Ringerajin kuvar: 17 joka

- 5 dl.mleka
- 1 svež kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soli
- 800g brasna
- 0,5dl ulja
- 200g margarina
- 2 jajeta, susam
- 4 dl pavlake
- 600g parizera
- 300g kečapa i 300g kačkavalja

- U manjoj posudi sjediniti 1 dl. mlakog mleka,šećer,izmrvljeni kvasac,kašičicu brašna i dobro izmešati. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
- U posudu za mešenje sipati polovinu brašna,dodati nadošao kvasac,preostalo mleko,ulje i so.Zatim postepeno doodavati preostalo brašno i ručno mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude.
- Umešano testo podeliti na tri dela,svaki deo istanjiti oklagijom do 1 cm.Premazati umućenim margarinom pa preklopiti više puta i ostaviti da odmori 20 min.postupak premazivanja ponoviti jos 2 puta.
- Jednu juftu-deo istanjiti u pravougaonik debljine 0,5 cm
- Stranice pravougaonika zarezativiše puta tako da u sredini ostane mesta za punjenje. Sredinu testa premazati sa malo umućene pavlake,pa naneti malo seckanog parizera,rendanog sira i istisnuti malo kečapa.
- Potom zarezane trake testa preklapati unakrsno kako bi se dobila pletenica. na isti način oblikovati još 2 pletenice
- Tepsiju premazati margarinom i u nju poslagati pletenice
- premazati ih umucenim jajetom i posuti susamom
- peci u zagrejanoj rerni ja pečem na 200C dok neporumeni
Serviraj uz puno ljubavi i preporuci ovaj recept prijateljima!
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Brokoli salata
Ringerajin kuvar: salle
3
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2