|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Sex u trudnoći - da li ste za?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 23.8.2016
Seks u trudnoći do nedavno je bio tabu tema, a danas se o njemu naširoko raspravlja.

image
/11


Za neke parove on je naprosto nezamisliv, dok drugi seks u trudnoći smatraju neophodnim kako bi očuvali harmoniju u vezi ili braku. Naravno, ako nemate neku naročitu potrebu i ne osećate se prijatno, svakako ne treba siliti ni telo ni psihu, a ako ne možete da zamislite da ne vodite ljubav sa voljenom osbom skoro devet meseci, bacite se u akciju.

Ginekolozi sasvim opravdavaju seks u trudnoći, a neki među njima smatraju da je čak i preporučljiv. Žene zbog promene svog fizičkog izgleda sklone su gubljenju samopouzdanja, zbog čega nisu raspoložene za seksualne aktivnosti kao pre vesti o bebi. Međutim, buduće mame ne treba da se brinu zbog toga, jer je muškarac razumno biće koje voljena žena uzbuđuje čak i sa stomakom “do zuba”. Pa, biće to zanimljiv eksperiment u kome nećete imati prilike prečesto da uživate, zato bi bilo šteta propustiti ga.


Orgazam i oralni seks

Trudnice koje nemaju problem sa samopouzdanjem i tek kako uživaju u seksu. Iako mnoge žene misle da je to nemoguće, činjenica da neke od njih tada dožive svoj prvi i narednih ko zna koliko orgazama, sasvim ih demantuje. S obzirom da je vaginalna vlažnost znatno veća, seks u trudnoći uglavnom je bezbolan.

Ako, pak, iz bilo kojih razloga ipak ne možete mirno da vodite ljubav dok ste trudni, onda mislite malo na svog voljenog. Njemu je potreban seksualni užitak, a jedan od načina da mu ga pružite jeste oralni seks. Uostalom, u njemu ne mora uživati samo on, već možete učiniti da i vama postane zabavno. Prepustite se osećajima, dopustite muškarcu da vam govori šta da radite i oboje ćete biti neizmerno zadovoljni i zadovoljeni.


Beba je na sigurnom

Ako se brinete da li će beba tokom odnosa biti bezbedna, vreme je da prestanete. Ona je sasvim sigurna i nikako joj ne možete naškoditi. Čvrst zid materice i amiona tečnost čine da bude bezbedna tu gde jeste, a ako u poodmakloj trudnoći osetite kontrakcije dok vodite ljubav, nemojte se uzbuđivati. Međutim, ako partener ima bilo kakvu infekciju, onda bi seks trebalo izbegavati, jer bi u suprotnom mogao da naškodi plodu.

Svakako, potrebno je voditi računa u kom položaju ćete voditi ljubav. Takozvana misionarska poza svakako neće biti zgodna u šestom-sedmom mesecu zbog veličine stomaka, ali zato su na raspolaganju brojne druge. Bitno je da da vam je udobno i da seks ne bude previše “agresivan”.

Naravno, pre nego što odlučite da li ćete praktikovati seks u trudnoći ili ne, neophodno je da se posavetuje sa svojim ginekologom koji najbolje zna šta je dobro za vas i vaše još nerođeno dete.

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
6
Zašto je stomak veći u drugoj trudnoći?
Abdominalne mišiće na jednoj i drugoj strani stomaka spaja vezivno tkivo, koje pod uticajem hormona relaksina slabi u tr...
4
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.
4
FIZIČKA AKTIVNOST U TRUDNOĆI,POROĐAJU I NA...
Osoba u dobroj formi hoda sa pravim leđima, visoko podignutom glavom i pogledom u daljinu. Za ovakav stav zaslužni su pr...
4





Prvih 1.000 dana: ishrana u trudnoći
Tokom trudnoće ishrana majke mora da sadrži dovoljnu količinu energije i hranljivih materija kako bi se zadovoljile potr...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here