Ringerajin kuvar: lesica RR

Testo:
- 1 kg brašna
- oko 1/2 l mlake vode
- kašičica soli
- otopljeni maslac pomešan sa uljem
Nadev:
- 600 gr mlevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
Preliv:
- 1/2 - 1 l jogurta ili kiselog mleka
- 2-3 čena izgnječenog belog luka

- Testo: zamesi se mekše testo, ostavi da malo odmori a zatim se podeli na 10-12 jufki.
- Svaka jufka se rastanji, premaže maslacem, i redja se po 4 ili 5 jedna na drugu. Razmese se tako da se dobije tanka kora debljine par mm.
- Kore se iseku na kvadrate veličine 10 puta 10 cm, stavi se nadev, i zatvaraju se tako što se preklapaju naspramni ćoškovi - kao pismo.
- U pleh se redjaju tako što se stavljaju na preklop, i počinju da se redjaju od sredine.
- kada se poredjaju premažu se masnoćom.
- Nadev: na malo ulja se izdinsta meso sa lukom i na samom kraju se dodaju začini.
- Peče se na nekih 230 - 250°C dok ne porumene, onda se naliju sa jogurtom/kiselim mlekom izmešanim sa belim lukom, i vrate u rernu na temperaturu 180 - 200°C na još 10-15 minuta dok lepo ne porumene.
Odlično idu za doručak...uz jogurt.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Brokoli salata
Ringerajin kuvar: salle
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2