|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
14.5.2021 19:08:19   
degu
Stigli su Bubice, cin 3 mi je nalaz, ali je skinuto sve i dr kaže da sam sad zdrava žena. Prve dve godine ću se kontrolisati na 6 meseci, zatim na godinu dana. 

Krvarenje se desilo jer sam prethodni dan malo više poteglila, bar ja tako mislim i on je pitao jesam li se naprezala. Dok sam spavala, kako sam ležala to se zgrušalo i kad sam ustala, ugrušci su počeli da ispadaju. Ja sam mislila da je zaostala menstruacija, da je možda bio sužen kanal, da nije sve izašlo, sli ne, sa grlića je bilo. Sanirano je hvala Bogu. Sad ne krvarim, samo sukrvica izlazi. Koristim vaginalete za epitelizaciju grlića. Nisam ni ja shvatila ozbiljnost oporavka pre svega i nemam pomoć dok je muž na poslu, pomaže mi kad dođe. Ništa me nije bolelo, osećala sam se kao da mogu i to je ono što me je prevarilo. Sad sam shvatila ozbiljno, pustila sam sve, deca su dobra, imam dvorište, izađu sami, sve ostalo može da čeka.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 12:21:53   
Nora332
Degu, ako mogu da te zamolim da mi pises nekako, tj posaljes privatnu poruku ovde,  ja ne znam ni gde su ni kako sama da posaljem. Apsolutno me identicna situacija ceka za par nedelja, isti rezultat, ista intervencija. Otisla da resavam trudnocu, izasla sa prekancerozom. Znacio bi mi savet nekoga ko je prosao kroz isto, a tebi i meni je u milimetar sve identicno, s razlikom sto ja jos nisam radjala pa me to dodatno plasi. Ako uspes da posaljes poruku molim te javi mi ovde da si je poslala pa da se snadjem nekako da pronadjem to cudo. I hvala unapred, hvala i sto si podelila iskustvo, napisala si nekome ce znaciti, evo meni znaci i to mnogo! 


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 12:51:50   
Filadendronka
Nora, nadam se da ce ti se Degu javiti i da ce sve biti ok. Za privatne poruke moras da ides na desktop verziju. Na mom tel u desnom uglu su tri tackice i u padajucem meniju odaberem "verzija sajta za desktop". Onda se otvori drugacija verzija RR i vidi se na vrhu Moja ringeraja, tu se nalaze poruke. 


(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 13:05:55   
Nora332
Hvala puno. Ne moze preko mobilnog? 


(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 13:39:15   
lesli


IZVORNA PORUKA: Nora332

Hvala puno. Ne moze preko mobilnog? 






Moze preko mobilnog, samo moras da izaberes desktop verziju sajta.
Inace, bas mi je krivo Nora sto prolazis kroz to. Drzim palceve da sve bude ok.

Degu, drago mi je da je kod tebe sve ok sada.Hvala ti sto si podelila pricu. Malo sam se zamislila, posto se meni redovno desava da po 2-3 godine ne idem na redovne kontrole. Ovog puta sam svesno usla u trudnocu, a da nisam odradila preglede, a proslo je bilo vec 14 - 15 meseci od poslednje u vreme kada sam zatrudnela.Sad dok se porodim, dok se sastavim... ima da bude opet 2.5-3 godine.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 14:40:20   
Nora332
Lesli, od srca molim sve zene da idu na redovne kontrole! Rak grlica materice je najzastupljeniji oblik bolesti kod zena a uspesno se resava i sprecava jedino redovnim pregledima. Moja mama je u mojim godinama imala konizaciju sa cin3 dijagnozom, a isla je na papu i kolposkopiju SAMO 6 meseci pre toga i SVE je bilo u redu.  Svuda pise da je to jedan jako spor proces, ali cinjenica je da je to sve individualno, kod nekoga se razvije sporije, kod nekoga brze. Bukvalno nema pravila. Jedini lek je redovna kontrola. 

Ja od 18.god idem na redovne kontrole na 6 meseci do godinu dana i do sada nisma imala ni najmanji problem. Moj rezultat biopsije je pokazao blagi ulazak u cin3, ja sam iskreno u teskom soku. Otisla sam kod ginekologa da odradim sve analize vezano za sterilitet i da vidim konacno sta se to zbiva sa mnom, i dobih ovo. Umesto da sada radim na bebici, ja strahujem za zivot. Gledam i pozitivno doduse i nadam se da ce ovo biti ok i da ce uspeti sve da skinu jer je jedino bitno nakon konizacije (bolnicke ili loop)  da pokaze rezultat da se uslo u zdravo tkivo, ali ima slucajeva kada ode i dalje, a to je ono sto mene plasi. Takodje mi nije namera da plasim ovde bilo koga, ali ako mogu da uticem makar na jednu zenu da krene redovno na kontrole, onda je moja misija uspela. 
Nadam se da ce mi se degu javiti jer mi variraju emocije, od bice sve ok do prestravljena sam. Takodje me i plasi to skracivanje grlica kod mene koja nisam jos ni radjala. 
Kod tebe konkretno bi trebalo da je sve ok jer kako su mi mnogi objasnili i papa i kolposkopija se rade u trudnoci tako da se nadam da si to obavila. Ako nisi, idi sto pre. Verujem da si skroz zdrava i zelim ti da nikad ne budes clan ove teme, ni ti niti ijedna druga zena. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 15:34:15   
Maslacak15
ako je cin dobro skinut on se ne vraca. jako je vazno ko analizira papa test. finska ima perfektnu stopu detekcije a radi se obavezno na svakih 5 godina ali se sve probe salju u centralnu laboratoriju. proces je spor o tome se jako puno zna. i jako je puno uradjeno u razvijenin zemljama redovnim skrininzima. dovoljno je na svake dve godine, nemci preporucuju na godinu ali ja mislim da to nema mnogo smisla.        rak grlica je u zapadnoj evropi pao na trece mesto ginekoloskih mLigniteta iza endometrijuma i raka jajnika a ima i jako dobru prognozu (malu smrtnost). te price o ucestalom raku grlica to vazi za indiju i slicne zemlje koja nemaju razvijene zdravstvene sisteme.
bas zbog toga sto se promene na vreme otkrivaju i skidaju i onda se ne vracaju.
ja vas sve razumem, to je psihologija i jako je neprijatno kad ti kazu imas poslednji stadijum pred kancer ali ako su uradili svoj posao kako treba nema nikakve bojazni. vracamo se na moj savet. ja bih tako nesto radila uvek u frontu visegradskoj ili na betaniji itd..
puno vas pozdravljam !!

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 15:42:17   
Maslacak15
da ne bude zabune, ja sam veliki zastupnik redovnih kontrola ali prosto nije to bas tako hokus pokus. nenpojavljuje se kancer za 5 minuta, narocito ne grlica. i ako je skinut CIN on se ne vraca. 


(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 16:29:50   
Nora332
Kao sto rekoh , maslacak, mojoj majci se cin3 pojavio nakon samo 6 meseci od redovne kontrole. Isla je redovno pre toga na godinu dana,a tada je igrom slucaja otisla na pregled jer se meni sredjivao ciklus,  dobijala sam na 15 dana pa me je odvela na pregled (dete sam bila) i rutinski se pregledala kad je vec bila tamo. Redovne kontrole su najvaznije, uz duzno postovanje ali ja zaista ne razumem odlaganje i zastupanje stava da je dovoljno jednom u 2,3 godine. Sa razlogom se zove prevencija. Svako ima prava na svoje misljenje, ja ovde govorim kao neko ko je imao slucaj u porodici, sama prolazim kroz to a i imam u bliskoj okolini minimum 5 zena koje su prosle kroz isto. Nazalost, one su dospele u tu situaciju bas zbog stava ''nisam bila bila 2-3 godine, ali nije strasno''. Kockati se sa ovim stvarima nije bas pametno, nema to veze sa psihologijom. Svaka zena moze jednom godisnje da odvoji tih pola sata i da joj posle bude mirna glava. Sto se tice Nemacke, imam prijatelje tamo, ali nemce, ne nase, upucena sam odlicno kako ide to kod njih, kao i u par drugih zemalja. Sve zene iz inostranstva koje poznajem idu na ove kontrole na tacno godinu dana. 
Sto se samih ranica tice i toga da doktori to zele da ''prate'',  to me licno uzasava. To se spali, sredi se, ides dalje. Ne vidim poentu drzati nesto u organizmu sto je potencijalni ubica. Pa nebitno i da je to 20 godina udaljeno, zasto bi se cuvalo. 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 16:35:41   
degu
Pa evo ja sam primer, pre 5 godina je bilo cin 1, znači za 5 godina je došlo do cin3, sporo to ide. Zato se treba kontrolisati, jer samih simptoma nema. Meni se jedino dešavalo nekad da ukoliko imam odnos prvi dan nakon ciklusa ili pred sam ciklus, posle odnosa imam jako malo krvi, to je sve. Kad se već javi intermenstrualno krvarenje, situacija je malo ozbiljnija. Meni oni moj cin3 nisu predstavili kao nešto loše, već je rezultat odličan jer je sve uklonjeno. Oni su prezadovoljni. Ja sam dobro sad, stalo je sve, mada još se pazim.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 16:46:56   
degu
Zato je vrlo važno ko radi samu analizu. Meni je u dispanzeru uvek papa bio dobar. Da nisam imala upornu dr-ku da tražim još jedno mišljenje, ne bih znala ništa. Nakon toga sam radila samo papu u laboratoriji koja šalje u Kamenicu uzorak. Midlim da je važno i kako se uzima bris. Sve to mora da radi neko stručan. Ja ne znam kako je moguće da kod nas običan ginekolog radi analizu uzorka i tako lupeta bukvalno rezultate, ali ja sam tako prošla. Samo citolog to može da analizira i tumači. I po meni papa nije dovoljno uraditi, potrebna je i kolposkopija i onda se dobija kompletna slika, a moj grlić se već i golim okom video da nije dobro. Ja kad sam pitala dr-a kako mi je pre 6 meseci bio dobar papa a sad loš? On je rekao da ni tad nije bio dobar, ali nije dobro urađena analiza, e to je problem.
Nora poslala sam ti pp.

< Poruku je uredio degu -- 16.5.2021 16:49:03 >


_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 16:47:01   
Maslacak15
nora ja samo mogu da pretpostavim da kod tvoje majke nije radjen Pap kako treba. Zato sto je to prakticno nemoguc scenario da se pojavi niotkuda za 6 meseci CIN3. Bitnije je kako se radi nego na koliko se radi. Za rak grlica postoje dosta robustne statistike, i zdravstveni sistemi koji su primenili razlicite rezime screeninga. I na osnovu toga mogu da kazem da je na 2 godine verovatno vise nego dovoljno da se otkriju na vreme skoro svi sporni slucajevi. Ko sto rekoh finska radi na svakih 5 godina i imaju bolje cifre nego nemacka koja na papiru preporucuje na godinu dana. Ali u finskoj verovatno ode svaka zena i analiza se radi kako treba. Ali i u nemackoj nije lose stanje, screeninzi su dramaticno smanjili ucestalost raka grlica.
Rak grlica materice je primer napredka medicine. Pozitivnog napretka. Postoji i vakcina i ja cu moju cerku verovatno vakcinisati u pubertetu. JA licno ne smatram da je svrsishodno ici na 6 meseci osim ako se prati konkretna promena, ali ja to nebih ni pratila. Da meni nadju CIN 1 ili CIN2 ja bih odmah insistirala da ga skinu i nebi pratila nista....


(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 16:49:26   
Maslacak15
upravo ovo sto prica Degu. Bas to sam zelela da objasnim.....user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 19:32:10   
Nora332
Degu, odgovorila sam i poslala privatnu poruku, jedva sam se snasla, otkucam lepo sve i kliknem na ''posalji poruku'',  i nema je. Nema je ni ispod tvoje poruke, a ni medju poslatima. Javi mi da li si je primila, da li tako treba, ja nista ne razumem, konfuzno mi je to oko privatnih poruka.




(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 19:46:04   
Nora332


IZVORNA PORUKA: degu

Zato je vrlo važno ko radi samu analizu. Meni je u dispanzeru uvek papa bio dobar. Da nisam imala upornu dr-ku da tražim još jedno mišljenje, ne bih znala ništa. Nakon toga sam radila samo papu u laboratoriji koja šalje u Kamenicu uzorak. Midlim da je važno i kako se uzima bris. Sve to mora da radi neko stručan. Ja ne znam kako je moguće da kod nas običan ginekolog radi analizu uzorka i tako lupeta bukvalno rezultate, ali ja sam tako prošla. Samo citolog to može da analizira i tumači. I po meni papa nije dovoljno uraditi, potrebna je i kolposkopija i onda se dobija kompletna slika, a moj grlić se već i golim okom video da nije dobro. Ja kad sam pitala dr-a kako mi je pre 6 meseci bio dobar papa a sad loš? On je rekao da ni tad nije bio dobar, ali nije dobro urađena analiza, e to je problem.
Nora poslala sam ti pp.



Apsolutno se slazem sa svim, nazalost zene veruju svemu danas pa olako shvataju briseve, a ne moze svako da ih radi. Potpuno si u pravu. Papa i kolposkopija idu u duetu, barem ja jos nisam cula da neko radi jedno bez drugog. 
Isto sam pitala majku, maslacak, ko ti je radio papu? Rekoh joj isto sto si ti sada meni. Jedini logican zakljucak bio mi je da to nije uradjeno kako treba, mislim na papu.  Radila je doktorka koja je i vise nego strucna, njena bila 20god, moja 10god. Citolog ukljucen. Radila joj je j konizaciju, zaista predobar doktor. Tu sam umukla, jer jednostavno ne razumem sta se tu desilo za 6 meseci a znam ko je gledao i ko je citao i uzimao briseve. Tako da iskreno mislim da je sve individualno. Znam dosta primera kao sto napisah i kod svakog je razlicito napredovalo, nijedan slucaj ne moze da se poredi sa onim drugim (od ovih koje ja licno znam). 
Ja licno smatram da su ginekoloski pregledi stvar licne kulture, kao stomatolog npr, i za to sam i bicu zauvek - da se kontrole rade jednom godisnje jer svaka zena toliko moze da izdvoji vremena, bolje spreciti nego leciti. Sad, ko ne zeli da ide, ne mora, nije mi poenta ovde nikoga da prisiljavam. Iznosim svoje misljenje. 5 godina mi je van pameti, iskreno. Raspitacu se bas o tome, zbunjena sam zaista tom informacijom. Super ako njima to odgovara, licno se ne slazem sa tim ali dobro. 
Cin1 je inace odmah trebao da se pomeri, ne razumem te doktore koji ''prate'' te promene, vec sam pisala. 
Kako god se okrene, neprijatne situacije je moguce izbeci, meni je uzasno tesko sto sada prolazim kroz ovo umesto kroz trudnocu, zaboravila sam da pitam doktora koliko nakon loop-a mora da se pauzira sa pokusavanjem. Zalosno, jer jedini problemi su mi bili stitna i prolaktin, a to se resilo lekom za stitnu, super su mi rezultati, ali eto. Sudbina. Sad operacija umesto bebe. Valjda cu nekada da docekam i ja da budem mama, pocinjem da sumnjam da mi se ne da iz nekog razloga. A mozda je to samo psiha, ko ce ga znati. A da, sve zene koje znam da su radile konizacije su vec bile majke (sem jedne, ona je normalno rodila posle).  Da li vi poznajete nekoga ko je nakon konizacije imao problema u trudnoci? 

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 20:03:59   
Maslacak15
nora da ne pricam nadobudno ja zaista se ne oglasavam kad neznam sigurno. informaciju imam od sefice velike klinike za ginekologiju iz berlina i nisam je sad proveravala ali evo kad ti izrazavas sumnju sam i proverila i naravno da je tacno.


Governmental Decree of Screenings obligates the municipalities in Finland to provide free of charge cervical cancer screening every five years for women between 30–60 years of age, and breast cancer screening once every 20 to 26 months for women between 50–69 years of age.

radi se specificno o screeningu na rak grlica a ne na odlasku ginekologu. njega sigurno treba raditi godisnje ili po potrebi i cesce  meni je to struka i nebih da se raspravljam. rekla kazala stvarno isto ne mogu da diskutujem niti mogu da znam da intetpetiram nekakve situacije koje su bile. ali znam sasvim sigurno da je rak grlica dug i postepen proces koji je posledica latentne HPV infekcije tranzicione zone grlicica gde se sastaju kolumnari imskvamozni epithelijum. 

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 20:52:22   
BubaBubica
Ne znam da li je konizacija i loop isto,ja sam imala loop intervenciju u decembru i u februaru ostala trudna. Prošle dve trudnoće smo čekali pola godine da ostanem trudna, i dr kaže da ova leukoplakija nije bila tu od juče već godinama. Ako nema druge prepreke, sigurno ostaješ trudna čim dr da zeleno svetlo da može. Sve zavisi i koliko će skidati grlić, ako neće mnogo onda ne bi trebalo biti problema.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 21:19:41   
Nora332


IZVORNA PORUKA: Maslacak15
meni je to struka i nebih da se raspravljam 



Maslacak, izvini, ali ko se raspravlja sa tobom? 

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 21:23:36   
degu
Nora pisala sam ti pp, jesi udpela da nađeš?
Ima tu sigurno raznih faktora, tsčnost papa testa je 65%, ali svakako može da pomogne. U mom slučaju je pokazao nešto pre 5 godina i sad, između je bio dobar, nemam objašnjenje ni za to, ali se vidi da je ipak došlo do pogoršanja za ​to vreme. Nora znam da ti je ovo sad strašno, ali ko zna zašto je to dobro, prvo reši zdravlje, da budeš najbolji mogući smeštaj za bebicu. Nek ona raste u najzdravijoj sredini. Znam mnogo njih koje su i posle obične konizacije ostale trudne i bez problema iznele trudnoću, biće sve u redu, samo polako, jedno po jedno user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu BubaBubica)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 21:47:14   
Nora332


IZVORNA PORUKA: Nora332

Degu, odgovorila sam i poslala privatnu poruku, jedva sam se snasla, otkucam lepo sve i kliknem na ''''posalji poruku'''',  i nema je. Nema je ni ispod tvoje poruke, a ni medju poslatima. Javi mi da li si je primila, da li tako treba, ja nista ne razumem, konfuzno mi je to oko privatnih poruka.







Degu, evo poruke, verovatno nisi videla. Ne snalazim se sa privatnim, danas sam prvi put usla u to. Hvala ti puno na podrsci!  U pravu si. Ko zna zasto je to dobro. 
Bubice, hvala i tebi puno, bas me je ohrabrila tvoja prica. Jesu loop i klasicna konizacija isto, i loop je konizacija, ima manjih razlika. Manje se skine kad se loop radi, vise grlic ocuva. Lakse se prolazi kroz oporavak, nije u opstoj, iako mi je degu danas napisala da je ona u opstoj bila pa sam se bas zbunila, ali nije joj stigla moja poruka 😁

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 22:27:12   
lesli
Nora, poruke se ne salju ako predugo kucas ili ubacujes smajlije sa telefona. Onda samo izbaci...
Sto se tice pape i kolposkopije, rade se do nekog momenta u trudnoci, tako da ja cekam porodjaj i posle toga ce sigurno proci par meseci dok se sastavim i dodjem sebi.

Mada po ovome sto maslacak pise i to ce biti ok razmak.

(odgovor članu Nora332)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
16.5.2021 22:28:28   
lesli
Inace i ja znam osobu kojoj je radjena konizacija i posle toga je ostala trudna i trudnoca joj je prosla ok.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
17.5.2021 9:25:30   
degu
Ispisala sam kilometarsku poruku i izađem slučajno 😭
Nora nije mi stigla tvoja poruka, ali piši ovde sve što te zanima.
Koliko sam ja razumela konizacija se radi običnim hirurškim nožem i ima krvarenja tokom i nakon intervencije. Konusno se skida deo grlića, nakon konizacije su moguće komplikacije u vidu suženja cervikalnog kanala što otežava začeće. Kod LOOP ekscizije ( meni tako piše, ovde je LEEP, mene to zbunjuje 😄) se radi tim radiotalasnim koncem ili omčom i krvarenja nema, može se desiti da ga ne bude ni u postoperativnom toku.
Meni je rađeno u toj plitkoj opštoj anesteziji, spavala sam 20 minuta, nakon toga sam odmah bila svesna i komunikativna. Moj dr je bio više za totalnu nego za lokalnu anesteziju. Ja sam se plašila, međutim, zahvaljujući njoj sama intervencija mi je prošla bez ikakve traume. Bolove ni najmanje nisam imala, osećala sam se kao da nije rađeno ništa. To je ono što me je i prevarilo pa sam odmah počela da radim. Sad bih otišla 14 dana na bolovanje i stvarno usporila. Zaboravila sam da napišem da mi je uradio i eksplorativnu kiretažu cervikalnog kanala i to poslao na ph analizu. Tu nisu pronađene abnormalne ćelije. Pretpostavljam da to rade da se vidi da li se ta promena dalje širi na telo materice.
Ja sve pišem kao laik, onako kako sam posložila u svojoj glavi, ne mora da znači da sam u pravu.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
17.5.2021 10:31:56   
BubaBubica
Onda nam je rađeno na potpuno isti način. Ja sam kao mirovala ali dosta sam sedela i ipak dizala sina kad sam mu prala ruke ili menjala pelenu, pa se krvuckanje odužilo, iako su i meni rekli nema dizanja ničeg težeg od kašike, a to je zaista važno.

_____________________________

*2009*
*2011*
*2016*
*2019*
*2021*

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: LLETZ / LEEP / konizacija omčom
17.5.2021 14:10:35   
Nora332
quote]IZVORNA PORUKA: lesli

Nora, poruke se ne salju ako predugo kucas ili ubacujes smajlije sa telefona. Onda samo izbaci... Sto se tice pape i kolposkopije, rade se do nekog momenta u trudnoci, tako da ja cekam porodjaj i posle toga ce sigurno proci par meseci dok se sastavim i dodjem sebi. Mada po ovome sto maslacak pise i to ce biti ok razmak.
[/quote]

Nisam znala za poruke, hvala. Ja ubacila smajlije sa telefona, verovatno se zato nije ni poslalo. Primetila sam da uprava dosta pita za savete vezano za menjanje sajta, ja bih uz nestajanje otkucanih poruka dodala i da bi moglo da se sredi ovo oko privatnih poruka i ubaci i za mobilnu verziju. 
Ja bih ti iskreno savetovala da vezano za testove pitas iskljucivo ginekologa i nikoga vise. Maslacku jeste ovo struka ali koliko sam upucena nije doktor (ginekolog), a ja sam jos manje. Sve je receno iz najbolje namere, naravno, ali najpouzdanije je ipak konsultovati se sa svojim doktorom. Licno nikada nisam cula ni od doktora raznoraznih ni od zena da je razmak 2-3 god ok, znam par doktora koji kazu da ako je zena bas potpuno zdrava ok je uraditi i sa do dve godine pauze, ali iskreno redje sam ih sretala. Pisem ovo iz najbolje namere, nakon sto mi se sve ovo desilo zaista ne zelim nijedna zena da prodje kroz isto (ili slicno), jer su upravo redovne kontrole to sto sprecava ovakve situacije. Ako ti nesto znaci, moji rezultati su svi uvek bili super, istina je da sam celog zivota isla na 6 meseci do godinu dana i sada napravila po prvi put ikada pauzu od skoro 3 godine, zato me je i ova tema pogodila. Moja doktorka je prestala da radi, meni su se privatno svakojake stvari izdesavale i jednostavno sam zaboravila na sve to, isla sam par puta na ultrazvuk a ovo mi je stajalo nad glavom ali sam bila u potrazi za novim ginekologom jer sam tip koji se veze za jednog doktora i ne menja. Zatim je krenula pandemija, tu se jos stosta iskomplikovalo i na kraju jedva dodjem do trenutnog doktora koji je stvarno profesionalac nad profesionalcima. Ranije sam mislila da je moja bivsa doktorka vrh, sada vidim koliko je on iznad nje. Ovde se zene grabe za njega, tesko je doci do njega ali eto uspeh pre par meseci konacno. I sta se desilo, bas nakon te pauze, tolike, po prvi put ikada, ja dodjoh u ovu situaciju. Krivim sebe, jer sam toliko odgovorna oduvek bila, i sve mislim da sam nastavila po starom i da nisam pravila tu pauzu, do ovoga ne bi ni doslo. Nadam se sada clanice koje ovo citaju razumeju malo bolje zasto sam ''ostrija'' po pitanju pregleda. Jednostavno ne zelim da bilo ko prolazi kroz ovo jer je apsolutno moguce izbeci. Meni je jako tesko jer sam citala da cu morati da pravim pauzu par meseci sa pravljenjem bebe, a vec cekam godinu i po dana, sve je to dosta uticalo na mene. Moje namere su najbolje, nisam maliciozna osoba i zaista govorim iz duse, plus sto sam okruzena medicinskim radnicima (polovina porodice i familije, prijatelji), vecina radi po belom svetu, tako da iako se ne bavim medicinom ne pricam napamet jer sam vrlo temeljna po prirodi. Ja se izvinjavam ako je ispalo da napinjem, ali volela bih da je mene neko napinjao vezano za ovo

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here