|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 14:07:39   
Peace*
E, hvala ti, ipak si sažvakala. user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 651
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 14:10:27   
jovicaa
sve za tebeuser posted image


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 652
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 14:22:14   
Klarita

IZVORNA PORUKA: jovicaa

poenta moje price o ishrani je da se dize tolika fama oko vakcina, a o mnogo bitnijim stvarima se ne misli. klasicna prenaduvana prica.
a ti si klarita pismena, pa izguglaj sve sto te zanima o ishrani, sada su informacije zaista dostupne sa svih strana, kupi neku knjigu, raspitaj se, citaj, citaj i citaj.

medicinu dalje ne bih komentarisala zaista, jednostavno imam svoj stav i to je to. niko me ne moze ubediti u suprotno. cinjenica je da medju medicinarima ima najvise skartova, a zasto je to tako, ne znam i ne udubljujem se.


Jovo, nemo' se ljutis, ali bas sto sam pismena ne verujem googl-u. A, ucila sam dosta o hrani, no neko vreme naopako doslo, a knjige iz '80. '90.-tih...a, sad se namirnice prskaju svim i svacim, uvozi se sve i svasta, kontrola minimalna ili ne postojiuser posted image eto zato pitam i cim budem imala vremena ja cu se posvetiti tome detaljno. Trenutno mi je mozak na hibernaciji.

da ne budemo skroz off, uopste se previse ne opterecujem vakcinacijom, jednostavno ne zelim. Ne mogu da se ponavljam vise, imam sam slucaj u porodici gde je dete i to u Kanadi vakcinisano MMR-om pa kasnije autizam, da li okidac ili ne, da li ima veze ili ne...ja sam se raspitivala kad je k trebala da primi, primila je i ja malko bila pod lekovima. Tako ce i N da primi sve sto treba i stava sam da treba, eto da ne rasplamsavmo pricu opet i zvacemo...shvatila sam poentu, a nadam se i ti, bez da se ljutis, ja se ne ljutimuser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 653
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 19:36:18   
jovicaa
jeste ne treba se previse opterecivati.. ionako smo zakonski obavezni, pa kako nam bude.. sta da radis.

klarita imas temu raw food i druge teme o zdravoj hrani. a na netu ima puno korisnih informacija.
a sigurno postoji i neka tema bas o zdravoj hrani.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 654
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 20:06:49   
Buba Mira
Ja ne verujem da ste vi još uvek u ovoj temi user posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 655
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 20:18:48   
Buba Mira
Idem sad da otvorim temu "prevarila sam muža koji nije vakcinisan jer život ljubavnice", d'ako vas odvučem odavde. user posted image

(odgovor članu Buba Mira)
Direktna veza do poruke: 656
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 20:22:03   
mama krava


Molim te ovo nemoj shvatiti kao da te nagovaram da vakcinišeš dete, ni slučajno.
Samo ti kažem da postoji druga varijanta, o kojoj možeš da razmisliš. user posted image



Hvala, draga, verujem u tvoju dobru nameru. Mi idemo i kod gastro i kod pulmologa/alergologa i niko mi nije ni trepnuo kad sam rekla da nije uredno vakcinisan jos od januara, zbog raznih komlikacija + nestasice Pentaxima.

Da se razumemo - ja sam htela da ga vakcinisem i uredno smo sve krenuli i onda nas zaacise svi ti bronhiolitisi i bronhitisi, pa nestasica Pentaxima, pa kad se pojavio on opet dobio bronhitis i ja kad sam pitala pulmologa na kontroli posle ozdravljenja, on mi rece polako... nikad nije kasno za vakcine. E onda nam se desila alergija i ja opet pitala sada naseg pedijatra za Pentaxim , ali ona nikako nije htela da mu se bilo sta daje nakon tako jake reakcije. I tako, malo po malo... ja sedim i razmisljam i kockica, po kockica, meni se sve nekako slozilo... Stvarno necu da "cackam mecku"!
Da kucnem u drvo... evo nista mu ne fali! A zivi sa vakcinisanom sestrom(kojoj isto nista ne fali, niti je bilo sta od njega dobila), igra se sa nevakcinisanom u parkicu(stvarno ih ima dosta), napolju jede pikavce user posted image , svasta trpa u usta....

Pa, bre, ni ja nisam od pola stvari vakcinisana... sve boginje prelezale i sestra i ja bez komplikacija, kao i cela nasa generacija, masu njih poznajem koji su prelezali i zauske... Ne secam se nikakvih panika niti paranoja nasih roditelja tada. Prirodni imunitet je najbolja zastita! A svakako se necu plasiti zauski u 21.veku!


(odgovor članu Peace*)
Direktna veza do poruke: 657
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 20:24:05   
mama krava

A svakako se necu plasiti zauski u 21.veku!





ili se kaze zausakauser posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 658
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:01:14   
New Mom
Poenta vakcinacije nije da dete ne oboli vec da ako oboli potencijalne komplikacije bolesti budu izbegnute. Svaka cast ko je prosao sa tim bolestima bez problema.

A da li neko razmislja sta ako tvoje dete (tvoje - bilo cije) koje nije vakcinisano jer nisi zeleo/la sutra zarazi moje novorodjence ili mene trudnu koju nisu vakcinisali a nisam prelezala sve to (i time ugroziti zdravlje i zivot i bebe u stomaku)?

Nema veze, samo prirodno.

I stvarno moram da kazem sledece, user posted image sto danas svi izigravaju lekare, svi znaju vise i bolje od nih, sto tu profesiju svi pljuju, sto se prema njihovom znanju i iskustvu, a i medicine uopste odnose kao prema... ma da sad ne uvredim nekog poredjenjem.
Koji ce nam oni uopste? Ajd da gledamo u sunce, redovno se klistiramo i pijemo solarnu vodu, i zivecemo do veka. Jupi je.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 659
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:02:22   
Sanchy
Ja samo ne mogu da verujem da govorite o zakonskoj obavezi i da je to razlog vakcinisanja dece?Mogu sve da razumem ali da mi drzava namece bilo koju odluku koja se tice mog deteta i nipodastava mene kao roditelja dok u razvijenim zemljama svaki roditelj ima pravo sam da odluci,sta god odlucio pa to je sramota za sve nas davali vakcine ili ne..New Mom lekari su sami krivi za takav stav prema njima..pogledaj samo reklamne panoe po dz i blokcice na kojima ispisuju sta detetu da se kupi ili uopste sada ovaj novi sifrarnik po kome smeju da prepisu samo odredjene lekove a ne adekvatne shodne slucaju,greske po porodilistima,greske generalno svuda,korupciju...ko je kriv za to?Sami gaze Hipokratovu zakletvu..Lekovi gube svoju efikasnost zbog prekomerene upotrebe i prepisivanja od strane dr uvek i u svakom slucaju ,lekova nove generacije nesto ne vidim da ima ,medicina tapka u mestu cini mi se,zasto?

< Poruku je uredio Sanchy -- 21.10.2014 23:08:22 >


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 660
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:06:22   
dijana1*
Nisam citala sta ste pisale, sada cu.
Samo da kazem da je pre mesec- mesec ipo dana od moje skolske drugarice umrlo dete. A vecras sam saznala da nije bilo vakcinisano.
Bili su na moru, dobio je visoku temp. ... i sta god da je u pitanju odnelo je zivot za samo par dana. Jednostavno nije mu bilo spasa.user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 661
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:08:04   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Ja samo ne mogu da verujem da govorite o zakonskoj obavezi i da je to razlog vakcinisanja dece?Mogu sve da razumem ali da mi drzava namece bilo koju odluku koja se tice mog deteta i nipodastava mene kao roditelja dok u razvijenim zemljama svaki roditelj ima pravo sam da odluci,sta god odlucio pa to je sramota za sve nas davali vakcine ili ne..

Neke odluke se i donose zarad drustvene koristi.
U ovom delu Srbije je recimo 2001. eradiciran poliomijelitis, ali zbog recimo nepostovanja vakcinacije od strane nekih Romskih naselja pretezno, ne da konacno nije iskorenjen vec je ponovo aktuelan.
Kao npr. da so mora da bude jodirana zbog velikih endemskih podrucja strume. (Nije tema, al pokusavam da objasnim da nekad neko ipak takve oduke treba da donosi za sve.)
Problem je sto je danas super da se drzava pljuje i nepostuje. I sto je drustvo postalo sebicno i gleda se samo svoje d*pe.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 662
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:12:27   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Sanchy
New Mom lekari su sami krivi za takav stav prema njima..pogledaj samo reklamne panoe po dz i blokcice na kojima ispisuju sta detetu da se kupi ili uopste sada ovaj novi sifrarnik po kome smeju da prepisu samo odredjene lekove a ne adekvatne shodne slucaju,greske po porodilistima,greske generalno svuda,korupciju...ko je kriv za to?Sami gaze Hipokratovu zakletvu..Lekovi gube svoju efikasnost zbog prekomerene upotrebe i prepisivanja od strane dr uvek i u svakom slucaju ,lekova nove generacije nesto ne vidim da ima ,medicina tapka u mestu cini mi se,zasto?

Sta je to "novi sifarnik"? Pa oduvek se lek prepisivao spram kolicine koja je trebovana prethodne godine u recimo avgustu mesecu. Nije to nista novo. Samo sto sad vise lupaju po dzepu dr ako odstupi od toga.
Naravno da nabavka leka zavisi od para u budzetu.

< Poruku je uredio New Mom -- 21.10.2014 23:13:58 >


_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 663
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:14:13   
Sanchy
Zao mi je,ne razmisljamo isto,jednostavno ne zelim da me drzava obavezuje na bilo sta vec da me adekvatno informise i prepusti odluku meni kao roditelju,verujem da bi se mnogi na taj nacin pre odlucili na vakcinaciju od onih koji trenutno nisu za nju nego pod prisilom...Mislila sam da prepisuju lek shodno sifri i onome sto im je napisano kao lek za tu sifru ako odstupe ide po njihovom dzepu no dobro,nije ni vazno,para u budzetu nikada ovde nece biti dovoljno i svi ce da trpe a kada drzava nesto trazi od vas onda se postuje zbog straha od represije,ok,neko se plasi neko ne i to je tako..

< Poruku je uredio Sanchy -- 21.10.2014 23:18:13 >


_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 664
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:14:39   
Ivanka 75
dajte ljudi pa svaka rasprava je izlišna. Tuberkuloza je jos pre 2 svetskog rata bila neizlečiva, sad je iskorenjena zahvaljujući vakcini.
A onda se nadje nako pametan, ne vakciniše se, pa dodje u kontakt sa nekim detetom koje nije vakcinisano i začarani krug kreće.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 21.10.2014 23:16:29 >

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 665
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:16:24   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

dajte ljudi pa svaka rasprava je izlišna. Tuberkuloza je jos pre 2 svetskog rata bila neizlečiva, sad je iskorenjena zahvaljujući vakcini.

Na zalost nije iskorenjena potpuno. E bas ta vakcina je da se smanje negativne posledice oboljevanja od tbc.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 666
   RE: Bojkot vakcinacije
21.10.2014 23:19:55   
Ivanka 75
Pa ljudi ni ruke neće da peru redovno ni osnovnu higijenu ne održavaju pa se žutica konstantno pojavljuje.
I za vaške - roditelji šalju decu sa vaškama u školu sa stavom - pa šta? to su samo vaške! Debata može da se proširi na razne frontove.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 667
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 0:19:36   
choopa choops
Da se pribilježim kao mama "Nebojkotašica vakcina" :) Ćerka je često imala reakcije u vidu visokih temperatura nakon pojedinih vakcina, a sin ama baš nikakve. Sve u svemu, žiri iz choopine familije glasa za vakcine. user posted image

_____________________________

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 668
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 8:47:54   
Rosita
Cini mi se da su ove poplave, rastuce siromastvo i nehigijena, razlog vise za vakcinaciju.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 669
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 9:11:03   
Peace*
I za vaške - roditelji šalju decu sa vaškama u školu sa stavom - pa šta? to su samo vaške! Debata može da se proširi na razne frontove.


Đe me nađe, pojavile se vaške u školi! user posted image


Nedavno sam sedela u dečijoj bolnici kada je drugi dr ušao kod naše dr. Raspravljali su o upotrebi nekog leka, i taj dr je pitao zar ne bi neki drugi bio bolji? (navodili su imena lekova, što ja neću činiti)
Naša dr je rekla da bi bio bolji, naravno, pričali su o dužini delovanja, ali je ona rekla "Šta to vredi što je bolji kad ga nema već godinama?".
Pri tom, ja pouzdano znam da taj lek može da se kupi u apotekama.
Dakle, dok pljujete po lekarima, pomislite samo da su i njima ruke vezane. Ne gaze oni po Hipokratu, već često ne mogu drugačije da rade.
Ja poštujem lekare, svaka im čast! Ja ne bih mogla da se bavim medicinom!

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 670
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 9:23:35   
Lu
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Nisam citala sta ste pisale, sada cu.
Samo da kazem da je pre mesec- mesec ipo dana od moje skolske drugarice umrlo dete. A vecras sam saznala da nije bilo vakcinisano.
Bili su na moru, dobio je visoku temp. ... i sta god da je u pitanju odnelo je zivot za samo par dana. Jednostavno nije mu bilo spasa.user posted image

A od moje jetrve je umrlo dijete nedugo nakon vakcine, u 24 sati je dobilo temp, povraćanje i meningokoknu sepsuuser posted image
KLIK
Ja se iskreneno ne usuđujem da kažem bilo šta na ovu temu, moje dijete je vakcinisano redovno i osjećam se mirno zbog toga. Da imam sad dijete za vakcinaciju ništa mi ne bi bilo jasno, bila bi uplašena i ne bi znala šta da radim jer od svega što čitam samo sam više zbunjena niko mi nije dao čvrste argumente ni za što.user posted image
P.S. Znači o ovim slučjevima u Bih se ne radi o bojkotu vakcinacije nego o određenim vakcinama UNHCR koje su u određenim godinama navodno eksperimentirane na djeci iz Bih, i ostalih siromašnih zemalja.

< Poruku je uredio Lu -- 22.10.2014 9:27:12 >


_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 671
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 9:27:33   
jabudic
Moja djeca su redovno vakcinisana, a nisam pristalica vakcinacije.
J je dvadesetak dana nakon zadnje vakcine dobio parcijalnu epilepsiju. Niko nam neće dati pismeno da je od toga, ali kažu dr ovako nezvanično dda je moguće. Ja sam sigurna da je od toga.
Voila, ko voli nek izvoli, moji neće više nikad ni jednu primiti, ovo mi je lekcija. Osjećala sam da ne treba da je primi.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 672
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 10:23:48   
jovicaa
e o ovakvim slucajevima ja pricam, koji je sad lu navela. i sta onda, ko je odgovoran? kad si ti kao roditelj potpisao da preuzimas svaku odgovornost.
i onda neka mi neko kaze da su vakcine bezbedne i da je medicina super.. pustite bre te price..
svima nam je jasno u sta se medicina pretvorila, ja bi ih pre zvala beraci para nego lekari, iskreno, cas_t izuzecima. ali lekari su samo najnizi sraf koji vrti tu bolesnu masineriju.

medicina funkcionise po principu kolateralne stete, a sta ako bas nase dete bude kolateralna steta? da li bi onda i dalje imale isti stav prema vakcinama, sumnjam.


jabudic ja nisam znala da je uzrok mozda i vakcinauser posted image sta reci...

< Poruku je uredio jovicaa -- 22.10.2014 10:24:55 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jabudic)
Direktna veza do poruke: 673
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 10:41:55   
Klarita

IZVORNA PORUKA: jovicaa

e o ovakvim slucajevima ja pricam, koji je sad lu navela. i sta onda, ko je odgovoran? kad si ti kao roditelj potpisao da preuzimas svaku odgovornost.
i onda neka mi neko kaze da su vakcine bezbedne i da je medicina super.. pustite bre te price..
svima nam je jasno u sta se medicina pretvorila, ja bi ih pre zvala beraci para nego lekari, iskreno, cas_t izuzecima. ali lekari su samo najnizi sraf koji vrti tu bolesnu masineriju.


medicina funkcionise po principu kolateralne stete, a sta ako bas nase dete bude kolateralna steta? da li bi onda i dalje imale isti stav prema vakcinama, sumnjam.


jabudic ja nisam znala da je uzrok mozda i vakcinauser posted image sta reci...

Jovice, ja se ne slazem uopste uopste uopste uopste. A ni ti u dnu duse, jer zasto onda vodis decu lekarima, homeopatama (i oni su lekari)...zasto onda radjas trece, ko te poradja...lekar, zar ne? Ko ti vodi trudnocu? Mislim, izvini, ali morala sam da napisem. Pa, zeno, ti i ja skoro pa da nemamo isti stav ni oko cegauser posted image kad smo u PMS-u (ti neces skoro) mora se izbegavamouser posted image

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 674
   RE: Bojkot vakcinacije
22.10.2014 10:48:48   
jovicaa
klarita iskuliraj malo, idi prosetaj, sta si se zalepila za meneuser posted image

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kupanje bebe - lep događaj za celu porodicu
Kupanje umiruje bebu, pravi joj ritual – beba vremenom nauči da posle kupanja treba duže da spava. Mnoga deca uživaju u ...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here