto da cu moci na nju da se oslonim. Bas onako cvrsto verujem u to nekako ZNAM da ce mi biti desna ruka i da ce mi zato sad biti sve lakse jer kad je ona bila beba nisam imala nikog a ovaj put imam nju. Ja sam jako protiv toga da starije dete cuva mladje ali cini mi se da ce ona bas da se sama "privati posla i odgovornosti"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 214
7.3.2018 12:36:46   
Rosita
E, to se i meni čini. Samo ja moram biti smirena i pametna i neće biti problema. Ja baš sanjam pre neko veče kako dojim bebu a D se kao ljuti. I ispričam njemu taj san. A on u fazonu pa to je samo san, taman posla user posted image Bebu sam sanjala par puta kao veću, napredniju, te odmah sedi, te radi stav na šakama, te samo što ne progovori, još nisam istražila šta to znači user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 215
7.3.2018 13:18:03   
Maraj
Namejte me va dve.
Ja sam ubedjen da je to do pola prvog deteta.
Pa sam sigurna da ce tebi ljiso tvoja d pomagti. To su devojcice. I ja sam u njenim godinama imala lutku bebu i pazila je ko da je prava.
A rosi to sa "gledam tv- nemoj plakati" bas mi lici na decake user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 216
7.3.2018 13:47:54   
vonavoj
Trudnice,nase bebe u stomaku sve osete..tako da su to vec sad nasa deca! Ona jos vise osete nego rodjena decauser posted image
Maraj.odradi i ac..pa ces biti mirna! Bogami trudnice,uzivajte u trudnocama..na mene ovi hormoni utici da sam smirenija,nego inace..

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 217
7.3.2018 14:29:15   
smeško
Da nije ipak bolovanje u pitanju, Von?user posted image user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 218
7.3.2018 14:44:25   
vonavoj
Smesko.ja jos radimuser posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 219
7.3.2018 15:02:15   
smeško
Aaaaaauser posted image user posted image user posted image
Oprosti ovoj smotanoj trudnici! Potpuno sam van koloseka!
Evo sada ni Makiju ne uspevamo da kontrolišemo temperaturu. Ne znam kako ne odlepim vec jednom.user posted image

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 220
7.3.2018 17:00:42   
Misha i Ljisha
Vidim da nam pala tema pa rekoh da je dignem user posted image

Umesile D i ja medenjake, odmaraju u frizideru

Idemo veceras i na balet. Taman pre toga ispecemo jednu turu barem kolaca

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 221
7.3.2018 17:22:26   
vonavoj
Ja danas idem da radim vaginalni bris..ako se mm smiluje da dodje na vreme..2 nedelje mu govorim da idem 7.3 od pola 6 do pola 7 se radi..jer idem privatno..
Malo pre me zove i kazr pravo sa posla idem u banku..rekooo heeelooo a ja moj bris..kaze *ebo te brisuser posted image kakav sad bris..i sta reci..moracu podsetnik da mu navijam i pisem sta imam i kad imam...user posted image

Direktna veza do poruke: 222
7.3.2018 17:35:32   
madre
evo i mene... i ja sam bila jutros na kontroli, odnela dr ove rezultate, sve je ok, da uzmem malo ferum. pogledao malo taj visak plodove vode i konstatovao da to i nije bas visak, nego eto ima je viseuser posted image jedno dete radi domaci, drugo se igra plastelinom. maleckom rastu petice pa je danima strasno i besan i jadan i nervozan,na momente mi ga je strasno zao, a na momente me strasno nervirauser posted image uz to ga muci i neka retka stolica koju ne moze da kontrolise i piska u gace! paniramo za veceru one harmonika krompire sa slaninom i ne znam cime jos, naci cu receptuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 223
7.3.2018 17:43:01   
smeško
More, nemoj ti nama recept nego krompirice!user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 224
7.3.2018 18:07:40   
Maraj
Jao von...muskarci su to!! Njima sve treba da se crta. Ja mom milion puta ponovim, on se buni... a posle ili zaboravi ili kaze nisi mi rekla user posted image
Neverovatni su majke mi.
Sto se petica tice a i ostalih zuba... mi hvala bogu , nusmo ih osetili sa L. Samo kad zine videm neki novi zub, pa tako i petice. Sad ima 20 zuba user posted image

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

24 moćne fotografije ožiljaka od carskog reza
„Sve smo majke - nije važno kako smo donele svoje bebe na svet“.
Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

играонице
пеперутка16

Колико често водите своју децу у играонице?

Click Here