Ringerajin kuvar: lelaigor

- 800g mekog brašna,
- 250g margarina,
- 3 jajeta,
- 1 sveži kvasac,
- 1 prašak za pecivo,
- 2dl mleka,
- 2dl vode,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- po želji susam i kim

- Sastaviti 1dl mleka i 1dl vode, pa u tome razmutiti kvasac sa 1 kašičicom šećera i 1 kašičicom brašna. Staviti na toplo da se digne.
- U posudu prosejati polovinu brašna pa dodati nadošao kvasac, 2 jajeta i 1 belance, malo soli (po ukusu), preostalo mleko i vodu i promešati.
- Mesiti i postepeno dodavati preostalo brašno i prašak za pecivo. Mesiti dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude.
- Podeliti testo na 5 jufki, pokriti i ostaviti na toplom da se digne (oko 15tak minuta).
- Margarin penasto umutiti mikserom.
- Jufke istanjiti oklagijom na veličinu okruglog pleha za pečenje (pleh mora biti malo dublji). Margarinom premazati 4 istanjene jufke i ređati ih jednu na drugu u pleh.
- Testo u plehu iseći na 16 delova (kao picu), pa vrh svakog trougla saviti prema ivici pleha.
- 5. jufku urolati pa iseći na 10 rolata, pa njih poređati u sredinu pogače.
- Celu pogaču premazati umućenim žumancetom i po želji posuti susamom i/ili kimom. Ostaviti da odstoji 15tak minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 180C dok ne porumeni.
Može da posluži kao hleb, pogača za slavu, poslastica.
Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:
Slični članci, koje čitaju drugi korisnici
Čokoladni kolač sa malinama
Ringerajin kuvar: Ana RR
4
Testenine allla pizzaiola
Ringerajin kuvar: lelaigor
2
Pita sa šampinjonima
Ringerajin kuvar: Ivana 82
2