|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?

Neka ovo leto bude najsrećnije do sada!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 16.5.2024
Deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune njihovu dušu, više od bilo čega drugog.

image
Tih nekoliko stotina sunčanih sati na raspustu podiže raspoloženje moje dece bolje od bilo koje igračke.
/11


Ah, leto - sezona sunčanih avantura, izležavanja na plaži i piknika. Mislim da ću za nekih mesec dana, poput (verujem) većine roditelja odahnuti, jer sledi nam 70 dana bez trčanja: u vrtić/školu, na raznorazne treninge, turnire, časove, takmičenja. 70 "lenjih" dana je pred nama, i rešena sam da se potrudim da ovo leto mojoj deci bude najsrećnije do sada.

Toplije vreme inspiriše nas da okupimo porodicu i prijatelje, kako bismo uživali u druženju, igrama, čistom vazduhu, gozbama sa roštilja i raznim poslasticama. Ne moramo uvek da otputujemo negde daleko – moji mališani su podjednako srećni bilo da se igraju u šumi, ili brčkaju u moru. Kada trče, skaču, prevrću se i okreću, tada se i razvijaju. I mozak se razvija kretanjem. Tih nekoliko stotina sunčanih sati na raspustu podiže raspoloženje moje dece bolje od bilo koje igračke, a ono što je meni takođe važno je i da pozitivno utiče na njihovo zdravlje.

Oko 70% imunog sistema nalazi se u crevima, tako da je zdrav mikrobiom creva ključ za dobar imunitet svakog deteta. Na mikrobiom lako možemo uticati tokom najranijih godina života i naučnici smatraju da deca koja su izložena različitim okruženjima imaju raznovrsniji i dobro izbalansirani mikrobiom.

Zato, ovo je top 11 aktivnosti koje će moju decu učiniti najsrećnijim ovog leta (redosled je nasumičan):

1. Odlazak na izlet
2. Žmurke u parku
4. Ostaće budni do kasno (ponekad)
5. Igra ceo dan (svaki dan)
5. Put na planinu, more ili selo
6. Tablić na plaži
7. Odlazak kod bake i deke / tetke / strica / braće i sestara
8. Novi ukusi sladoleda
9. Nema alarma (svako jutro)
10. Više vremena sa mamom i tatom

A kada smo već kod mame i tate, jedno od najvažnijih pravila roditeljstva jeste upravo briga o dečijem imunitetu. U idealnom svetu, niko se nikada ne bi razboleo na letnjem raspustu, ali nažalost, bakterije i virusi su uvek sa nama, bilo da je u pitanju prehlada koju zaradimo na bazenu, ili pomalo neuobičajena užina na plaži ili pikniku, koja ume da zbuni male stomačiće.


Bulardi

Baš zato, bez Bulardi® u našem koferu ne može da prođe ni jedno naše porodično putovanje. On jača imunitet, podiže otpornost digestivnog trakta na infekcije i najbolji je garant da možemo potpuno da uživamo u svim čarima leta. 

Preventivno po jednu tabletu uzimamo 5 dana pre polaska, a zatim i toku putovanja. Praktično aTECH pakovanje onemogućava prodiranje kiseonika, vlage i svetlosti, koji su, pored temperature, glavni uzroci smanjenja aktivnosti aktivnog probiotskog soja.

S tim u vezi, dobro je znati da jedna ćelija Bulardi Probiotik-a ima 10 puta veću površinu nego probiotske bakterije, i samim tim brže, bolje i efikasnije eliminiše toksine iz creva i sprečava nastanak stomačnih tegoba. Ako se dijareja i javi, cink u Bulardi® će je gotovo trenutno zaustaviti i smanjiti sve neprijatne prateće simptome, prevenirajući dehidrataciju.


I da ne zaboravimo stavku 11. - nema domaćih zadataka! (osim za mamu) A moj zadatak je da se potrudim da ovo leto bude najsrećnije do sada. Jer deca zaslužuju da imaju zamršenu kosu, stopala od peska, kolena zelena od trave, prljave ručice od igre. Ove stvari pune njihovu dušu, više od bilo čega drugog.



Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto moje dete jede sline?
Vaš anđelak stupa na improvizovanu binu u vrtiću ukrašenu novogodišnjim simbolima. Istog trenutka zaboravljate neprospav...
4
Zašto mališani grickaju nokte?
Razlog može da bude nesigurnost ili nesnalaženje među vršnjacima, kada se dete povlači u sebe
4
Zašto mamu nikada nisam slušao, do sada mi...
Učila me da je najbolja hrana ona koja je se gaji na našem placu. Nisam joj verovao, pa danas jedem treću klasu španske ...
4
Kad je mama ljuta…
Dok sam joj po ko zna koji put vezivala pertle, pita mene moja petogodišnjakinja: „Mama, jesi li ti opet nešto ljuta? Je...
4





MAME KAŽU: Pomoć protiv komaraca - MAPEZ s...
Mapez sprej je mnogim mamama pomogao u borbi sa komarcima, a njihova iskustva objedinili smo na jednom mestu i sa ponoso...
Koji obrok mališani smažu BRZO, BRŽE ILI Z...
Nutrino Junior kaša u zip pakovanju je savršen izbor za doručak, užinu ali i laganu večeru jer ne samo da zadovoljava de...



Anketa

Одвикавање од пелена.
пеперутка16

Шта вам највише одговара?

Click Here