|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Sakupljanje sličica odlično za učenje mnogih životnih lekcija. Dobra strana ovog hobija je što deca svakodnevnim listanjem albuma vežbaju pamćenje
Ključne reči:

image
/11


Sakupljanje sličica odlično za učenje mnogih životnih lekcija. Dobra strana ovog hobija je što deca svakodnevnim listanjem albuma vežbaju pamćenje.


Koliko god se interesovanja vremenom menjaju, deca ostaju kolekcionari sa najviše duše. Nekada su sakupljali značke, salvete, razglednicama, stare novčanice i sličice. Mnoga detinjstva su obeležena popunjavanjem albuma iz "života" Barbi, Mapetovaca, Nindža kornjača, Vini Pua a sada i albumi "Liga šampiona", dok devojčice lepe sličice u "Hello Kitty "albume . Ovo nije jeftin hobi ali psiholozi navode niz argumenata koji mu idu u prilog.


Sakupljanje sličica je zapravo dobar "poligon" za učenje mnogih životnih lekcija, a deca koja se odluče za ovu aktivnost, pristupaju joj sa mnogo strasti i posvećenosti. Oni sa nestrpljenjem čekaju trenutak kada će im roditelji dati novac da kupe kesice i još nestrpljivije ih otvaraju da vide koliko su srećni tog dana. Osmeh na lice im izmami svaki novi junak kojeg nisu imali, ali zapravo su duplikati "ulaznice" za druženje. Psiholozi naglašavaju da menjajući sličice deca rade na svojoj socijalizaciji, uče pravila fer razmene, shvataju vrednost "papirića" koju ne bi uočili da nema "trampe".


Dobra strana ovog hobija je što deca, pogotovo mlađeg uzrasta, svakodnevnim listanjem albuma vežbaju fotografsko pamćenje i memorije uopšte. Sakupljajući sličice fudbalera, dečaci uče zastave i grbove država, što može da ih potakne i da se detaljnije informišu o zemlji iz koje dolaze njihovi omiljeni igrači.


slicice

 

Da se menjamo ?

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs
8
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
7
Porodične igre za duge zimske dane
Ne dozvolite da deca sve vreme koriste za gledanje televizije i igranje na kompjuteru, već im pomozite da se zabave i ne...
6
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
6





Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
Bicikl
Sada je pravo vreme da dete nauči da vozi bicikl . Ako niste sigurni da li je vaše dete dovoljno veliko i sposobno za to...



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here