|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama koja je sakrila uskršnje poklone (i od sebe same)

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 12.4.2023
Prolaze dani, nedelje, povremeno se setim paketića i da nemam pojma gde su, al' kao ima vremena, setiću se, naći ću ... Uskrs već kuca na vrata, ja prevrnula celu kuću.

image
Ne nađoh ja poklone i u poslednjem momentu odem kupim nove. Foto: Freepik.com
/11


Okopnio sneg, stiže proleće, sa njim i Uskrs. Spremila paketiće malo ranije i razmišljam gde da ih sakrijem. Stan mali, nas petoro živi u njemu, od toga troje dece, čitaj rovaca, koji uvek izrovare svaki sakriven slatkiš, poklon, igračku...


Sama sam kod kuće još 10 minuta, vreme mi ističe, držim one ukrasne kese i nemam pojma gde da ih sakrijem do Uskrsa. S tim u rukama idem, korak desno, pa dva levo, kao kolo da igram, nemam pojma gde ću s tim.

Čujem kapiju, znam vratile su se male napasti, istrčavam na trem i štaćukudću, pomerim baštensku garnituricu za sedenje, i ubacim kese u donji deo malog kredenca, koji nismo ni koristili nizašta sem da na njemu držim saksije sa cvećem. Šutnem garnituru nazad, utrčim u kuću ko da ništa bilo nije. S vrata mi pričaju kome se šta dogodilo...ja i zaboravila da sam bila na tremu.

Prolaze dani, nedelje, povremeno se setim paketića i da nemam pojma gde su, al' kao ima vremena, setiću se, naći ću ... Uskrs već kuca na vrata, ja prevrnula celu kuću. Pita najstariji rovac šta tražim...gledam je, sumnjiva mi nešto, izgleda mi kao da ih je ona našla pre mene.

Reko': "Ne tražim ništa, sređujem malo pred praznik".
Ne veruje ni ona meni, al' ne pita ništa više.

Ne nađoh ja poklone i u poslednjem momentu odem kupim nove.
Stigao i Uskrs, izlupasmo jaja, otvorismo poklone, dočekasmo i ispratismo goste, prošlo i proleće, završila se škola, eto ga letnji raspust, ne odosmo ni tog leta na more, stiže i septembar, početak školske godine, ubrzo spremanje zimnice, eto i slave, pa Nova godina...

Spremila ja paketiće malo ranije, ne volim da ostavljam sve za poslednji momenat. Nego ne znam gde da ih sakrijem, ni jedno mesto mi nije sigurno, gde god ostavim, ova moja 3 rovca izrovare. Šetam k'o ludak sa ona 3 novogodišnja džakčića i sine mi: Trem! Treeem!!!

Kako se ranije nisam setila.

Otvorim onaj stari kredenac, ispadoše 3 kese. Iz jedne se otkotrljaše čokoladna jaja i zečevi, i tad mi se vrati celo sećanje na uskršnje sakrivanje poklona.


Autor: Lidija Bizić

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
20
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
12
Da li su zasebne sobe najbolje rešenje za ...
Mnogi roditelji misle da je najbolje da svako dete ima svoju sobu. Nije, međutim, uvek tako. Često se dešava da roditelj...
11
Učimo da vežemo pertle
Pre nego što dete nauči da veže pertle, vežba mnogo aktivnosti sa prstima, od onih krupnih do onih najsitnijih.
8





Ja sam bolja mama kada mi je telefon isklj...
I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ...
5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima
Neki trenuci stvaraju uspomene. Njihove uspomene kojih će se verovatno sećati ceo život.



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here