|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

7 saveta da izbegnete najčešće roditeljske greške

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 24.1.2013
Za roditeljstvo ne postoji univerzalni pravilnik, kao ni roditelji koji savršeno odgajaju decu. Neke su greške zajedničke većini. A uz malo truda lako ih je zaobići!
Ključne reči:

image
/11



PAZITE ŠTA GOVORITE


U razgovoru s decom budite jasni i kratki, bez previše razglabanja. Koristite jednostavne primere, reči i životne situacije s kojima će dete moći da se poistoveti. Prema tinejdžeru se ne ponašajte kao da još ne živi u stvarnom svetu i da će sve tek videti. Njihova stvarnost je zahtevna, prava i opterećuje ih pa za to imajte razumevanja.


BUDITE PRIMER

Jedno radite, a deci govorite da treba drugačije jer ste vi odrasli i oni to ne razumeju. Dela govore više od reči i to morate imati na umu jer ćete u očima dece biti licemeri.


IZBEGAVANJE RAZGOVORA

Grešite ako mislite da ćete dete moći da izolujete od društva i da do njega neće doći nikakve informacije o temama kao što je seks. Od vas mogu da nauče ispravne stavove i imaju veću šansu da posle donose prave odluke. Ako budu koristili samo informacije iz društva ili s interneta, sve može poći po zlu. Razgovarajte otvoreno.


POREĐENJE

Jedna od ozbiljnih i čestih grešaka je poređenje s braćom i sestrama. Svaka osoba je različita pa su takva i deca.



RADITE UMESTO DETETA

Trener Michelle Kunz podseća da roditelji rade dosta stvari umesto deteta. Kada lekar pita dete kako se oseća pustite ga da odgovori. U suprotnom šaljete poruku da su nesposobni. 



PRAVILA

Bez njih nikako ne možemo, ali postoje trenuci kada se menjaju - posebno kako dete odrasta. Kada je dete malo, odlazak u sobu je kazna, ali tinejdžeru će to biti kao nagrada jer je njegova soba njemu pravo carstvo.


USPESI I NEUSPESI

Mnogi roditelji nameću deci aktivnosti koje su želeli za sebe kada su bili mali. Autor knjige "God You’re Beautiful: What We Say, We Say To God" Dion McInnis smatra da ni uspesi ni neuspesi deteta nisu nešto za šta je odgovoran isključivo roditelj. Zadatak roditelja je da dete usmerava i vodi, ali ono nije robot da se programira. Uspeh deteta može i zbog genetike, saveta roditelja, ali ne zbog samih roditelja, već zbog deteta koje je u nečemu uspelo.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Uskršnja čestitka sa skrivenom porukom
Ljubav iznenađuje zar ne? Budite kreativni tokom uskršnjih praznika i zadivite svoje najbliže tako što ćete napraviti pr...
4
Novogodišnji pokloni za bebe?!
Činjenica je da bi se svaka malo veća beba ili jednogodišnje dete najviše obradovalo velikoj ukrašenoj kartonskoj kutiji...
4
Izvini što sam galamila na tebe
Izvini što sam galamila na tebe iz svih onih razloga kojih se više ni sjetiti ne mogu, a ti ih se sigurno sjećaš, jer ka...
3
Deca od 15 meseci razlikuju pravdu od nepr...
Deca o pravednosti "uče" posmatrajući način na koji ljudi tretiraju jedni druge. U uzrastu od svega 15 meseci mali...
2





MOJ MUŽ NE VOLI JAVNO
Ljubav ne mora da bude glasna i javna da bi je svi videli, iako je u redu ako jeste.
Da li je našim roditeljima bilo lakše nego...
Prema nedavnom istraživanju, roditeljstvo 1980-ih i 1990-ih godina bilo je puno lakše za naše roditelje nego što je to z...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here