|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ringerajin kuvar: lesica RR
Ključne reči:

image
/11


      Testo:

  • 1 kg brašna
  • oko 1/2 l mlake vode
  • kašičica soli
  • otopljeni maslac pomešan sa uljem

       Nadev:

  • 600 gr mlevene junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • so, biber

       Preliv:

  • 1/2 - 1 l jogurta ili kiselog mleka
  • 2-3 čena izgnječenog belog luka


  1. Testo: zamesi se mekše testo, ostavi da malo odmori a zatim se podeli na 10-12 jufki.
  2. Svaka jufka se rastanji, premaže maslacem, i redja se po 4 ili 5 jedna na drugu. Razmese se tako da se dobije tanka kora debljine par mm.
  3. Kore se iseku na kvadrate veličine 10 puta 10 cm, stavi se nadev, i zatvaraju se tako što se preklapaju naspramni ćoškovi - kao pismo. 
  4. U pleh se redjaju tako što se stavljaju na preklop, i počinju da se redjaju od sredine.
  5. kada se poredjaju premažu se masnoćom.
  6. Nadev: na malo ulja se izdinsta meso sa lukom i na samom kraju se dodaju začini.
  7. Peče se na nekih 230 - 250°C dok ne porumene, onda se naliju sa jogurtom/kiselim mlekom izmešanim sa belim lukom, i vrate u rernu na temperaturu 180 - 200°C na još 10-15 minuta dok lepo ne porumene.


Odlično idu za doručak...uz jogurt.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Originalne ideje za Uskršnji ručak !
Svi volimo momente kada je čitava porodica na okupu, kada su ljudi oko nas nasmejani i zadovoljni.
Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here