|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

VIDEO: Dirljiv i nesvakidašnji oproštaj profesorke iz Leskovca s maturantima

M. Ivanović, 31.5.2020
„Da ostanete svoji, a ja ću vas kao svoje zauvek pamtiti“, poslednja je rečenica kojom je profesorka maternjeg jezika ispratila svoje učenike u – život.

image
/11



Ne zaboravite na Domanovića ako od vas budu tražili da pratite vođu ili da vam udare dangu. Nemojte! Time ćete prihvatiti život u mrtvom moru. Setite se Sofokleove Antigone. Nema predaje! Ako imate cilj i ideju u koju verujete, morate ih braniti.

Ovo je samo jedna od poruka kojom se profesorka srpskog jezika u Medicinskoj školi u Leskovcu Milica Mišić oprostila video porukom sa maturantima i to je bio njen poslednji čas sa generacijom koja će za koji mesec zakoračiti u novi početak.

U onih 5,50 minuta, ova inače svom pozivu veoma posvećena profesorka, prošetala je svoje učenike kroz gradivo učeno tokom četiri godine, podsećajući na najznačajnije likove i dela iz domaće i strane školske literature, izvlačeći mudro postavljene temelje.

„Za umetnost uvek morate naći vremena, ona je u svakom skladu i u jednostavnom, u onoj ćupriji na Drini i onoj Žepi, u crkvi u Avinjonu i onoj posebnoj od dalmatinskih borova pred kojom ste ovekovečili Kostićevu himnu ljubavi. I za pričanje uvek nađite vremena“.

Profesorka Mišić nema profile na društvenim mrežama, a video klip koji je na svom fejsbuk profilu postavila njena koleginica Milena Pečenjković Popović izazvao je veliku pažnju i dirljive komentare Leskovčana, posebno profesora i učenika.

„Da ostanete svoji, a ja ću vas kao svoje zauvek pamtiti“, poslednja je rečenica kojom je profesorka maternjeg jezika ispratila svoje učenike u – život.


Na videu u nastavku pogledajte ceo POSLEDNJI ČAS:


 


M. Ivanović
Izvor: Jugmedia.rs

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

“Uzmi knjigu malo, jesi li učio danas?”
Domaći zadatak „u zadnji čas“, učenje nekoliko lekcija za dan i „borba sa gradivom“ za sutrašnji test? Ako ste prepoznal...
9
Deca treba da žvrljaju od malena
Deca i pre polaska u školu poznaju slova i brojeve. Neki od njih lepo pišu, a mnogi tehniku uvežbavaju u prvom razredu. ...
7
Jedan ceo dan sam bio mama – umalo poludeo...
Otac sam dvoje dece i ovo je moja smešna ispovest. Milica, tatina mezimica, ima 7 godina i krenula je u osnovnu školu. L...
6
Prelepa GRČKA imena ZA DEČAKE
Grčka je zemlja sa drevnom kulturom, bogovima i mitološkim bićama, koja nam je dala i prelepa ženska i muška grčka imena...
4





Kina zabranila mobilne telefone u svim ško...
Iz kineskog ministarstva navode da ovaj potez štiti učenike i pomaže im da se skoncentrišu na učenje umesto da troše vre...
OVO JE ZA 5+! Pismeni rad malog Teodora (9)
Pismeni rad devetogodišnjeg Teodora Kovačevića iz Beograda o njegovom ocu Milanu, koji je vrlo brzo postao viralan, razn...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here