|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Kineska piletina sa kikirikijem

Ringerajina kuhinja, 19.4.2013
Ringerajin kuvar: cvećka
Ključne reči:

image
/11


  • Za dve osobe:
  • 2 pileća filea
  • 1/2 pakovanja Frikomove "Kineske mešavine"
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica senfa
  • 40ml soja sosa
  • biber
  • kašika gustina
  • ljuta aleva paprika
  • mali koren đumbira
  • šaka pečenog kikirikija
  • čaša duguljastog pirinča


  1. Sitno iseckati beli luk, dodati senf, soja sos, biber, alevu papriku i narendan đumbir. U ovome marinirati piletinu isečenu na štapiće (ne mnogo tanke) pola sata do sat vremena.
  2. Na vrelom ulju (ne mnogo ulja, koliko je potrebno da se ne zalepi piletina) pržiti piletinu dok ne dobije lepu smeđu boju, a onda dodati kinesku mešavinu, pržiti zajedno još 3-5 minuta. Naliti punom čašom vode i poklopiti. Uz povremeno mešanje kuvati dok voda ne ispari, zatim dodati još 1/3 šolje vode u kojoj je rastvorena kašika gustina i dodati krupno sečen crni luk (samo na četvrtine ili osmine iseći glavice). Proveriti ukus, ako je potrebno slanije dodati još soja sosa ili soli i krčkati dok se skoro skroz ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati kikiriki, promešati. Luk treba da ostane blago hrskav.
  3. U međuvremenu skuvati pirinač uz obavezno povremeno dodavanje hladne vode kako se ne bi raspao i kada je kuvan isprati ga hladnom vodom.
  4. Prijatno!


Ukoliko ne volite ljuto slobodno izostavite đumbir, a umesto ljute aleve paprike stavite slatku, i tako će biti odlično!Takođe, ako nemate soja sos neće biti loše ni samo sa solju ili vegetom.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Prebranac
Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!
Kineski kupus sa piletinom
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here