Ringerajin kuvar: lelaigor

- 2 jaja
- 5 kašika šećera
- 250 ml mleka
- 1 prašak za pecivo
- 600-1000 g brašna (zavisi od toga koliko vam testo ispadne lepljivo)
- 6 velikih kašika jogurta
- ulje za prženje
- kristal šećer za uvaljati

- Mikserom izmiksati jaja sa šećerom, pa im dodati mleko, sve miksajući na srednjoj brzini.
- Polako dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ali ne raditi više mikserom, nego mešati sa varjačom.
- Na kraju dodati jogurt.
- Izručiti testo na pobrašnjenu površinu, sa oko 50-100 g brašna, te mesiti toliko da se testo prestane lepiti. Neka vas ne brine što je mekano, treba tako biti, jer da je tvrđe i krofne bi bile tvrde nakon pečenja.
- Sad testo razviti, posipati po potrebi sa brašnom, razviti na 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje ćete stavljati na salvetu, dok se sve testo ne utroši.
- Zagrejati u većoj posudi ulje (može i friteza).
- Pržiti krofne dok ne porumene sa svih strana, i ne dobiju finu braonkastu boju.
- Opet ih stavljati na kuhinjsku krpu ili salvetu, i pokriti dok se sve krofne ne isprže.
- Gotove uvaljati u kristal šećer, ili po želji.
Količina brašna zavisi od toga koliko vam se testo lepi. Po originalnom receptu ide oko 600g, ali meni je bilo potrebno više da mogu lepo da umesim.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2