
- 450 g svežih brokolinih cvetova
- 2 štapa iseckanog celera
- 100 g rendanog žutog (cheddar) sira
- 4 do 6 šnite pržene i smrvljene slanine
- po ukusu suvih brusnica
- po ukusu semenke suncokreta
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- Za preliv:
- 125 ml majoneza
- 150 ml gustog grčkog jogurta ili kiselog mleka
- 2 kašičice meda
- 50 ml jabukovo ili od belog vina sirće
- po ukusu so i biber

- Slaninu prvo ispržiti da vam bude hrskava,staviti na kuhinjski papir da se ocedi i ohladi, ili ako vam je lakše, sitno je iseckati i ispržiti da bude hrskava. Izvaditi iz tiganja na kuhinjski papir da se ocedi.
- Staviti sa strane.
- Brokoli oprati i iskudati na sitnije cvetiće, stabljiku oljuštiti i iseći na sitnije kockice.
- Celer oprati i iseći prvo po sredini duž cele stabljike i onda iseći manje kockice.
- Očistiti ljubičasti luk, ako ga nemate, možete koristiti običan luk ( ovaj se stavlja radi boje ) ili mladi luk, iseći na četvrtine i onda iseči tanje komade.
- Sve ovo staviti u jednu veću zdelu za salatu i dodati oceđenu, isprženu slaninu.
- Žuti sir narendati na sitniju stranu i njega staviti u činiju i na kraju dodati suve brusnice, koje ste iseckali i semenke suncokreta.
- U jednu manju zdelicu staviti sve sastojke i umutiti ( po želji možete dodati malo rendanog parmezana u tu smesu ),preliti preko salate, sve to dobro izmešati, i ostaviti u frižider da se ohladi.
- Poslužitiu kao samostalan obrok ili kao prilog roštilju, pečenom mesu...
Prijatno!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2