|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Najlepše krofne

Ringerajina kuhinja, 6.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • 2 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 600-1000 g brašna (zavisi od toga koliko vam testo ispadne lepljivo)
  • 6 velikih kašika jogurta
  • ulje za prženje
  • kristal šećer za uvaljati


  1. Mikserom izmiksati jaja sa šećerom, pa im dodati mleko, sve miksajući na srednjoj brzini.
  2. Polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ali ne raditi više mikserom, nego mešati sa varjačom.
  3. Na kraju dodati jogurt.
  4. Izručiti testo na pobrašnjenu površinu, sa oko 50-100 g brašna, te mesiti toliko da se testo prestane lepiti. Neka vas ne brine što je mekano, treba tako biti, jer da je tvrđe i krofne bi bile tvrde nakon pečenja.
  5. Sad testo razviti, posipati po potrebi sa brašnom, razviti na 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje ćete stavljati na salvetu, dok se sve testo ne utroši.
  6. Zagrejati u većoj posudi ulje (može i friteza).
  7. Pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana, i ne dobiju finu braonkastu boju.
  8. Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu ili salvetu, i pokriti dok se sve krofne ne isprže.
  9. Gotove uvaljati u kristal šećer, ili po želji.


Količina brašna zavisi od toga koliko vam se testo lepi. Po originalnom receptu ide oko 600g, ali meni je bilo potrebno više da mogu lepo da umesim.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Kolač sa krem sirom i čokoladom
Ringerajin kuvar: Lu
Plazma torta
Ringerajin kuvar: Sandricak



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Kakvo biste telo
Lilly*

najviše volele da imate:

1. Kao Heidi Klum- mršavica sa oblinama (50%)

2. Kao Madonna- mišićavo (5%)

3. Kao Beyonce- malo punije ali oblikovano (46%)


Ukupan broj glasova: 127

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here