|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Markiza Torta (malo improvizovana)

Ringerajina kuhinja, 16.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • keks (petit, bevita, plazma, ...)
  • 250g margarina
  • 250g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • 100g otopljene čokolade
  • šlag


  1. Keks umakati u mleko i ređati u činiju (1, 2, 3 reda, po izboru), na dno činije i sa strane.
  2. Margarin dobro umutiti, pa dodati šećer i žumanca, jedno po jedno, i takođe dobro umutiti smesu.
  3. Dodati otopljenu čokoladu i čvrsto ulupan sneg od belanaca.
  4. Fil ravnomerno naneti preko keksa. Zatim opet ređati keks umakan u mleko.
  5. Tortu staviti u zamrzivač ili frižider.
  6. Kada se fil stegne, tortu "izvrnuti" na poslužavnik, tako što ćete činiju staviti u drugu u koju ste sipali tople vode, dok se fil malo ne opusti a zatim tortu "izvrnuti" na poslužavnik.
  7. Ukrasiti šlagom.


Belanca ćete čvrsto ulupati ako tokom mućenja dodate na vrh noža soli.Ukoliko ste skeptični povodom korišćenja svežih jaja, fil umutite na sledeći način: Jaja i šećer umutite i skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj, pa kada se ohlade dodajte penasto umućen margarin i otopljenu čokoladu. Postoji mogućnost da zapreminski imate manje fila nego bez kuvanja i neće biti toliko vazdušast.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Jelo od starog hleba
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Muffini od bundeve
photo
Ringerajin kuvar: n i n a
Drugačija lenja pita
Ringerajin kuvar: lelaigor



Anketa

Najlepse Musko Ime
micyyy

Kojeje vama najlepse ime ?

Branislav (11%)

Miroslav (5%)

Konstantin (12%)

Relja (18%)

Luka (24%)

Stefan (31%)


Ukupan broj glasova: 151

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here