|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

eca89: Moja porođajna priča

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 17.2.2016
Drugi put isto tako, kad treći put guram i osjetim bol, od koje sam sve zvijezde na nebu preboroja, ali isplatio se, začu se najslađi plač na svijetu, ja plačem, a i moj muž. On je već gore, sve je gledao, prerezao je pupčanu vrpcu i dolazi meni ljubi me i grli i dalje plače. Stavljajaju mi je na grudi i ona me gleda i prestaje plakati, ja je ljubim i ne prestajem plakati, moj muž isto.
Ključne reči:

image
/11



DETALJI


Ringerajin korisnik: eca89 

 
Datum: 3.2.2015.
 

Tip porođaja: prirodni porođaj
 
Broj dana u porodilištu: 5

Porodilište: Splošna bolnišnica Celje, Slovenija

Ocena porodilišta: 5 

Komentar ocene: Ja nosim jedno predivno iskustvo, osoblje je predivno.




PRIČA O MOM POROĐAJU

Odlučih se i ja, da podijelim sa svojim drugarkama na RR-i svoju porođajnu priču. 

Naime, predviđeni termin porođaja je bio 30.01.2015, ali se mojoj princezi nije žurilo. Uveče, 02.02.15 sam dobila bolove, naravno ja nisam znala da su to porođajni bolovi, pa nisam htijela u bolnici do pola 3h, iza ponoći. Kada smo tamo stigli, ctg, vaganje i nekakva gomila papira,  zatim vaginalan pregled kojim mi dr saopštava, da ja imam vremena, neću ja još, da sam otvorena samo 2cm, a da za porod treba 10cm, ali da će me zadržati, da uzmem svoje stvari i pođem sa sestrom.

Izađem uzmem torbu od muža i pozdravim se (jedan od najtežih trenutaka u životu). Smjestili su me u sobu, a mene sve više i više boli, kaže meni dežurna sestra, da idem na ctg. Kad me je spojila, kaže da su kontrakcije na 2min, da će me opet voditi da me dr pogleda. Dr sad kaže, oooo ide to brzo već 4cm, a prošao je možda nekih sat vremena, već sad ima oko 4h ujutro. Stavlja me na ctg i dalje da ležim, dolazi nakon 40min, uf kaže ti se brzo otvaraš ideš ti na klistir i na tuširanje. Meni ništa nije jasno, ali ajde, dobijem ja klistir sačekam i istruširam se i dođe ona po mene da idem u porođajnu sobu, kaže mi da zovem muža, ako će prisustvovati porodu. Ja ga zovem da dolazi, jer ga moraju spremiti za salu,a tu noć je bila gužva, ali ipak smo dobili svoju rađaonu. Negdje oko 6h ujutro ulazim u rađaonu, ubrzo dolazi i moj muž, donosi mi ulje da mi masira kičmu, srce moje. I tako se ja borim da predišem svaku kontrakciju, ali ne uspijevam, jer su one jako česte. Dr dolazi i kaže da sam otvorena 8cm, ali da mi još nije puknuo vodenjak, pa ga ona probija. Babica mlada sa nama, ali stvarno predivna, baš se trudila da mi pomogne. Muž me bodri, sa riječima: "Ti si moj heroj, izdrži još malo". Ništa nisam dobila protiv bolova, ali na sreću nisu mi davali ni indukciju, jer su moji prirodni bolovi baš bili jaki.


U jednom trenutku, babica oblači zeleno odijelo i stavlja na sto nekakve instrumente, pritišće dugme i za čas je njih 5 oko mene. Babica mi kaže da se glavica vidi i da sada kada naiđe kontrakcija guram. Pogledam na sat 09:30h, guram, ali ništa. Drugi put isto tako, kad treći put guram i osjetim bol, od koje sam sve zvijezde na nebu preboroja, ali isplatio se, začu se najslađi plač na svijetu, ja plačem, a i moj muž. On je već gore, sve je gledao, prerezao je pupčanu vrpcu i dolazi meni ljubi me i grli i dalje plače. Stavljajaju mi je na grudi i ona me gleda i prestaje plakati, ja je ljubim i ne prestajem plakati, moj muž isto.

I eto tog 03.02.2015 sreća je dobila ime Anastasija (oko imena smo se složili da bude Valentina, ali je moj favorit bila Anastasija, a babica me pita za ime, a mm kao iz topa Anastasija, kaže kad je vidio kako je roditi, mogla sam dati u tom trenutku i ime Šerpa, ne bi se bunio)!

 

Želite da nam pošaljete svoju porođajnu priču?
Pročitajte kako - na forumu Porođajne priče!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ne postoji trofej za prirodni porođaj ili ...
To su najbolje riječi koje mi je suprug mogao reći u rađaoni.
9
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.
5
Tri put meri pre leka
Tokom trudnoće buduća mama mora stalno da ima na umu da sve što unosi u organizam utiče ne samo na nju već i na plod. To...
4
Najbolji zdrav doručak u trudnoći
Ono što je svakoj trudnici potrebno je izbalansirana zdrava ishrana.
4





Znate li kada se dešava najviše porođaja i...
Evo koje doba dana bebe biraju za dolazak na ovaj svet. A nauka je objasnila i zašto…
Porođajna priča: Moja beba je imala moždan...
Mali Tim je bio dugo očekivano dete. Svi smo mu se radovali, i mama i tata, kao i njegova starija sestra Tia.



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here