
- Za dve osobe:
- 2 pileća filea
- 1/2 pakovanja Frikomove "Kineske mešavine"
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- 40ml soja sosa
- biber
- kašika gustina
- ljuta aleva paprika
- mali koren đumbira
- šaka pečenog kikirikija
- čaša duguljastog pirinča

- Sitno iseckati beli luk, dodati senf, soja sos, biber, alevu papriku i narendan đumbir. U ovome marinirati piletinu isečenu na štapiće (ne mnogo tanke) pola sata do sat vremena.
- Na vrelom ulju (ne mnogo ulja, koliko je potrebno da se ne zalepi piletina) pržiti piletinu dok ne dobije lepu smeđu boju, a onda dodati kinesku mešavinu, pržiti zajedno još 3-5 minuta. Naliti punom čašom vode i poklopiti. Uz povremeno mešanje kuvati dok voda ne ispari, zatim dodati još 1/3 šolje vode u kojoj je rastvorena kašika gustina i dodati krupno sečen crni luk (samo na četvrtine ili osmine iseći glavice). Proveriti ukus, ako je potrebno slanije dodati još soja sosa ili soli i krčkati dok se skoro skroz ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati kikiriki, promešati. Luk treba da ostane blago hrskav.
- U međuvremenu skuvati pirinač uz obavezno povremeno dodavanje hladne vode kako se ne bi raspao i kada je kuvan isprati ga hladnom vodom.
- Prijatno!
Ukoliko ne volite ljuto slobodno izostavite đumbir, a umesto ljute aleve paprike stavite slatku, i tako će biti odlično!Takođe, ako nemate soja sos neće biti loše ni samo sa solju ili vegetom.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2