|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Najlepše krofne

Ringerajina kuhinja, 6.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor

image
/11


  • 2 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 600-1000 g brašna (zavisi od toga koliko vam testo ispadne lepljivo)
  • 6 velikih kašika jogurta
  • ulje za prženje
  • kristal šećer za uvaljati


  1. Mikserom izmiksati jaja sa šećerom, pa im dodati mleko, sve miksajući na srednjoj brzini.
  2. Polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ali ne raditi više mikserom, nego mešati sa varjačom.
  3. Na kraju dodati jogurt.
  4. Izručiti testo na pobrašnjenu površinu, sa oko 50-100 g brašna, te mesiti toliko da se testo prestane lepiti. Neka vas ne brine što je mekano, treba tako biti, jer da je tvrđe i krofne bi bile tvrde nakon pečenja.
  5. Sad testo razviti, posipati po potrebi sa brašnom, razviti na 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje ćete stavljati na salvetu, dok se sve testo ne utroši.
  6. Zagrejati u većoj posudi ulje (može i friteza).
  7. Pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana, i ne dobiju finu braonkastu boju.
  8. Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu ili salvetu, i pokriti dok se sve krofne ne isprže.
  9. Gotove uvaljati u kristal šećer, ili po želji.


Količina brašna zavisi od toga koliko vam se testo lepi. Po originalnom receptu ide oko 600g, ali meni je bilo potrebno više da mogu lepo da umesim.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Sočivo sa belim lukom
Ringerajin kuvar: salle
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Ledene kocke sa pepermintom
Ringerajin kuvar: Maraj
Markiza Torta (malo improvizovana)
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here