|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Bezbrižno letovanje sa decom? Da, moguće je!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 26.5.2023
Kažu da roditelji zapravo nikada ne idu na odmor. Oni samo brinu o svojoj deci, na drugom mestu...

image
Usađivanje navika poput nanošenja preparata za zaštitu od sunca ima dugoročnu korist. Foto: Freepik.com
/11


Od trenutka kada sam prvi put uzela svoj mali zavežljaj u ruke, obuzela me misao da to malo čudesno biće, ima samo nas, svoje roditelje. Postali smo odgovorni za novi život, a kako beba raste, rastemo i mi. Od preplašene porodilje vremenom sam rasla u sigurnu, radosnu, emotivnu mamu, ponekad ljutu, ponekad tužnu, ali pre svega u mamu, potpuno svesnu ogromne odgovornosti koju sam dobila postavši roditelj.

Zaštita beba i male dece je posao sa punim radnim vremenom i svaki roditelj zna koliko je važno da to uradimo kako treba. Kupili smo najbezbednija kolica, nabavili zdravu hranu za bebe, a sa lepim vremenom, i planiranjem odmora, sigurna sam, svi mi roditelji krećemo da razmišljamo i o zaštiti od sunca.

 

Ah, odmor sa decom..da li to uopšte postoji? Roditelji zapravo nikada ne idu na odmor. Oni samo brinu o svojoj deci, na drugom mestu.


Iako nam odmor neće biti baš kao sa reklama (oni idilični porodični portreti sa plaže su iluzija, verujte mi), biće na tom odmoru puno lepih trenutaka. Na nama je da se potrudimo da ti trenuci zauvek ostanu u njihovim malim glavicama.

 

Neka nam osnovna misija ovog leta bude da tu nežnu kožicu zaštitimo od sunca, zato pratite korake i uživajte u letovanju sa svojim malim bićima.



1. Pokriveni na suncu

Trudim se da, posebno mališanima, što manja površina kože bude otkrivena, i naravno vodim računa da odeća bude lagana i prozračna kako bi im bila udobna pri toplijem vremenu. Iskreno, već neko vreme razmišljam i o kupovini kupaćih kostima sa zaštitom od UV zračenja. Naočare za sunce sa UV zaštitom i šeširi sa širokim obodom obavezan su outfit svih članova moje porodice, leti.



2. Redovno nanošenje kreme za sunčanje

Svima nama, obilno nanosim 
Sebamed preparate za sunčanje od glave do pete, jer znam da je procenat zaštite od UVA zraka u Sebamed proizvodima za zaštitu od sunca čak 98%! Vodim računa da smo dobro namazani (ne zaboravite da namažete uši, vrhove stopala, vrat i pazušnu zonu koje često izostavimo), najmanje 15 minuta pre izlaska na sunce. Ponavljam mazanje svaka dva sata, ponekad i češće nakon plivanja.

 

Moji klinci su svetlije puti, te sam i zbog toga dodatno oprezna, i zato je moj izbor uvek Baby Sebamed sprej za zaštitu od sunca SPF 50+. Hvala onom ko ga je izmislio! Jednom kada propuze, a onda i prohodaju, može biti teško uhvatiti ih, a kamoli držati dovoljno dugo kako bi smo pravilno naneli kremu za sunčanje.

 

Zato je Baby Sebamed sprej zakon, inače lagane je teksture, koža ga brzo upija, ne ostavlja tragove (ne zaboravite da namažete i delove kože tik uz kupaćim kostim, koje često zanemarimo plašeći se fleka), i pritom izuzetno bogat vitaminom E i regenerišućim provitaminom B5. E sad, ako se desi da zadremaju u hladu, sprej nije neophodan, te tada iskoristim priliku i temeljno ih natapkam Baby Sebamed losionom za zaštitu od sunca SPF 50.

 

VAŽNO: Sebamed preparati obezbeđuju pouzdanu UVA + UVB pH balansiranu zaštitu, bez parafina, parabena, PEG veza i PABA estara, akrilamida, ulja i alkohola.

 

Sa pojavom prvih sunčevih zraka, kao i u letnjem periodu, pa i onda kada nismo na odmoru, uvek u torbi imam praktično pakovanje Baby Sebamed kreme za zaštitu od sunca, SPF 50+. Ukoliko smo u šetnji duže vreme, obavezno im dodatno namackam otkrivene delove tela, jer njihovoj nežnoj koži tako malo treba da izgori.

 

Postoje studije koje ukazuju da je dovoljno da dete samo jednom ozbiljno izgori na suncu u ranom uzrastu, i da kasnije rizik od melanoma u odraslom dobu bude i 50 odsto veći.

 

Za svoju kožu, a i suprugovu jer ne želim (više) da slušam kuknjavu ispečenog muža, ružičaste nijanse, u početku pozajmim od klinaca njihov Sebamed sa faktorom 50+, a zatim nastavljam sa Multi zaštitni sprejom za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30, koji nam jako prija jer uz to što štiti kožu od sunca, prevenira i bore, kao i tragove pigmentacije.

 

Koži je i posle sunčanja potrebna nega, pa i nakon dolaska sa plaže i tuširanja, obavljamo naš mali ritual nege uz Sebamed umirujući balzam posle sunčanja. Fino hidrira kožu i čini je mekom, regeneriše, hladi, umiruje crvenilo, a na sebi sam primetila i da ten čini lepšim.

 

VAŽNO: Iako je sprečavanje bolnih opekotina od sunca najneposrednija korist od zaštite dece od sunca, usađivanje navika kao što je nanošenje preparata za zaštitu od sunca, ima dugoročnu korist. Kada deca odrastaju, praktikujući rutinu zaštite od sunca zajedno sa roditeljima, veća je verovatnoća da će nastaviti sa takvim ponašanjem i u odraslom dobu, smanjujući na taj način rizik od svih vrsta raka kože i preranog starenja kože. 

 

Baby playing photo created by wirestock

 

3. Planirajte svoj dan

Nema ništa gore od toga da konačno okupimo decu i odvedemo ih na plažu, samo da bismo shvatili da nema ni prirodnog hlada, a ni suncobrana za iznajmljivanje. Zato dobro unapred istražim kakva je plaža na koju idemo, jer zaklon od sunca je obavezan. Na plažu dolazimo rano ujutru, i kasnije popodne.



4. Podnevna dremka

Izbegavajući boravak na suncu tokom podneva, osim što štitim našu kožu, dobijam priliku da uživam u dužem ručku, nakon koga super paše jedna fina dremka. Ili, ako vi, ili vaša deca niste spavači, jednostavno igrajte društvene igre, čitajte ili se odmorite u zatvorenom prostoru, ili u hladu neko vreme. Ne zaboravite - na odmoru ste.


5. Voda, voda, voda
Uverite se da svi pijete dovoljno tečnosti tokom dana. Dovoljno je lako zaboraviti da ostanete hidrirani, posebno kada je vreme toplije nego inače ili dok se bavite sportom. Ako izlazite tokom dana, uverite se da imate dovoljno vode sa sobom, posebno tokom dugih putovanja automobilom ili na mestima sa malo sadržaja kao što su udaljenije plaže.
5. Voda i letnje vrućine

Moram biti sigurna da svi pijemo dovoljno tečnosti tokom dana. Vrlo je lako zaboraviti da ostanemo hidrirani, posebno kada je vreme toplije nego inače, ili dok se bavimo sportom. Ako izlazite tokom dana, uverite se da imate dovoljno vode sa sobom, posebno tokom dugih putovanja automobilom, ili na mestima sa malo sadržaja kao što su udaljenije plaže.


6. Proverite lekove 

Možda ne znate, ali neki lekovi mogu uticati na to koliko je koža osetljiva na UV zrake. Tipični primeri su antibiotici, lekove za akne i alergije.

VAŽNO: Ukoliko dete uzima neke lekove, proverite da li izazivaju preteranu osetljivost na sunčevu svetlost pre nego što mu dopustite da izađe na sunce.


7. Očekujte neočekivano

Ponesite putnu apoteku sa: sirupom na bazi analgetika, probiotikom, rehidranom, fiziološkim rastvorom, flasterima i sličnih potrepštinama. Naravno kreme za zaštitu od sunca sa UV zaštitom se podrazumevaju. Nema gore stvari od bolesnog deteta na letovanju. Prošli smo i to (ne jednom), ne ponovilo se.

I uvek pre puta obezbedim sveobuhvatno zdravstveno osiguranje, za vreme, dok smo na putu. Nije mi jednom trebalo kao što već rekoh, tako da je i ova stavka za mene "must have".



I tako dođe zalazak Sunca, gledam ih kako trčkaraju, uživam u mirisu i zvucima mora, uživam u njihovim glasovima. Srećna sam i zadovoljna, jer znam da dajem sve od sebe da budu zaštićeni, i da te male glavice zauvek pamte ove trenutke.


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

COGNITIVA: Povećajte snagu mozga!
Idemo u teretanu da jačamo mišiće. Trčimo i planinarimo da bismo bili izdržljiviji. Vodimo računa šta jedemo, da bismo b...
10
Pomozite svom tinejdžeru da izađe na kraj ...
Masna koža, akne, bubuljice...ovi izazovi su veliki za tinejdžere i nije im lako. Bitne i dinamične hormonske promene u ...
6
Pobedite ciste na dojkama biljkama
Ciste na dojkama su veoma česta pojava, a u Sjedinjenim Američkim Državama smatraju da je njihova pojava gotovo epidemio...
4
Kegelove vežbe i baš sve što treba da znat...
Kegelove vežbe su vežbe za pubične mišiće koji mogu da oslabe tokom trudnoće i porođaja, menopauze ili zbog prekomerne t...
4





Svetska nedelja homeopatije 2024. godine
Tradicionalno, i ove godine se u periodu od 10.04. do 16.04. obeležava nedelja homeopatije.
COGNITIVA: Povećajte snagu mozga!
Idemo u teretanu da jačamo mišiće. Trčimo i planinarimo da bismo bili izdržljiviji. Vodimo računa šta jedemo, da bismo b...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here