|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

10 važnih stvari koje sam naučio otkad sam izgubio sina

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.6.2020
Ako imate svoju decu uz sebe. Da ih poljubite za laku noć. Da zajedno doručkujete. Da ih pratite u školu. Da ih odvedete na fakultet. Da ih gledate kako se udaju/žene. Blagosloveni ste. Nikada, baš nikada nemojte to zaboraviti.

image
Otac je zapisao i podelio najvažnije lekcije kojima ga je ova tragedija naučila, u nadi da drugi roditelji nikada neće uzeti svoju decu zdravo za gotovo. Foto: Freepik.com
/11


Prošlo je nekoliko godina otkako je tata Richard Pringle, iz Velike Britanije izgubio svog prelepog malog dečaka Hughie-a.


Trogodišnjak iz Hastingsa, East Sussek, preminuo je iznenada nakon izliva krvi u mozak 18. avgusta prošle godine, što je njegovoj porodici potpuno preokrenulo život.

On je imao posebno stanje mozga, ali je bio dobro, Ričard je rekao za medije. Postojalo je samo 5% šanse za krvarenje, ali nažalost tih 5% šanse se dogodilo prošle godine i on nije preživeo. Slika Hughie-a pokazuje srećnog dečaka koji se smeje sa svojim ocem ili drži kesu slatkiša - što je nekada bio snimak normalnog života, a sad neprocenjiva uspomena Ričardu na njegovo blago. Hughie je bio mekan, nežan, brižan i tako simpatičan, izjavio je Ričard. On je činio dosadne stvari zabavnim. On je sve činio zabavnim.

Za tri kratke godine ostavio nam je najneverovatnija sećanja za ceo život. Razmišljajući o gubitku godinu dana od Hughieve smrti, Ričard - koja ima još dvoje dece, zapisao je i podelio na Facebook-u najvažnije lekcije kojima ga je ova tragedija naučila, u nadi da drugi roditelji nikada neće uzeti svoju decu zdravo za gotovo.  
 

 

Ovo su njegove reči u celosti. Molimo Vas da ih podelite sa roditeljima koje znate - i možda ćete želeti da pripremite maramicu.

 
1. Nikada ne možete previše ljubiti i voleti svoje dete.


2. Uvek imate vremena. Prestanite sa onim što radite i igrajte se, čak i kad se radi o par minuta. Ništa nije tako važno da ne može da pričeka.  


3. Fotografišite i snimajte videe koliko god možete. Jednog dana, to bi moglo da bude sve što imate.


4. Nemojte da trošite novac, trošite vreme. Mislite da je ono na šta trošite novac važno? Nije. Ono što vi radite je važno. Skačite zajedno po baricama, provodite vreme u šetnjama. Plivajte u moru, gradite dvorac od peska, sankajte se, pravite Sneška Belića. Zabavljajte se. To je sve što deca žele. Ne mogu da se setim šta smo kupili Hughieju, mogu se samo setiti onoga što smo radili zajedno.


5. Pevajte. Pevajte zajedno. Moje najsrećnije uspomene sa Hughiejem su kada bi ga nosio na mojim ramenima ili kada bi sedeo kraj mene u autu dok pevamo naše najdraže pesmice. Uspomene su stvorene u muzici.


6. Cenite najjednostavnije male stvari. Pričanje priča, maženje pre spavanja, zajedničke obroke. Lenje nedelje. Sve te male stvari su ono što mi najviše nedostaje. Nemojte da dopustite da ti posebni trenuci prođu nezapaženo.


7. Uvek poljubite dete kad se rastajete, a ako zaboravite, vratite se nazadi poljubite ga. Nikad ne znate da li je ovo poslednji put da imate tu priliku.  


8. Učinite dosadne stvari zabavnima. Odlasci u nabavku namirnica, putovanja automobilom, šetajte po radnjama. Budite smešni, šalite se, smejte se i uživajte. To su sve obaveze ako ih na taj način tretirate. Život je prekratak da se ne bismo zabavljali.


9. Vodite dnevnik. Zapisujte sve što vaši mališani rade, a što čini vaš život lepšim. Zabavne stvari koje govore, slatke stvari koje rade. Supruga i ja smo počeli to da radimo tek kad smo izgubili Hughieja. Želeli smo da zapamtimo sve. Sada to radimo sa Hettie i radit ćemo sa Hennie. Na taj način imate sve uspomene zapisane zauvek i kada ostarite, moći ćete pogledati unazad, prisetiti se i ceniti svaki trenutak.


10. Ako imate svoju decu uz sebe. Da ih poljubite za laku noć. Da zajedno doručkujete. Da ih pratite u školu. Da ih odvedete na fakultet. Da ih gledate kako se udaju/žene. Blagosloveni ste. Nikada, baš nikada nemojte to zaboraviti.


Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
7
Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
7
Nerazdvojni u igri i dremci: Dečak i pas
Ova dirljiva priča počinje od trenutka kada su u kartonskoj kutiji sa sestrama i braćom, psa Tea pronašli na ulici Beauo...
5
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
4





Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
Klince je lako usrećiti
Da bi deca bila srećna, dovoljno im je pet pozitivnih događaja u toku dana, koji će "izbrisati" sve što je bilo ne...



Click Here