|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Nadevene palačinke

Ringerajina kuhinja, 7.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • 3-4 jaja
  • prstohvat šećera
  • so
  • brašno
  • voda
  • ulje
  • mleko
  • salama
  • paradajz


  1. Palačinke pripremiti po sledećem receptu:
  2. Umutiti 2-3 jaja mikserom, dodati prstohvat soli i šećera.
  3. Dodati šolju mleka. Sjediniti.
  4. Dodati brašno. Količinu brašna određujete odokativno. Kada smesa postane kao malo ređe i lepljivo testo - dosta je.
  5. Umutiti da ne bude grudvica.
  6. Dodati malo po malo vode, onoliko da se lepo razblaži testo, i bude tečnije, da može da se sipa kutlačom u tiganj.
  7. Umutiti.
  8. Peći palačinke u tiganju, namazanom sa malo ulja, sa obe strane.
  9. Bešamel pripremiti po sledećem receptu:
  10. U šerpu sipati ulja (kao debljina malog prsta) i zagrejati.
  11. Kada se zagrejalo dodati 3-4 varjače brašna i malo propržiti brašno na ulju. Ne treba da potamni.
  12. Kada je gotovo i malo se zgusnulo, sipati polako mleka (oko pola litre), posoliti po ukusu i mešajući kuvati dok se ne zgusne.
  13. Salamu i paradajz iseckati na kockice.
  14. Kada se bešamel malo ohladio, umešati salamu i paradajz.
  15. Preipremljenim nadevom filovati svaku palačinku i umotati.
  16. Vatrostalnu posudu premazati uljem i naređati filovane palačinke.
  17. Umutiti jedno jaje sa malo mleka, posoliti po ukusu i preliti preko palačinki.
  18. Zapeći kratko u rerni ne 180C.


Servirati sa malo kečapa ili već po želji. Palačinke možete napraviti i po svom receptu.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Đuveč na moj način
Ringerajin kuvar: 17 joka
Najbolja ishrana za mališane po Džejmiju O...
Parče pice ili rol viršla odavno su postali standrad za užinu. Ali Džejmi Oliver i nutricionista Vladimir Vujović imaju ...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here