|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Ovo je 5 dokazanih prednosti upisa dece u vrtić

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 27.4.2021
VRTIĆ je ponekad jedina opcija za roditelje koji rade.

image
Vrtić je odlična prilika za socijalizaciju dece u ranom periodu i pomaže im u usvajanju komunikacijskih veština. Foto: Freepik.com
/11


Mnogi od njih osećaju krivicu zbog toga što dete moraju ostaviti u kolektivu šest do osam sati dnevno, no dokazano je da vrtić ima mnoge prednosti za decu. Zbog toga, tvrde stručnjaci, dečiji vrtić je prihvatljiv i pozitivan odabir.


1. Vrtić priprema decu za školu

Dete će kad tad morati napustiti roditeljsko gnezdo. Ako ide u vrtić, odvajanje zbog polaska u školu bi će puno jednostavnije.

Osim toga, deca koja pohađaju vrtić postižu bolje rezultate u školi. Istraživanje provedeno 2016. pokazalo je da deca stara 5 godina koja su uključena u vrtiće imaju bolje čitalačke i matematičke sposobnosti u odnosu na onu koja su vreme provela kod kuće.

 

PROČITAJ JOŠ: Da li će vrtići biti besplatni od 1. septembra?


2. Vrtić decu čini boljom u komunikaciji

Vrtić je odlična prilika za socijalizaciju dece u ranom periodu i pomaže im u usvajanju komunikacijskih veština. Istraživanje iz 2013. kaže da deca u vrtićima imaju sposobnost prilagoditi ne verbalnu komunikaciju zavisno od godina deteta s kojim se igraju.


3. Deca koja pohađaju vrtić će verovatnije imati fakultetske diplome

Istraživanje Instituta za dečiji razvoj Sveučilišta u Severnoj Karolini otkrilo je da su odrasli koji su kao deca bili uključeni u programe dečijih vrtića imali četiri puta veću šansu za završetak fakultetskog obrazovanja te su verovatnije zaposleni u kontinuitetu.


4. Vrtić pomaže u jačanju imuniteta

Iako su vrtićka deca često bolesna, to će se pokazati dobrim kasnije. Istraživanje objavljeno u Arhivu pedijatrijske i adolescentske medicine pokazalo je da su deca uključena u kolektive pre navršene 3 i pol godine češće sklona respiratornim infekcijama i bolestima uha, ali je manje verovatno da će se s takvim bolestima susretati u školi. 

 

PROČITAJ JOŠ: Vrtići ništa ne valjaju ili smo mi roditelji ustvari izgubili razum?


5. Deca u vrtiću će lakše prihvatiti zdravu hranu

Deca u vrtićima spremnija su jesti nutritivno bogatu hranu jer u kolektivu jedu svi skupa, kaže istraživanje časopisa Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics. Spremnost na prihvatanje takve hrane dok su deca mala se isplati kasnije kada je roditelji spremaju kod kuće.

 

Izvor: index.hr

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Ide zmija - VIDEO!!!
Malo zabave za najmlađe
15
Ivin voz
Peva: Dragan Laković
8
Kad možete decu da uključite u kućne poslove
Ako ste i vi jedna od onih mama koje mogu sve i sve stižu, iako padate s nogu od umora, evo kako da se malo rasteretite....
6
Slon lepotan Dondolan
Autor: Minja Subota, Peva: Minja Subota
6





Vaspitačica: Uvedite kamere u vrtiće da vi...
Možda bi kamere svima pokazale kako je biti majka, vaspitačica, prijateljica, spremačica, čuvarica, glumica, medicinska ...
Vrtići i škole još neće početi da rade
Beograd -- Pokrajinski sekretar Zoran Gojković izjavio je da još nije vreme za otvaranje škola i vrtića i da će deca mor...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here