Ringerajin kuvar: lelaigor
- 3-4 jaja
- prstohvat šećera
- so
- brašno
- voda
- ulje
- mleko
- salama
- paradajz
- Palačinke pripremiti po sledećem receptu:
- Umutiti 2-3 jaja mikserom, dodati prstohvat soli i šećera.
- Dodati šolju mleka. Sjediniti.
- Dodati brašno. Količinu brašna određujete odokativno. Kada smesa postane kao malo ređe i lepljivo testo - dosta je.
- Umutiti da ne bude grudvica.
- Dodati malo po malo vode, onoliko da se lepo razblaži testo, i bude tečnije, da može da se sipa kutlačom u tiganj.
- Umutiti.
- Peći palačinke u tiganju, namazanom sa malo ulja, sa obe strane.
- Bešamel pripremiti po sledećem receptu:
- U šerpu sipati ulja (kao debljina malog prsta) i zagrejati.
- Kada se zagrejalo dodati 3-4 varjače brašna i malo propržiti brašno na ulju. Ne treba da potamni.
- Kada je gotovo i malo se zgusnulo, sipati polako mleka (oko pola litre), posoliti po ukusu i mešajući kuvati dok se ne zgusne.
- Salamu i paradajz iseckati na kockice.
- Kada se bešamel malo ohladio, umešati salamu i paradajz.
- Preipremljenim nadevom filovati svaku palačinku i umotati.
- Vatrostalnu posudu premazati uljem i naređati filovane palačinke.
- Umutiti jedno jaje sa malo mleka, posoliti po ukusu i preliti preko palačinki.
- Zapeći kratko u rerni ne 180C.
Servirati sa malo kečapa ili već po želji. Palačinke možete napraviti i po svom receptu.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Piletina sa pečurkama
Ringerajin kuvar: imperial
3
Mantije
Ringerajin kuvar: lesica RR
3
FERRERO ROCHER
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2