|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.

Zašto treba negovati kreativnost dece?

Uredništvo portala Ringeraja.rs, 11.12.2019
Deca nesputano i slobodno pokazuju kreativnost i maštu kroz tako jednostavne , svakodnevne situacije, Bilo da crtaju ili se samo igraju, ispitujući svet oko sebe, eksperimentišu i često dolaze do zaključaka ili kombinacija koje su nekada neobične nama matorima.

image
/11


Možda neće praviti svetski priznata umetnička dela, ali će svaki rad biti prepun mašte.

Klinci počinju da šaraju na papiru čim nauče da drže bojicu, ali likovi nisu prepoznatljivi sve do treće godine. U ovom ranom dobu crtanje, šaranje predstavlja odličnu vežbu za motorički razvoj, a sa druge strane svaka i najmanja pohvala podiže samopouzdanje.

Prvi crteži se su skup krivudavih linija i tačkica, a kako dete raste tako svaki crtež postaje bogatiji i sadržajniji. Sa druge strane, slikanje prstima, oblikovanje plastelina, sve to doprinosi kreativnom izražavanju.

Bližeći se trećem rođendanu, dete već ima nameru da crta neke stvari, iako su one na njegovom crtežu dosta izobličene, ali je već savladalo tehniku slikanja prstićima.

Sa tri i po godine dete već ume da nacrta velike i male krugove, pravougaone oblike, linije i tačke. Kombinujući ih dobija se oblik koji može na nešto podsećati. A upravo tada, kada postane svesno da ove kombinacije podsećaju na neki objekat ili lik, ono počinje svesno tako i da ih crta ili pravi. Sa druge strane, različiti modeli napravljeni od masa za modelovanje sve više dobijaju na formi, obliku i prepoznatljivosti.

Dete crta, pravi i smišlja ono što ga zanima a ne samo ono što vidi, nego ono što smatra da treba tamo da bude.

Između pet i sedam godina svi dečji radovi postaju slikovitiji i često imaju više od jednog motiva ali su  i dalje simboli onoga što dete vidi, a ne realna slika.

 

 

Kompanija Eurocom International, distributer brojnih brendova,  obradovaće Ringerajine korisnike sa sjajnim vrednim nagradama iz Maped Creativ asortimana!

U periodu od 11.12. do 26.12.2019, 3 Ringerajina korisnika će biti obradovana sa po 1 MAPED CREATIV setom  – PUZZLE SET, SET SA MAGNETIMA ili KOMBI SET!

Saznajte na koji način da osvojite nagradu OVDE 



Od velike je važnosti odabrati adekvatan pribor za grafomotorne aktivnosti dece. Pribor može uveliko olakšati deci rad, ali isto tako, ukoliko nije odgovarajući, može ga i otežati.

Maloj deci je dovoljna jedna ili dve boje, barem u početku, a potom dodavati nekoliko. Najbolje je da to budu drvene bojice i to deblje, jer su one pogodnije za držanje, imajući u vidu još uvek nedovoljno spretnu dečiju šaku i prstiće. Savremene bojice su trostrano dizajnirane i tako, već od malih nogu omogućavaju troprsni hvat. Ako znamo kako se brzo zamori dečja ručica, nenavikla na tu vrstu finih pokreta, pravilno držanje olovke omogućava manji utrošak energije prilikom crtanja, a samim tim i dužu aktivnost.

Kod dece predškolskog i ranog školskog uzrasta, koja već duže vreme koriste pribor za crtanje, fina motorika šake je mnogo bolja, pokreti su precizniji, izdržljivost veća. Ideje za crtanje su mnogo naprednije, crteži maštovitiji, što ujedno podrazumeva i sofisticiraniji izbor pribora za crtanje. Ali i u ovom slučaju je veoma važno voditi računa da taj pribor bude adekvatan. To podrazumeva anatomski oblik olovke-boje, da mina ili boja bude mekana, da ostavlja dovoljno jak trag.

Ostali materijali poput plastelina i masa za modelovanje treba da budu kvalitetne, netoksične, proverene, kako ne bi došlo do povređivanja dece.

 1

 

Maped je  porodična firma, osnovana 1947 godine.

Već tri generacije za redom, kompanija Maped je posvećena proizvodnji vrhunskog školskog i kancelarijskog pribora. Maped proizvodi su izrađeni po najvišim svetskim i EU standardima. Prepoznaćete ih po inovativnom izgledu, atraktivnim bojama i praktičnim dizajnom prilagođenim deci svih uzrasta. 

 

Inspirisani dečjom kreativnošću i željom za izražavanjem, Maped je obogatio svoju ponudu proizvoda novom linijom – Maped Creativ

U pitanju su kreativni setovi namenjeni različitim uzrastima i interesovanjima dece, koji za cilj imaju razvoj grafomotoričkih sposobnosti kroz kreativno, maštovito izražavanje i zabavu.


 2

3


Promo objava

Klikni “Like” i dodaj svoj komentar na članak:

Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
44
MAJKE i SINOVI - to je jedna nežna i neras...
Ali postoji ta mekoća i nekomplikovana nežnost u odnosu majka-sin, nešto što postaje sve snažnije kako moji sinovi rastu...
21
Vaške i svrab, kako ih prepoznati i kako i...
Ako se otkriju vaške, ne treba zaboraviti da i drugi ukućani mogu imati parazite i zaraziti druge, a pranje kose šampono...
13
HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
12





Klince je lako usrećiti
Da bi deca bila srećna, dovoljno im je pet pozitivnih događaja u toku dana, koji će "izbrisati" sve što je bilo ne...
VIDEO: Najimpresivnije vezivanje pertli ik...
video
5-godišnji dečak pokazao najimpresivnije vezivanje pertli ikada! Colton je čovek na zadatku i on obavlja posao u minuti....



Click Here