|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Tradicionalno domaće jelo, dobro u kombinaciji sa ribom i mesom... a dobro i samo sa pečenim paprikama!

image
/11


 

Prebranac

 

Sastojci:


potrebno:


500 gr belog pasulja

6 glavica crnog luka

4 lista lovora

2-3 kašike brašna

1 kašičica aleve paprike, ulje, so, biber, vegeta 



Postupak pripreme:

 

  1. Dan pre nego što planirate da kuvate pasulj, preperite ga u nekoliko voda i ostavite ga potopljenog u vodi preko noći. Ujutru ga opet isperite stavite u šerpu, posolite dodajte lovorov list, nalijte vodom i kuvajte.
  2. Kada je pasulj kuvan sipajte ulje u tiganj i u njemu propržite sitno iseckan crni luk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte 2-3 kašike brašna, kašičicu aleve paprike i dobro promešajte.
  3. U vatrostalnu posudu stavite red luka red pasulja, pospite vegetom i biberom i ponovite još jednom (ja sam nakraju sve izmešala). Vatrostalnu posudu stavite u zagrejanu rernu da se prebranac zapeče 10 minuta na temperaturi od 200 stepeni. 

 

24. februar 2011.
Kompletan tekst pročitajte na www.blic.rs

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Originalne ideje za Uskršnji ručak !
Svi volimo momente kada je čitava porodica na okupu, kada su ljudi oko nas nasmejani i zadovoljni.
3
Špagete alla carbonara
Ringerajin kuvar: lelaigor
3
Mekani medenjaci
Decembar je mesec kada kuća miriše na med, cimet i karanfilić. Mekani medenjaci su kolačići koji se prosto tope u ustima
3
Sočni posni kolač
Ringerajin kuvar: Ana RR
3





Paprikaš
Ringerajin kuvar: lelaigor
Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR



Anketa

Pomozite. Biramo ime za dečaka. 😀
Palacinka123

Koje ime vam se najviše sviđa? 😀

Lav (15%)

Vasilije (23%)

Pavle (19%)

Tadija (9%)

Mateja (12%)

David (21%)


Ukupan broj glasova: 337

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here