|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Markiza Torta (malo improvizovana)

Ringerajina kuhinja, 16.7.2013
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • keks (petit, bevita, plazma, ...)
  • 250g margarina
  • 250g šećera u prahu
  • 6 jaja
  • 100g otopljene čokolade
  • šlag


  1. Keks umakati u mleko i ređati u činiju (1, 2, 3 reda, po izboru), na dno činije i sa strane.
  2. Margarin dobro umutiti, pa dodati šećer i žumanca, jedno po jedno, i takođe dobro umutiti smesu.
  3. Dodati otopljenu čokoladu i čvrsto ulupan sneg od belanaca.
  4. Fil ravnomerno naneti preko keksa. Zatim opet ređati keks umakan u mleko.
  5. Tortu staviti u zamrzivač ili frižider.
  6. Kada se fil stegne, tortu "izvrnuti" na poslužavnik, tako što ćete činiju staviti u drugu u koju ste sipali tople vode, dok se fil malo ne opusti a zatim tortu "izvrnuti" na poslužavnik.
  7. Ukrasiti šlagom.


Belanca ćete čvrsto ulupati ako tokom mućenja dodate na vrh noža soli.Ukoliko ste skeptični povodom korišćenja svežih jaja, fil umutite na sledeći način: Jaja i šećer umutite i skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj, pa kada se ohlade dodajte penasto umućen margarin i otopljenu čokoladu. Postoji mogućnost da zapreminski imate manje fila nego bez kuvanja i neće biti toliko vazdušast.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Mafini sa bananama
Ringerajin kuvar: World
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2





Ovako se prave NAJBOLJE POSNE PALAČINKE
Posne palačinke su jednostavna poslastica koju svi vole, pa je kao takva idealna kada vam treba brzo posluženje u danima...
Čokoladni mafini
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Дојење.
Admin

Да ли мислите да је истина да што дуже жена доји, то је бољи имунитет детета?

Click Here