|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!

image
/11


 

Prebranac

 

Sastojci:


potrebno:


500 gr belog pasulja

6 glavica crnog luka

4 lista lovora

2-3 kašike brašna

1 kašičica aleve paprike, ulje, so, biber, vegeta 



Postupak pripreme:

 

  1. Dan pre nego što planirate da kuvate pasulj, preperite ga u nekoliko voda i ostavite ga potopljenog u vodi preko noći. Ujutru ga opet isperite stavite u šerpu, posolite dodajte lovorov list, nalijte vodom i kuvajte.
  2. Kada je pasulj kuvan sipajte ulje u tiganj i u njemu propržite sitno iseckan crni luk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte 2-3 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i dobro promešajte.
  3. U vatrostalnu posudu stavite red luka red pasulja, pospite vegetom i biberom i ponovite još jednom (ja sam nakraju sve izmešala). Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu da se prebranac zapeče 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni. 

 

24. februar 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Jelo od starog hleba
Ringerajin kuvar: lelaigor
Špagete karbonara
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

ime
isidora88

Da li vam se svidja ime Mateja?

da (75%)

ne (25%)


Ukupan broj glasova: 102

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here