|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ringerajin kuvar: lanajelena
Ključne reči:

image
/11


       Za “testo” od mlevenog mesa:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli
  • 1/2 kašičice suvog biljnog začina
  • malo soli
  • malo bibera mlevenog
  • 1 čen belog luka
  • malo maslaca

       Za nadev:

  • 200 g šampinjona
  • 100 g punomasnog trapist sira
  • 100 g dimljene vratine u omotu
  • 50 g kiselih krastavaca-kornišona
  • 2 pečene crvene paprike
  • malo soli
  • malo suvog biljnog začina
  • malo mlevenog bibera


  1.  U nekom od vegetinih recepata naišla sam jako davno na recept za polpetone, koji je do današnjeg dana pretrpeo mnoge izmene i prilagođavanja našem ukusu. Priprema nadeva: Na ulju propržite šampinjone. Pečene paprike očistiti od semenki i kožice. Sir, šunku i pečenu papriku narežite na sitne kockice. Kornišone narežite na listiće. Dodajte so, vegetu i mleveni biber i promešajte.
  2. Priprema "testa" od mlevenog mesa: Mlevenom mesu dodajte prezle, jaje, so, vegetu i biber. Oblikujte 2 lopte.
  3. Na dasku stavite prezle i rukama istanjite smesu 1 lopte u obliku tepsije u kojoj će te peći. Ja polpetone pečem u vatrostalnom sudu unutrašnjih mera 19 cm. x 19 cm. Vatrostalnu činiju premazati margarinom, dno i stranice. Prebaciti razvaljano testo od mlevenog mesa u vatrostalnu činiju.
  4. Na meso stavite mešavinu nadeva.
  5. Drugu loptu od mesa isto istanjiti na dasci kao i prvu. Pebaciti ga na nadev u tepsiju. Na meso staviti listiće maslaca.
  6. Pokrijte alu folijom i pecite u rerni na 190 C pola sata, pa skinuti alu foliji i peći još 30 minuta.
  7. Pečen polpetone izvaditi iz vatrostalne činije. Služite uz restovani krompir i neki sos.


Prijatno :-)

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Prebranac (bez brašna)
Ringerjin kuvar: guppy RR
3
Pečeni krompir sa lukom
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Faširane snicle
Ringerajin kuvar: Maraj
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2





Piletina sa lažnog roštilja
Ringerajin kuvar: lelaigor
Rolat od mlevenog mesa sa jajima
Ringerajin kuvar: vikiveki



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here