|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Mama u šopingu – kako biram cipelice za svoje dete

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 15.8.2016
Mi mame za svoju decu želimo uvek sve najbolje, pa je tako i što se cipelica tiče. Ali, kada zaplovite vodama roditeljstva, i kako krenu da rastu porodični troškovi (jer ipak, ima vas sada više od dvoje), ne možete a da se ne zapitate, zašto bebeće i dečije stvari toooliko koštaju. Zar ne?

image
/11


 

Mi mame za svoju decu želimo uvek sve najbolje, pa je tako i što se cipelica tiče. Ali, kada zaplovite vodama roditeljstva, i kako krenu da rastu porodični troškovi (jer ipak, ima vas sada više od dvoje), ne možete a da se ne zapitate, zašto bebeće i dečije stvari toooliko koštaju. Zar ne?


Moram priznati, da su me, pre nego što sam postala mama, pomalo plašile priče mama oko mene, kako je potreban dooobar budžet da se nahrani i obuče jedno dete. A kamoli dvoje, troje ...

Ja sam na svoju trudnoću i na našeg dečaka prilično dugo čekala, tako da mi je ta stavka - pelene, hrana, odeća, obuća, moram priznati bila sporedna. Mislila sam, trnovit put smo prešli da dobijemo naše čedo, nemoguće da nas bilo šta može omesti u uživanju sa njim. Međutim, živeti se mora, mora se jesti i odenuti, a mala guza biti mora u pelenama suvim.


Budžetska stavka-cipelice dolazi kasnije, mahom kada prohodaju, mada dosta roditelja kupuje i nehodajuće cipelice. Mi sticajem okolnosti nismo koristili nehodajuće. Mališa je prohodao tek sa svojih 18,5 meseci, a razlog za kasno prohodavanje su pre svega bili kaišići za kukove koje je nosio zbog položaja u mom stomaku, te su kaišići imali ulogu da preveniraju eventualne probleme sa kukićima. A zbog svega toga, savetovano nam je da cipelice ne koristimo dok ne prohoda, eventualno da ih kupimo kao zaštitu nogica od zime, ako ne prohoda do novembra, decembra. Elem, nama se tu negde i poklopilo prohodavanje sa prvim cipelicama, te ih uzesmo neposredno pre prohodavanja.

S obzirom da, od kako je mališa došao na svet, dosta vremena provodimo u šetnji, a pritom živimo na Bulevaru, ulici koja je u Beogradu poznata po mnogobrojnim i raznovrsnim radnjama, imala sam priliku da studiozno proučim ponudu cipelica namenjenih nožicama malenim. I, verujem da ćete se složiti sa mnom, čovek ne može a da se ne zapita, zašto, o zašto te male cipele toliko koštaju.


Da li zaista ta cipela, namenjena maloj nožici vredi toliko? Da li je materijal za njenu izradu skup, da nije đon možda taj koji diže cenu (specijalan?), ili pak na cenu pre svega utiče anatomski uložak? Da je ne prave možda Liliputanci, hmmm, putuje li iz neke Nedođije?

Elem, šalu na stranu, zbilja, da li jedna dečija cipelica zaista "mora" da košta 5.000 ili 7.000 dinara? Da li je to njena realna cena. I da li ja moram da kupim baš "tu" poznatu cipelicu, za koju mi moja mama priča da sam je nosila kao mala.
NE MORAM. Odlučih to još pre prvih cipelica. 



Uz pomoć tastature i interneta, brzo sam shvatila da postoji dosta domaćih prozvođača čije su dečije cipelice dostupne na tržištu. Naravno i među njima su cene raznolike, ali u ovom slučaju visoka cena ne mora nužno da znači i kvalitet.

I tako, istraživanjem, dođoh do sjajnog domaćeg brenda koji nam se jako dopao (i tati i meni, a i mališi sudeći po tome kojom brzinom donosi patikice kada krećemo napolje) - kako modelima i dizajnom tako i kvalitetom materijala, a pre svega uloška, što je meni posebno bitno. Moj mališan sada ima 2 godine, ali i dalje nije potpuno stabilan pri hodu, a posebno pri trčkaranju u parku. Kao što spomenuh, kasno je prohodao, verovatno ta činjenica ima uticaja na njegovu (ne)stabilnost. Zato nam je jako važno da cipelica lepo paše stopalu, da ga drži stabilnim, da bude udobna a isto tako i da bude od kvalitetnih materijala. Sve ovo mi je moram priznati važnije od samog dizajna, ali kada uz sve meni bitne karakteristike cipelice, dođe i lep moderan dizajn, obradujem se :)


Milami

Cipelice i patofnice Milami, potpuno zadovoljavaju potrebe svakog savremenog deteta, pa i našeg zahtevnog dečka.

Sjajno je što ponuda brenda Milami obuhvata veliki izbor dečijih cipela, patika, čizmi, sandala, patofni i papuča kako hodajućih tako i nehodajućih za one najmlađe. Materijali su kvalitetni, a obuća je postavljena tako da stopalo deteta može da diše.

Imaju i veliki izbor vodootpornih čizmi i cipela, tako da sam već šmeknula modele za jesen i zimu, jer znam da nas čeka šljapkanje po baricama i snegu :)


Milami


Pogledajte Milami modele, verujem da ćete kao i ja, pronaći cipelice koje odgovaraju vašem mališanu.

Pomoću kalkulatora veličina vrlo lako možete odabrati pravu veličinu Milami cipelice za vaše dete, a da ne morate ići do radnje i trošiti vreme.

To vreme provedite sa vašim mališanom u igri i maženju, jer brzo rastu!

Ukoliko ste pak mama koja je ljubitelj šopinga u pravom smislu reči, na raspolaganju vam je veliki broj maloprodaja u kojima možete naći Milami dečiju obuću.

Budite za koračić ispred svih!



Milami




Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
22
Da li su zasebne sobe najbolje rešenje za ...
Mnogi roditelji misle da je najbolje da svako dete ima svoju sobu. Nije, međutim, uvek tako. Često se dešava da roditelj...
11
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
9
Zašto su muževi učiteljica najsrećniji lju...
Što se tiče porodice, učiteljica će biti slična kao i u učionici. Uvek će dati sve od sebe. Uvek će pokušati da donese p...
8





Ja sam bolja mama kada mi je telefon isklj...
I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ...
5 stvari koje deca uvek pamte o roditeljima
Neki trenuci stvaraju uspomene. Njihove uspomene kojih će se verovatno sećati ceo život.



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here