|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Policistični jajnici
22.3.2013 14:18:30   
Anoniman
glukica, kako imas IR,a nije ti povisen insulin? ne razumem.. user posted image
naravno da mozes i smrsati uz ovakav nacin ishrane.

little one, mozes li mi napisati predlog tvog jelovnika?
informisala sam se dosta i puno toga korigovala.. ali ne pridrzavam se bas onako kako bi trebalo. recimo beli hleb vise uopste ne jedem, samo integralni, a i njega i manjim kolicinama. krompir minimalno, nikada vise kao samo stalan obrok, vec eventualno u lonac cobre ubacim 1-2 krompirica, sargarepu takodje. ako imam potrebu da nesto grickam uzmem bundevino i suncokretovo seme, ili kikiriki, badem.. voce jedem, ali ne u nekim preteranim kolicinama, banane izbegavam.. slatkise ima skoro godinu dana kako sam jako smanjila, a ranije sam bila pravi zavisnik. sada mi se desi da pojedem nesto, ali retko i nesto sitno, recimo stanglu cokolade ponekad, ako mi padne secer.
pila sam do nedavno omega 3 kaplulice, kazu da puno pomazu, regulisu insulin. a cula sam isto i za hrom, ali u tim nekim tabletama koje sam gledala je bilo vestackih zasladjivaca, pa sam odustala. racunam, onda je veca steta nego korist od njega..
da li ti se desavalo da imas hipoglikemije? to je cest pratilac povisen insulina, jer toliki insulin vuce secer iz krvi, pa pada.. da li si ih imala kada si pocela da pijes tablete? meni je zbog toga i bilo frka da ih pijem, jer sam se plasila da mi ne obara jako secer, a to je jako neprijatan osecaj, i opasan..

(odgovor članu glukica)
  Direktna veza do poruke: 1226
   RE: Policistični jajnici
22.3.2013 17:02:55   
Anoniman
zaboravih da ti napisem...malo sam istrazivala i dosla do saznanja da nije isto glikemijski i insulinski index. tj. konzumiranjem pojedinih namirnica razlicito skace insulin, a razlicito glikemija. zato je za nas bitno da znamo insulinski index, a ne glikemijski.
evo linkova (izvinjavam se, chrome mi ne daje mogucnost da napravim lep link)

http://www.building-body.com/forum/threads/29059-Inzulinski-indeks-popis-namirnica
http://www.mendosa.com/insulin_index.htm
http://www.xsport.rs/forum/hrana-i-voda-su-ipak-osnova-svega/insulinski-indeks/
http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?topic=23634.30

a mozda ne bi bilo lose da otvorimo temu o ishrani zena koje imaju IR, pa da tamo nastavimo... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1227
   RE: Policistični jajnici
22.3.2013 17:05:35   
glukica
Ja sam se lecila u Beigradu i nekih 6 god sam bila na sioforu,tada sam i jako smrsala (imala sam visak oko10 kg) ali sam smrsala dijetom(od nutricioniste). Jednom su mi radili svakakva neka ispitivanja,koja su trajala nedelju dana.Nakon toga mi je doktor rekao da imam kao insulinsku rezistenciju,ali nista drugo tj.nista opsirnije nije ulazio sa mnom u pricu oko toga. Mozda se nisam lepo izrazila,mislila sam da nemam neki problem oko toga i nisu mi nista nagovestavali lekari sta treba da radim.kasnije sam povratila tih 10 kg,a sad posto imam 29 god cini mi se toliko tesko da smrsam(skoro nemoguce). I nikada vise nisam nikakve kontrole radila za tu insul.rezistenciju? nadam se da me razumes,nisam bas strucna oko svih izraza,vi znate vise od mene cini mi se user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1228
   RE: Policistični jajnici
22.3.2013 21:31:58   
little_one
macaki, super ideja za novu temu...hajde otvori pa cemo tamo nastaviti...

A sto se tice mog prijedloga jelovnika...pa ne drzim se sad nekog jelovnika...pazim sta jedem ali kako dojim trenutno i nisam bas striktno da pazim....imala sam hipoglikemije i strasan je osjecaj, znojis se a suva ti koza...neka vrucina i treskavica te obuzme...uh...bitno je imati nesto pored sebe da se pojede i bice ok...

ovako kod mene je situacija da ne jedem hljeb, jaaaaako izbjegavam tjestenine a ako ih jedem obicno jedem spagete i al dente su kuvane i oprane pod vodom, gledam da jedem dosta voca i povrce bareno na pari, piletina (bijelo), junetina i teletina, puuuuuuno vode i izbjegavati preradjevine (pastete, salame, virsle, namaze) kao i slatkise (mozda cokoladu sa 70 posto kakaoa ali ja tu znam nekad da varam). Od mlijecnih nemasno mlijeko (1.5), mladi sir i stari sir (domaci)...znaci sto manje preradjevina (od preradjevina koristim ulje :( i ponekad margarin ali jako rijetko....konzerve ne dolaze u obzir u bilo kom obliku....imam ja tu jos dosta gresaka ali sa ovim nacinom ishrane barem trenutno samo odrzavam kilazu (dojenje je cudo, vuce te da jedes i kad nisi gladan).

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1229
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 1:09:17   
Nađolina
http://www.ringeraja.rs/forum/Insulinska_rezistencija/m_1291798/tm.htm 

_____________________________

" Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono ALI svaki put kad kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš... "

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1230
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 1:11:52   
Nađolina
VIDI MENE... ccc... Cure, to je nova tema o IR pa da tamo nastavimo? Sta kazete? Skroz mi skrenusmo sa teme o PCOS :)
Ps. Meni stigla i druga tura nalaza, i sve 5+ :=)

_____________________________

" Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono ALI svaki put kad kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš... "

(odgovor članu Nađolina)
Direktna veza do poruke: 1231
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 1:32:02   
hannyyin
cao devojke ja sam nova ovde na forumu .. i zelim da vam prenesem moje iskustvo po pitanju policisticnih jajnika i trudnoce! pre 4 god sam saznala da imam PCSO i od tad pocinje moje istrazivanje na tu temu ,imala sam srecu da nakon kraceg vremena naidjem na odlicnog lekara koji je mogao da mi kaze tacnu dijagnoyu i odmah mi je dao metaformin da pijem i ujedno sam isla na pracenje ovulacije ,u pocetku su mi bile menstruacije jako neuredne i vremenom su se dovele u red koliko toliko...nakon par meseci pracenja ovulacije ustanovljeno mi je da i uz metaformin ja nemam prave ovulacije tj. jajnici su mi toliko zadebljani da folikul nemoze da probije opnu jajnika ,i predlozeo mi je da radim laparoskopiju ili tacnije driling jajnika to je busenje rupica na jajniku i samim tim se regulsu hormoni i zapremina jajnika se smanjuje ..imala sam super iskustvo jer me nije nista bolelo i nakon dva dana od operacije sam izasla i setala bez ikakvih problema, sve u svemu da skratim pricu nakon par meseci pracenja ovulacije ja sam ostala trudna iako sam mislila da nikad necu,isla sam i na akunputuru i pila razne cajeve i vitamine tako da je sve pomalo urodilo plodom,hocu da vam kazem da ako sam ja ostala trudna mislim da moze svaka user posted image !! ako mogu nekom da pomognem nekim savetom vrlo rado cu !!!

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1232
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 7:46:54   
milenatea
hanny, dobro dosla i bravo user posted image
svim pcos-ovkama ovde znace pozitivna iskustva

(odgovor članu hannyyin)
Direktna veza do poruke: 1233
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 22:56:56   
cvrcak84
hannyyin dobro dosla i bravo user posted image Meni je dr. spominjao neku opciju za operaciju tih cistica, kaze naprave se dva ili tri reza na stomaku po 1cm i nekim iglama se izbuse te ciste, kao poslije toga janici cvjetaju... Ali meni operacija zvuci strasno pa molim Boga da do toga ne dodje, da to sve regulisem i uspijem ostati trudna bez op.
Ja pijem Aglikem i nadam se da ce biti dobro, dosta cura ima sa pozitivnim iskustvom vezano za PCOS i IR pa zelim da i meni to bude rjesenje...user posted image


_____________________________

Imperare sibi maximum imperium est!

(odgovor članu milenatea)
Direktna veza do poruke: 1234
   RE: Policistični jajnici
23.3.2013 23:00:47   
cvrcak84
http://www.ringeraja.rs/forum/m_1291798/mpage_1/key_/tm.htm#1291798

I da... Hannyyin mozes svoja iskustva da podijelis sa nama i na novoj temi...

Izvinite sto sam ubacila ovako link, nisam znala da ubacim onaj KLIK user posted image

_____________________________

Imperare sibi maximum imperium est!

(odgovor članu cvrcak84)
Direktna veza do poruke: 1235
   RE: Policistični jajnici
25.3.2013 15:04:22   
Anoniman
nadjolina, hvala za temu user posted image

(odgovor članu cvrcak84)
  Direktna veza do poruke: 1236
   RE: Policistični jajnici
25.3.2013 17:13:39   
Nađolina
ma nema na cemu :) ja sam imala problem sa ir a imam i pcos, pa hocu da razmjenjujemo iskustva :***

_____________________________

" Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono ALI svaki put kad kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš... "

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1237
   RE: Policistični jajnici
27.3.2013 2:10:34   
hannyyin
drago mi je da moje iskustvo moze da pomogne nekome ,jer se secam ja koliko sam provela vremena po forumima tragajuci za resenjem i pozitivnim iskustvima .. dve i po god ako ne i vise smo pokusavali i bila sam ocajna jer sam stvarno mislila da nikad necu zatrudneti i da je moj problem neresiv !! kada mi je doktor rekao za laparaskopiju bila sam u soku jer mi to nije bilo ni na kraju pameti ali tada je to bilo jedino resenje i tek kasnije sam shvatila da je bolje to nego da sam se kljukala nekim hormonima a i ujedno mi je radio i hsg sto je bilo dobro...operacija je stvarno smesna i nista ne boli tako da bolje je mozda to uraditi sto pre nego odlagati !! ja sam na kraju zatrudnela kad sam rekla sebi da sledece god idemo na vestacku i taj sam mesec ostala trudna i to smo taj mesec imali maltene dva puta odnoseuser posted image ..eto modza ima malo i iz glave kada se opustis mada sam i tada mislila o tome samo moyda u manjoj meri !! probajte sa akunpunturom ,peruvian maka je isto odlicna ona se porucuje iz novog sada ja mislim ,ruska mumija je super nju sam pila tih yadnjih par meseci ,od cajeva hajducka trava ,macina trava i virak ,puno setnje i vezbanja po mogucstvu na planini..samo sto moras da budes upooran sta god da pijes i da neodustajes ..

(odgovor članu Nađolina)
Direktna veza do poruke: 1238
   RE: Policistični jajnici
3.4.2013 10:08:34   
glukica
Lepo je cuti takva iskustva, meni bas ulivaju nadu user posted image ja pokusavam da sredim ciklus imam pcos. Bila sam na akupunkturi i pila neke cajeve kineske na preporuku te iste dr, prvi mesec sam dobila, ali evo drugi preskocio user posted image dr mi kaze da jos tih cajeva moram da narucim, toliko dugo nisam spontano dobijala da mi je telo zbunjeno user posted image moram da se borim sta cu, muka mi je vise od kljukanja lekova i kontraceptivnim tabletama. Cekam te cajeve ovih dana pa da pijem i vekam ciklus, bice valjda dobro user posted image puno pozdrava vam saljem user posted image

(odgovor članu hannyyin)
Direktna veza do poruke: 1239
   RE: Policistični jajnici
17.5.2013 13:42:03   
pozitivna
Drage moje Koji su simptomi policisticnih jajnika ili dali ih uposte ima?

(odgovor članu glukica)
Direktna veza do poruke: 1240
   RE: Policistični jajnici
17.5.2013 15:13:15   
little_one
Naravno da postoje! Pco ili policisticni ovariji su predstavljeni ultrazvucno kao slika jajnika koji imaju na sebi ciste. Najcesci simptom su neredovni ciklusi bez ovulacija,gojaznost (najcesce u predjelu stomaka - muski tip gojaznosti), maljavost, koza u losem stanju....naravno nekad se desi da nema ovih simptoma ili su mnoooogo blazi, pa nema gojaznosti ili maljavosti ali su ciklusi neredovni pa znaju svaki mjesec da u razlicito vrijeme budu, a nekad znaju biti i na svakih pola godine pa i duze...to je ona prva slika koju moze svako da uoci a moze se potvrditi na vise nacina pa se tu onda govori o pcos-u sto je u stvari sindrom policisticnih jajnika jer policisticni jajnici nastaju zbog neke druge disfunkcije u organizmu pa se uglavnom ne lijece i ne mogu lijeciti sami jajnici vec ta bolest...pa se gleda hormonski status (inverzija lh i fsh gdje je lh visi i do nekoliko puta), hormoni inzulin, hormoni stitne zlijezde, muski hormon testosteron koji je najcesce povisen) i to su najcesci simptomi pcos-a...iscitaj temu pa ces malo jos bolje da se informises o tome...

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 1241
   RE: Policistični jajnici
25.5.2013 17:03:29   
pozitivna
IZVORNA PORUKA: little_one

Naravno da postoje! Pco ili policisticni ovariji su predstavljeni ultrazvucno kao slika jajnika koji imaju na sebi ciste. Najcesci simptom su neredovni ciklusi bez ovulacija,gojaznost (najcesce u predjelu stomaka - muski tip gojaznosti), maljavost, koza u losem stanju....naravno nekad se desi da nema ovih simptoma ili su mnoooogo blazi, pa nema gojaznosti ili maljavosti ali su ciklusi neredovni pa znaju svaki mjesec da u razlicito vrijeme budu, a nekad znaju biti i na svakih pola godine pa i duze...to je ona prva slika koju moze svako da uoci a moze se potvrditi na vise nacina pa se tu onda govori o pcos-u sto je u stvari sindrom policisticnih jajnika jer policisticni jajnici nastaju zbog neke druge disfunkcije u organizmu pa se uglavnom ne lijece i ne mogu lijeciti sami jajnici vec ta bolest...pa se gleda hormonski status (inverzija lh i fsh gdje je lh visi i do nekoliko puta), hormoni inzulin, hormoni stitne zlijezde, muski hormon testosteron koji je najcesce povisen) i to su najcesci simptomi pcos-a...iscitaj temu pa ces malo jos bolje da se informises o tome...

Cula sam da je zenska bukvica dobra za polucisticne jajnike ali neznam kako se koristi ? Sveza ili susena ?
Pozdrav za sve

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 1242
   RE: Policistični jajnici
10.6.2013 16:04:27   
Minja23
moje iskustvo sa PCOS-om,sa kojim verovatno i dalje muku mucim.kazem verovatno jer je otkriven prosle godine u aprilu i na osnovu ogtt testa dat mi je siofor.nisam ga podnosila toliko lose dok mi se terapija nije povecala na 2x1000mg.e tada su poceli problemi sa svakodnevnim mucninama,povracanjem,nesvesticama...s tim sto zelim da napomenem da do tada nisam znala sta je nesvestica,a za ceo zivot povratila sam mozda 5 puta ukupno.imam 26god.to je za mene bio sok.smrsala sam toliko da mi je jedino oliva bila konkurencija,s tim sto ni pre terapije nisam bila gojazna osim sto sam imala male slaufice oko stomaka.
pricu sam ispricala maminoj prijateljici koja je jako cenjen gin.i koja mi je rekla da prestanem sa sioforom.tako sam i uradila.inace ciklus pre siofora je bio otprilike na 38-48 dana,posle siofora do dan danas 28-30dana.i tako vec godinu dana.
u oktobru,na osnovu spermograma se ispostavilo da muz ima 25% progresivno pokretnih spermatozoida... :( ...za par dana idemo u Leskovac kod prof.dr.Miodraga Stojkovica,i da sa njim popricamo o nasem problemu...

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 1243
   RE: Policistični jajnici
13.6.2013 10:44:04   
degu
Minja želim vam puno sreće user posted image

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1244
   RE: Policistični jajnici
13.6.2013 12:03:36   
Logic
Doktorka endokrinolog mi je rekla da po najnovijim istrazivanjima D3 vitamin utice na regulisanje LH hormona. S obzirom na to da su mi SVE analize odlicne osim inverzije LH i FSH, prepisala mi je Vigantol kapi (5 kapi nedeljno), da jedem dosta plave ribe, kao i svakodnevno izlaganje suncu (min. pola sata).

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1245
   RE: Policistični jajnici
13.6.2013 12:05:37   
Minja23
degu,hvala puno.javljam se sa mojim iskustvom u leskovcu.nadam se da ce sve biti ok.osim onog dela sa placanjem user posted image user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 1246
   RE: Policistični jajnici
13.6.2013 12:06:57   
Minja23
Logic,da sto pre resis problem,a jel dolazi solarijum u obzir user posted image ?user posted image

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1247
   RE: Policistični jajnici
13.6.2013 14:29:27   
Logic
Hvala puno Minja. :)

Moja preporuka je samo sunce. Bar mi je tako naglasila doktorka. :)

(odgovor članu Minja23)
Direktna veza do poruke: 1248
   RE: Policistični jajnici
19.6.2013 6:31:42   
pozitivna
IZVORNA PORUKA: Logic

Doktorka endokrinolog mi je rekla da po najnovijim istrazivanjima D3 vitamin utice na regulisanje LH hormona. S obzirom na to da su mi SVE analize odlicne osim inverzije LH i FSH, prepisala mi je Vigantol kapi (5 kapi nedeljno), da jedem dosta plave ribe, kao i svakodnevno izlaganje suncu (min. pola sata).


Cao! a zasta su te Viganatol kapi cemu one sluze sta one regulisu? Pozdrav

(odgovor članu Logic)
Direktna veza do poruke: 1249
   RE: Policistični jajnici
3.7.2013 12:03:34   
nadaa
valjda nisam pogresila temuuser posted image ovako kasnila mi menga zbog ciste dr. mi dao hemomycin 6kom 1xna dan ja sam pre 4dana popila poslednju a od menstruacije ni traga ni glasa, jel zna neko posle koliko dana bi trebala doci

(odgovor članu pozitivna)
Direktna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here