Ringerajin kuvar: lelaigor

- keks (petit, bevita, plazma, ...)
- 250g margarina
- 250g šećera u prahu
- 6 jaja
- 100g otopljene čokolade
- šlag

- Keks umakati u mleko i ređati u činiju (1, 2, 3 reda, po izboru), na dno činije i sa strane.
- Margarin dobro umutiti, pa dodati šećer i žumanca, jedno po jedno, i takođe dobro umutiti smesu.
- Dodati otopljenu čokoladu i čvrsto ulupan sneg od belanaca.
- Fil ravnomerno naneti preko keksa. Zatim opet ređati keks umakan u mleko.
- Tortu staviti u zamrzivač ili frižider.
- Kada se fil stegne, tortu "izvrnuti" na poslužavnik, tako što ćete činiju staviti u drugu u koju ste sipali tople vode, dok se fil malo ne opusti a zatim tortu "izvrnuti" na poslužavnik.
- Ukrasiti šlagom.
Belanca ćete čvrsto ulupati ako tokom mućenja dodate na vrh noža soli.Ukoliko ste skeptični povodom korišćenja svežih jaja, fil umutite na sledeći način: Jaja i šećer umutite i skuvajte na pari ili u mikrotalasnoj, pa kada se ohlade dodajte penasto umućen margarin i otopljenu čokoladu. Postoji mogućnost da zapreminski imate manje fila nego bez kuvanja i neće biti toliko vazdušast.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2