Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!
Prebranac
Sastojci:
potrebno:
500 gr belog pasulja
6 glavica crnog luka
4 lista lovora
2-3 kašike brašna
1 kašičica aleve paprike, ulje, so, biber, vegeta
Postupak pripreme:
- Dan pre nego što planirate da kuvate pasulj, preperite ga u nekoliko voda i ostavite ga potopljenog u vodi preko noći. Ujutru ga opet isperite stavite u šerpu, posolite dodajte lovorov list, nalijte vodom i kuvajte.
- Kada je pasulj kuvan sipajte ulje u tiganj i u njemu propržite sitno iseckan crni luk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte 2-3 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i dobro promešajte.
- U vatrostalnu posudu stavite red luka red pasulja, pospite vegetom i biberom i ponovite još jednom (ja sam nakraju sve izmešala). Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu da se prebranac zapeče 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni.
24. februar 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Piletina sa pečurkama
Ringerajin kuvar: imperial
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2