Ringerajin kuvar: lanajelena

Za “testo” od mlevenog mesa:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- 1/2 kašičice suvog biljnog začina
- malo soli
- malo bibera mlevenog
- 1 čen belog luka
- malo maslaca
Za nadev:
- 200 g šampinjona
- 100 g punomasnog trapist sira
- 100 g dimljene vratine u omotu
- 50 g kiselih krastavaca-kornišona
- 2 pečene crvene paprike
- malo soli
- malo suvog biljnog začina
- malo mlevenog bibera

- U nekom od vegetinih recepata naišla sam jako davno na recept za polpetone, koji je do današnjeg dana pretrpeo mnoge izmene i prilagođavanja našem ukusu. Priprema nadeva: Na ulju propržite šampinjone. Pečene paprike očistiti od semenki i kožice. Sir, šunku i pečenu papriku narežite na sitne kockice. Kornišone narežite na listiće. Dodajte so, vegetu i mleveni biber i promešajte.
- Priprema "testa" od mlevenog mesa: Mlevenom mesu dodajte prezle, jaje, so, vegetu i biber. Oblikujte 2 lopte.
- Na dasku stavite prezle i rukama istanjite smesu 1 lopte u obliku tepsije u kojoj će te peći. Ja polpetone pečem u vatrostalnom sudu unutrašnjih mera 19 cm. x 19 cm. Vatrostalnu činiju premazati margarinom, dno i stranice. Prebaciti razvaljano testo od mlevenog mesa u vatrostalnu činiju.
- Na meso stavite mešavinu nadeva.
- Drugu loptu od mesa isto istanjiti na dasci kao i prvu. Pebaciti ga na nadev u tepsiju. Na meso staviti listiće maslaca.
- Pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 190 C pola sata, pa skinuti alu foliji i peći još 30 minuta.
- Pečen polpetone izvaditi iz vatrostalne činije. Služite uz restovani krompir i neki sos.
Prijatno :-)
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Brokoli salata
Ringerajin kuvar: salle
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2