|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Evo zašto bi ste trebali češće da putujete sa svojom decom

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.6.2018
Kroz zajednička putovanja deca uče važne životne lekcije

image
/11


Putovati s decom nije lako, ali prema psiholozima trebalo bi da češće putujete i to u daleke zemlje po mogućnosti. Tako se vaša porodica dodatno zbližava jer smo u životu poprilično zauzeti brojnim obavezama te zbog toga ne stižemo da se puno posvetimo jedni drugima. Osim zbližavanja, putovanja na različita mesta pomažu decu da postanu spremnija za ono što im budućnost nosi.

 

Stvara se poverenje i poštovanje prema drugima

 

Svi uglavnom živimo u krugu nama bliskih ljudi, ali dok putujete vaša deca mogu naučiti kako se ponašati s potpunim strancima u drugim zemljama i u drugim kulturama. Takva putovanja im pomažu da poštuju, razumeju i ponašaju se dobro s ludima s kojima nisu tako dobro upoznati. I sve to ima domino uspeh na njihovo samopouzdanje.

 

Uklanja se strah

Deca koja često putuju ne strahuju od preseljenja na nova mesta. Jednako tako upoznaju samu ideju toga da ne moraju zauvek živeti samo u jednom mestu. Mogu se lakše prilagoditi novim okruženjima od onih koji nikada nisu istraživali druge kulture. To ih čini i dosta društvenim osobama.

 

Deljenje životnih lekcija

Putovanje je često najbolje vreme da se podelei životne lekcije sa svojom decom. Biti na novom mestu pod nadzorom odrasle osobe daje vašem detetu najbolje okruženje za rešavanje problema ranjivosti.

Ako ne možete priuštiti česta putovanja na daleka mjesta ili s druge strane međunarodnih granica, onda otiđite s decom u džamiju, crkvu, hram ili samostan, piše News.18. Povežite se s ljudima iz drugih gradova i pripremite porodični piknik. Poznavanje novih ljudi, ako ne i mesta, takođe će im pomoći neizmjerno.

 Izvor: net.hr 

 

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
12
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
8
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
7
Vežbe za pravilan izgovor glasova
Mališani ponekada govore nerazgovetno. Koliko god nam to bilo simpatično, ukoliko se taj način izgovaranja glasova nasta...
5





5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima
Neki trenuci stvaraju uspomene. Njihove uspomene kojih će se verovatno sećati ceo život.
Devedesetih nismo imali za igraonice, već ...
Glumac Ivan Mihailović je pre par dana napunio 33. godine i na svom Instagramu podelio sećanje jedan od rođendana koji ...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here