|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Ringerajin kuvar: lelaigor
Ključne reči:

image
/11


  • 800g mekog brašna,
  • 250g margarina,
  • 3 jajeta,
  • 1 sveži kvasac,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2dl mleka,
  • 2dl vode,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • po želji susam i kim


  1. Sastaviti 1dl mleka i 1dl vode, pa u tome razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Staviti na toplo da se digne.
  2. U posudu prosejati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, 2 jajeta i 1 belance, malo soli (po ukusu), preostalo mleko i vodu i promešati.
  3. Mesiti i postepeno dodavati preostalo brašno i prašak za pecivo. Mesiti dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
  4. Podeliti testo na 5 jufki, pokriti i ostaviti na toplom da se digne (oko 15tak minuta).
  5. Margarin penasto umutiti mikserom.
  6. Jufke istanjiti oklagijom na veličinu okruglog pleha za pečenje (pleh mora biti malo dublji). Margarinom premazati 4 istanjene jufke i ređati ih jednu na drugu u pleh.
  7. Testo u plehu iseći na 16 delova (kao picu), pa vrh svakog trougla saviti prema ivici pleha.
  8. 5. jufku urolati pa iseći na 10 rolata, pa njih poređati u sredinu pogače.
  9. Celu pogaču premazati umućenim žumancetom i po želji posuti susamom i/ili kimom. Ostaviti da odstoji 15tak minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180C dok ne porumeni.


Može da posluži kao hleb, pogača za slavu, poslastica.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima i pršutom
Ringerajin kuvar: cvećka
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2
Krekeri
Ringerajin kuvar: Nedja RR
2





Kiflice sa krompirom
Ringerajin kuvar: Maraj
Pita sa mesom
Ringerajin kuvar: lelaigor



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Трудноћа.
пеперутка16

Који део трудноће вам се највише допао или Најлакши?

Click Here