|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Avokado i namirnice koje utrostručuju šansu da zatrudnite

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 4.9.2022
Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje puno svežeg povrća i voća, kao i umereno konzumiranje mlečnih proizvoda. Avokado spada u one neizostavne delove zdrave salate.

image
Studija o uticaju hrane na uspešnost VTO tretmana obuhvatila je 147 žena koje prolaze kroz proceduru u Masačusets centru za reproduktivnu medicinu. Foto: Freepik.com
/11


Avokado je voće neverovatnih svojstava. U svom sastavu ima veoma korisne omega kiseline koje imaju višestruko pozitivan uticaj na organizam.


Istraživanja u Americi tvrde da konzumiranje avokada umnogome povećava šansu za uspešnu VTO. Spektar omega kiselina stvara dobru podlogu i dobro opšte zdravlje da postanete mama.


Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje puno svežeg povrća i voća, kao i umereno konzumiranje mlečnih proizvoda. Avokado spada u one neizostavne delove zdrave salate.

Studija je pokazala da monozasićene masti, koje su zastupljene u maslinovom i organskom suncokretovom ulju, imaju jako povoljan uticaj na plodnost. Pored ulja i avokada, veoma je korisno i koštunjavo voće.

 

PROČITAJ JOŠ: JA SAM VTO BORAC!


Ono što monozasićene masti rade u organizmu je smanjenje ili potpuno odstranjivanje upalnih procesa, što omogućava telu da se pozabavi trudnoćom. Upalni procesi stvaraju generalno kiselo stanje organizma, koje je znak  lošeg opšteg zdravlja.


Mediteranski način ishrane, smatra se najzdravijim u svim fazama života.

Ukoliko žena konzumira hranu koja sadrži monozasićene masti, povećava šansu za zatrudnjivanje i rađanje zdravog deteta za 340 %. Monozasićene masti trebale bi da čine desetinu ukupnog dnevnog unosa kalorija u organizam.

Studija o uticaju hrane na uspešnost VTO tretmana obuhvatila je 147 žena koje prolaze kroz proceduru u Masačusets centru za reproduktivnu medicinu.

Akcenat je bio na konzumiranju prirodnih i procesovanih masti tj. na njihovom uticaju na rezultate VTO tretmana.

Žene koje su konzumirale najviše masti svih tipova imale su manje zdravih jajnih ćelija. Hrana proizvedena u postrojenjima za masovnu upotrebu prepuna je polinezasićenih masti. Polinezasićene masti su jako teško varljive i neretko su uzrok mnogih upala.

Profesor Chavarro sa Masačusets Univerziteta tvrdi da konzumiranje zasićenih masti daje bolji kvalitet jajnih ćelija. S druge strane, unos polinezasićenih masti iz industrijske hrane ima negativan uticaj na kvalitet embriona. U toku procesa VTO neophodno je izbegavati industrijsku, procesovanu hranu. Grickalice, konzerviranu hranu i namirnice koje obiluju šećerom.  


Milica Dobrijević
Izvor: Pasarella.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
15
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
5
Pitali smo doktor-ginekologa: Kasna ovulacija
Ringeraja vam je dala priliku da pitate lekara sve što vas zanima u vezi ovulacije kao i rešenja problema sa njom. Farma...
3
7 slavnih žena koje su se izborile sa nepl...
Mnoge holivudske glumice i pevačice su se takođe borile sa neplodnošću, pobedile je i sada uživaju u majčinstvu.
3





Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Ove namirnice utrostručuju šansu da zatrud...
Mediteranska dijeta utrostručuje šansu da ostanete u drugom stanju putem ove procedure. Ona podrazumeva konzumiranje pun...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here