|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Roditelji, molim vas, odložite svoje telefone!

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 6.3.2024
Ova snažna poruka je do sada podeljena preko 1.000.000 puta, i roditelji je i dalje dele drugim roditeljima širom sveta.

image
U svetu u kome je kvalitetno vreme sa voljenima zamenjeno izolacijom i sms porukama iz susedne sobe, molim vas, budite drugačiji. Using tablet photo created by freepik - www.freepik.com
/11


Brandie Wood, mama iz Kalifornije, odlučila je da sprovede mali eksperiment gledajući svoje dvogodišnje blizance kako se igraju.


Rezultat eksperimenta postavila je na Facebook, tako da je sada dostupan hiljadama roditelja putem interneta.


"Danas, dok sam posmatrala kako se moji momci igraju, uradila sam eksperiment. Mirno sam sedela u uglu sobe i brojala koliko puta su me pogledali iz različitih razloga: proveravajući da li sam videla njihove kul trikove, tražeči odobrenje ili negodovanje zbog onoga što su uradili, ili prosto prateći moju reakciju. Nisam mogla a da se ne zapitam, šta bi bilo da sam u tom trenutku bila na nekoj društvenoj mreži, putem telefona ili nekog drugog uređaja, kakvu poruku bih time poslala mojoj deci?

 

PROČITAJ JOŠ: Ne, Vaše dete nije najlepše i najpametnije


28 puta bi se moji anđeli zapitali da li je internet važniji od njih. 28 puta moji momci ne bi dobili pažnju. 28 puta moje ljubavi bi se zapitale da li su emotivno sami. 28 puta moja deca bi se uverila da je jedino važno biti online.


U svetu u kome nas društvo prihvata na osnovu onoga što vide na društvenim mrežama, a ne na osnovu onoga što zaista jesmo, u svetu u kome je važno koliko nas ljudi prati ili koliko lajkova imamo, u svetu u kome je kvalitetno vreme sa voljenima zamenjeno izolacijom i sms porukama iz susedne sobe, molim vas, budite drugačiji.


Molim vas da spustite svoje telefone i ostale uređaje i provedite neko vreme sa svojom porodicom i voljenima. Sledeća generacija dece računa na nas da ih naučimo kako da odrastu. Ne provodite previše vremena na društvenim mrežama, nikad se ne zna ko vas gleda i kakvu poruku šaljete svojim postupcima.

 

Odabrala i prevela Ringeraja.rs

Izvor: huffingtonpost.com

 

PROČITAJ JOŠ: 7 dužnosti koje imate prema svom detetu

 

 

    Šta da uradimo ako primetimo da dete ima ravne tabane?

S obzirom da između treće i četvrte godine uzdužni luk stopala već treba da je razvijen, roditelji tada mogu posumnjati da dete ima ravna stopala ukoliko je hod mališana trapav, ako ne može dugo da hoda ili se pre spavanja žali na umor i bolove u potkolenicama.

Jedan od najboljih načina da utvrdite da li vaše dete ima ravna stopala je da napravite mali test kod kuće: dajte detetu da mokrom nogom zgazi na papir (ili beton). Ako na podlozi ostaje trag celog stopala, to znači da su detetova stopala ravna, u suprotnom na podlozi će se ocrtati neophodan luk svoda detetovih stopala.

Bez obzira da li je pojava ravnog stopala nasledne ili druge prirode, pedijatri širom sveta preporučuju MVS set za poboljšanje statike, motorike, pravilnog razvoja i balansa tela.

 

Šta je zapravo MVS set?

MVS set za ravna stopala na jednostavan i lagan način omogućava prevenciju deformiteta i korekciju već postojećih, što je i njegova glavna funkcija. Set se sastoji iz dva stepera, odnosno dve polulopte različitog inteziteta otpora i valjka.

Njihova unutrašnjost je ispunjena vazduhom i omogućava sistem progresivnog vežbanja uz postepeno povećanje otpora, a spoljašnja bodljikava površina pruža dodatni senzo-motorni nadražaj, jača mišiće stopala i pravilno formira svodove stopala. MVS set koji se korisiti kao terapija i prevencija za ravna stopala i probleme sa nogama, olakšava bol u stopalu, ispravlja ravno stopalo i sprečava njegovu pojavu. Set predupređuje promene na stopalima ukoliko je to potrebno, a ako promene još uvek nisu nastale pomaže u sprečavanju njihovog potencijalnog nastanka.



              PROČITAJ VIŠE na >> www.aleksandarmn.com

 

MS set za ravna stopala

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Tu sam...
Tužno, jer ja znam kakva je bila! Znam koliko je volela život, porodicu, prijatelje...koliko se njen smeh daleko čuo, ko...
5
Popis aktivnosti kojima ćete zabaviti decu...
AKO se mučite s osmišljavanjem ideja što raditi s decom tokom praznika, niste usamljeni.
4
Kako naučiti dete da vozi bicikl bez pomoć...
Dete će naučiti da vozi bicikl bez pomoćnih točkića tek kad to samo poželi...
4
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
4





"ŠKOLICA" - dečija igra koju smo v...
Umesto da igraju igrice na kompjuteru, svako dete će biti srećnije i zdravije na svežem prolećnom i letnjem vazduhu.
Ja sam bolja mama kada mi je telefon isklj...
I još nešto. Zahvalna sam što imate priliku da pročitate ovaj članak. Pogađam, čitate ga sa svog telefona. Umerenost je ...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here